Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Розділ 2 3 вор..doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
21.12.2018
Размер:
758.27 Кб
Скачать

Проектування елементів ЛОМ 11

Розділ 2 Проектування елементів ісм

2.1.ЗагальнахарактеристикаІсм

Інформаційні системи менеджменту (ІСМ) дехто розуміє як синонім інформаційних систем (ІС), а деякі – як чітко регламентовану систему підготування стандартних звітів. За своєю суттю ІСМ – це коло інформаційних систем різних типів і рівнів, які забезпечують менеджерам ефективне прийняття рішень відносно розвитку керованого об’єкта управління.

ІСМ – це мобільна система, яка дозволяє менеджерам вільно та оперативно на своєму робочому місцівикористовувати, залежно від ситуації, спеціальні засоби проектування альтернатив управлінського рішення [8].

Завдяки такій функції інформаційних систем менеджменту як виробництво та зберігання інформації, ІСМ надають менеджерам засоби аналізу проблеми, візуалізації складних об’єктів, а також для створення нових виробів чи послуг ІСМ підтримують слабо структуровані та структуровані рішення на експлуатаційному та управлінському рівнях.Їхні інформаційні потреби відомі і доволі стійкі. Аналітичні можливості ІСМ невисокі.

У сучасних організаціях аналітики розрізняють чотири рівні інформаційних систем:

  • стратегічний;

  • управлінський;

  • рівень знань;

  • експлуатаційний.

Разом із тим, кожна з функціональних областей маркетинг, виробництво, фінанси, бухгалтерський облік і людські ресурси вирішує задачі на кожному з цих чотирьох рівнів.

Вищезгадані чотири організаційні рівні обслуговують чотири головні типи ІС:

  • системи стратегічного рівня обслуговують інформаційні потреби менеджерів найвищого рівня, які готують стратегічні рішення;

  • системи рівня управління призначені обслуговувати контроль, процеси управління, прийняття рішень та адміністративні дії менеджерів середньої ланки;

  • системи рівня знань підтримують працівників знань і працівників, які обробляють дані в органзації;

  • системи експлуатаційного рівня підтримують елементарні дії організації, наприклад продажі, платежі, депозити [3].

ДГруппа 34ля кращого розуміння природи ІСМ виконаємо її логічну декомпозицію (рис.2.1).

Рис. 2.1. Декомпозиція інформаційної системи менеджменту

2.2. Функціональна підсистема ісм

Під функціональними компонентами мають на увазі систему функцій управління – повний набір (комплекс) взаємопов’язаних у часі й просторі функцій управління, необхідних для досягнення поставлених перед підприємством цілей. Тобто, будь-яка складна управлінська функція розчленовується на ряд більш дрібних задач і зрештою доводиться до безпосереднього виконавця. Увесь процес управління підприємством зводиться до лінійного управління підприємством чи його структурним підрозділом або до функціонального управління. Тому декомпозиція ІС за функціональною ознакою містить у собі виділення її окремих частин, які мають назву функціональних підсистем (функціональні модулі, бізнес-додатки), що реалізують систему функцій управління.

2.3. Система опрацювання даних

2.3.1. Інформаційне забезпечення ісм

Інформаційне забезпечення – це сукупність логічно завершеної та систематизованої інформації, зафіксованої на машинних носіях, та правил її організації. Його першочерговим завданням є якісне інформаційне обслуговування менеджерів, яка гарантує точність, своєчасність і повноту інформації. Необхідною умовою для його виконання є створення бази даних, яка б адекватно відображала виробничу та фінансову діяльність підприємства. Проектування інформаційної бази підприємства – це процес вироблення сукупності методів і засобів організації та опрацювання даних.

За походженням інформаційні ресурси поділяються на зовнішні та внутрішні. Зовнішня інформація описує середовище, в якому функціонує об’єкт, ринки, конкурентів, а тому вона характеризується фрагментарністю і недостовірністю. Внутрішня інформація описує сам об’єкт управління, тому для неї характерна повнота, адекватність і своєчасність надходження.

Обидва види інформації зберігаються на машинних носіях і утворюють інформаційну базу підприємства, на основі якої і функціонує ІСМ.

Для проектування цієї бази розробляють немашинне та машинне інформаційне забезпечення.

Немашинне інформаційне забезпечення – це система первинних і результуючих документів, а також класифікатори економічної інформації та правила їхньої побудови.

Машинне інформаційне забезпечення – це дані про об’єкт управління та середовище, в якому він функціонує, записані на машинних носіях.

Для прийняття оптимальних управлінських рішень менеджеру потрібна вірогідна й вичерпна інформація про діяльність інших фірм, ринки збуту продукції та постачальників сировини і матеріалів. Тому в країнах з розвиненою інформаційною інфраструктурою комп’ютери ІСМ мають доступ до регіональної або національної обчислювальних мереж, комерційні бази даних яких зберігають таку інформацію.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]