Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
733.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
18.12.2018
Размер:
860.67 Кб
Скачать

5.2 План експлуатаційних витрат

Планування експлуатаційних витрат депо проводиться по основним видах робіт (по статтям номенклатури робіт) і за елементами витрат: заробітна плата, відрахування на соціальне страхування, матеріали, паливо, електроенергія, амортизація, поліпшення основних фондів, інші витрати.

Витрати на паливо, і електроенергію на тягу поїздів плануються на обсяг роботи у межах дільниць обслуговування локомотивними бригадами, а витрати по технічному обслуговуванню і ремонту локомотивів, по екіпіровці, амортизація локомотивного парку і інші витрати на загальний пробіг локомотивів в межах дільниць їх звертання.

Витрати на заробітну плату переноситься з праці та заробітній платі у Додаток Б.

Витрати на паливо (електроенергію) на тягу поїздів планується по видах руху.

У пасажирському і вантажному русі витрати на електроенергію тис. грн., визначаються за плановим обсягом роботи (,), нормам витрат електроенергії на вимірювач , і ціною 1 кВт-год. електроенергії :

, (5.14)

Витрати на паливо для маневрової роботи тепловозів (, тис. грн.), визначаються по плановим загальних локомотиво-годинам маневрової роботи (), нормами витрати палива на 1 годину маневрової роботи і ціною 1 т палива :

, (5.15)

Норми витрат умовного палива (електроенергії) на поїзну і маневрову роботи і ціни на паливо (електроенергію) приймаються відповідно до завдання або викладачем.

Витрати на матеріали. Витрати мастильних і обтиральних матеріалів (, тис. грн.) визначаються у вантажному, пасажирському, маневровому видах руху, на експлуатацію локомотивів плануються на весь загальний пробіг в межах дільниці обертання локомотивів за нормами на 1000 локомотиво-км:

, (5.16)

, (5.17)

Норми витрат на мастильні матеріали приймаються 280 грн. на 1000 локомотиво-км для електровозів і тепловозів. Витрати на обтиральні матеріали визначається за нормами на 1000 локомотиво-км пробігу: для електровозів 240 грн., для тепловозів 250 грн.

Витрати матеріалів на екіпіровку локомотивів планується за нормами на 1000 локомотиво-км загального пробігу у межах дільниць їх обертання: для електровозів 200 грн., для тепловозів 310 грн.

Витрати матеріалів і запасних частин на технічне обслуговування і ремонт локомотивів планується за річною програмою ремонту і нормами на одиницю ремонту (приведені в таблиці Г-9).

Амортизаційні відрахування по рухомому складу (III група)(статті 75, 111) плануються за серіями локомотивів. По парку локомотивів розрахунок амортизаційних відрахувань може бути зроблено за формулою:

, (5.18)

де – амортизаційні відрахування, тис. грн.;

– експлуатаційний парк локомотивів і-го виду руху, од.;

– оптова ціна і-го виду локомотивів, тис. грн. (таблиця Г-10);

– норма амортизаційних відрахувань, % (табл. 11);

– резервний парк локомотивів, од;

- ремонтний парк локомотивів, од.

5.3 Амортизаційні відрахування на повне відновлення за групами основних фондів

1 Будівлі, споруди, передавальні пристрої - 5 %

2 Обчислювальна техніка, інший транспорт (автотранспорт), господарський інвентар - 25 %

3 Локомотиви (електровози, тепловози), машини, обладнання, силові, робочі, вимірювальні, регулюючі, запчастини для локомотивів, інструмент, виробничий інвентар – 15 %

Планування загально-виробничих витрат в контрольній роботі передбачається провести за такими статтями:

ст. 500 «Оплата праці виробничого персоналу за невідпрацьований час». Утримання загально-виробничого персоналу (основна і додаткова заробітна плата персоналу) виробничих дільниць, заробітна плата за невідпрацьований, але оплачуваний час у локомотивному депо, та відрахування на соціальні заходи. Відрахування на соціальні заходи в розмірі 38,3% від фонду заробітної плати працівників і працівників депо, плануються по кожній статті, включаючи і оплату праці щодо заміщення;

ст. 501 «Підготовка кадрів». Оплата праці виробничого персоналу за час їх навчання з відривом від роботи у системі підвищення кваліфікації;

ст. 525 «Амортизація». За даною статтею плануються амортизаційні відрахування від вартості основних фондів, що безпосередньо використовуються в процесі виробництва, крім відрахувань по локомотивному парку. Величина амортизаційних відрахувань визначається по кошторисній вартості постійних пристроїв депо, наведених в таблиці Г-10, і за встановленими нормами, приведеними в таблиці Г-11.

Ремонт основних фондів проводиться з суми 5 % річних незалежно від групи основних фондів "Поліпшення основних фондів" і планується по елементу "інші".

За іншими статтями загально-виробничих витрат приймаються витрати у розмірі 20% від суми основної заробітної плати прямих витрат робітників і розподіляються за елементами витрат: заробітна плата 60%, матеріали 17%, електроенергія 7%, паливо 10% і іншої витрати 6%.

Планування адміністративних витрат проводиться відповідно. Заробітна плата оперативно-виробничого і цехового персоналу і апарату управління цеху локомотивного депо приймається за даними таблиці Г-8. Відрахування на соціальне страхування визначаються в розмірі 38,3% від фонду зарплати. Витрати за іншими елементами адміністративних витрат приймається: матеріали і паливо по 180 тис. грн., електроенергія 190 тис. грн. та інші витрати 290 тис. грн.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]