Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Копия Тема 10 (лекція 18 і 19).doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
18.12.2018
Размер:
346.11 Кб
Скачать

2. Внутрішньобанківська електронна пошта „Net Speakphone”

Net Speakerphone - комп'ютерна програма для спілкування в локальній мережі (Чат). Може працювати як через сервер, так і без нього, автоматично визначаючи всіх співрозмовників, хто включений в локальній мережі.

Дана програма призначена для спілкування в локальній мережі. Можливість роботи як серверною частиною, так і без неї. Основна функція - мережевий телефон. Тобто можливість спілкуватися не тільки текстом, але і голосом, причому з декількома клієнтами одночасно і проводити конференції. Є загальний чат. Можна пересилати файли. При використанні кодека Speex для задовільного голосового спілкування достатньо каналу 16 кбіт / с. Голосова активація. Голосовий автовідповідач. Запис всіх звуків у вступників звуків в WAV файли сильною компресією. Шифрування текстових повідомлень (Anti-Snif).

Клієнти можуть бути розподілені по групах. Можна налаштувати фільтрацію IP-адрес. Робота з декількома мережевими сегментами. Відправка тексту можлива навіть на машини, на яких програма не запущена (за допомогою служби WinPopup). Призначення "гарячих клавіш". Автоматичне регулювання посилення (при слабкому сигналі з мікрофону) як на передачу, так і на прийом. Є можливість видалено відключати монітор, управляти мікшером звукової карти, завершувати сесію, перенавантажувати машину і т.д. (Всі команди видаленого управління виконуються за допомогою вбудованої freeware утиліти Wizmo v1.0 by Steve Gibson). Підтримуються анімовані смайлики. І аватари.

Після запуску програма сама визначить всіх клієнтів в локальній мережі на яких вона запущена. Також в список можна вручну додавати клієнтів (такі клієнти називаються фіксованими, біля них відображається спеціальна іконка).

Лампочка зліва клієнта у списку показує статус клієнта. Для отримання детальної інформації про клієнта, наведіть курсор миші на нього і почекайте.

Якщо комп'ютер клієнта може відтворювати і передавати звук, то біля нього буде відображений іконка навушників.

За замовчуванням всі клієнти відображаються в основній групі, однак можна створювати, видаляти, перейменовувати групи і переміщати клієнтів між ними (перетягування мишкою). Клієнтів можна перейменовувати, для цього потрібно включити відповідну опцію в налаштуваннях.

Вибрати клієнтів в списку можна якщо на них один раз мишкою.

Щоб вибрати декількох клієнтів одночасно (наприклад для передачі голосу або тексту відразу декільком клієнтам), потрібно утримувати клавішу CTRL. Також можна обирати групи клієнтів.

Всі основні маніпуляції з клієнтами і групами здійснюються через контекстне меню, що з'являється по правому кліку мишкою на списку.

Основні можливості Net Speakerphone standart

– обмін повідомлень, файлами і голосове спілкування.

– передача вмісту буфера обміну.

– анімовані смайли.

– низькі вимоги до ресурсів компьютера і мережі.

Net Speakerphone Professional

Відмінності від стандартної версії

– Можливість передачі папок зі збереженням їх структури.

–передача файлів одночасно декільком клієнтам;

– при передачі файлів можливе відновлення (докачка) з перерваного місця.

– голосовий автовідповідач.

– автоматичне шифрування пакетів текстових повідомлень (anti-snif).

– шифрування локальних файлів історії повідомлень;

– функції VBR і VAD для кодека SPEEX (голосова активація, автоматичний бітрейт).

– призначення звукових клавіш для груп клієнтів.

– запис звукової історії в WAV файли з можливістю прослуховування вбудованим програвачем в хролоногічному порядку.

Системні вимоги

Для роботи програми необхідний комп'ютер під керуванням однієї з наступних операційних систем: Microsoft Windows 2000, Microsoft Windows XP, Microsoft Windows 2003, Windows Vista, Windows 7.

Вимоги до обсягу оперативної пам'яті, процессора і інших компонентів залежать від того, як буде використовуватись програма.

Найбільш ресурсномісткою операцією є компресія звука кодеком SPEEX, а також запис звукової історії У випадку використання звукової карти без апаратного прискорення відтворення Direct Sound, навантаження на процесор також зростає пропорційно числу одночасно відтворюваних звукових потоків.

Для роботи через Інтернет необхідна наявність прямого доступу, тобто відсутність NAT і Proxy серверів.