Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Копия Практичні ФО 1 2012 №5.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
479.74 Кб
Скачать

Практичне заняття № 5

Тема заняття: Заповнення первинних документів та регістрів по обліку касових операцій

Мета заняття: Закріпити та оцінити знання студентів щодо порядку відображення в обліку руху готівкових коштів. Навчити студентів правильно оформляти первинні документи по руху коштів в касі, складати та опрацьовувати звіти касира, перевіряти дотримання ліміту готівки в касі, відображати рух готівки в системі рахунків бухгалтерського обліку з метою подальшого застосування набутих знань у професійній діяльності. Формувати економічне та логічне мислення студентів

Обладнання заняття: 1.Умова практичного завдання

2.Положення про порядок ведення касових операцій у національній валюті в Україні: Затверджено Постановою Правління НБУ 15.12.2004 р. № 637 зі змінами та доповненнями

3. Інструкція “Про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу та зобов’язань, господарських операцій”: Затверджено наказом Міністерства фінансів України 30.11.1999р. № 291 зі змінами та доповненнями

4. Бланковий матеріал (прибутковий касовий ордер, видатковий касовий ордер, Касова книга, Журнал реєстрації прибуткових та видаткових касових ордерів, Журнал 1, Відомість 1.1)

5. Роздатковий матеріал по темі “Облік грошових коштів”

6. Картки для опитування

7. Калькулятори

Хід виконання та зміст практичної роботи

Перед початком роботи слід уважно прочитати умову практичного завдання та ознайомитись з послідовністю його виконання. Практична робота складена практичних даних ТОВ “Лада”, реквізити якого наступні:

  • назва підприємства – ТОВ “Лада”;

  • ідентифікаційний код - 18247848.

Завдання 1

Оформити прибутковий касовий ордер (дод. 1) на оприбуткування готівки, що одержана 01 лютого поточного року від підзвітної особи Горобець В.Д. в сумі 40,80 грн. Попередній прибутковий касовий ордер зареєстрований в Журналі реєстрації прибуткових та видаткових касових ордерів за номером 148.

Провести реєстрацію прибуткового касового ордера в Журналі реєстрації прибуткових та видаткових касових ордерів (дод. 4).

Додаткові дані:

  • директор Смерека Б.І.;

  • головний бухгалтер Довбуш В.І.;

  • бухгалтер по обліку грошових коштів – Сідрак М.А.;

  • касир – Колодій С.М.

Завдання 2

Оформити видатковий касовий ордер (дод. 2) від 01 лютого поточного року на видачу матеріальної допомоги працівнику Дикун І. В. в сумі 200, 00 грн. Паспортні дані Дикуна І.В.: паспорт серії КР № 123456, виданий Першотравневим РВ УМВС Чернівецької області 15 серпня 1998 р.

Підставою видачі матеріальної допомоги є наказ керівника від 28 січня поточного року за номером 18–М. Попередній видатковий касовий ордер зареєстрований в Журналі реєстрації прибуткових та видаткових касових ордерів за номером 89.

Провести реєстрацію видаткового касового ордера в Журналі реєстрації прибуткових та видаткових касових ордері (дод. 4).

Завдання 3

Провести записи у Касову книгу (дод. 3) за 01 лютого поточного року використовуючи дані завдань 1, 2 та наступні дані:

1. Додаткова інформація:

  • залишок готівки на – 01 лютого поточного року – 310, 89 грн.;

  • ліміт затверджено в сумі 320,00 грн.;

  • останній запис у Касовій книзі – 31 січня поточного року – лист 15.