Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
sapr.docx
Скачиваний:
25
Добавлен:
16.12.2018
Размер:
215.08 Кб
Скачать
  1. Яке призначення Computer Aided Engineering?

CAE (англ. Computer-aided engineering) — технологія автоматизованої розробки. Загально прийняте міжнародне позначення систем, призначених для проведення різних видів інженерних розрахунків: на міцність, теплопровідність, гідро газодинаміку і т.д.;

  1. Для чого використовують ComputerAidedManufacturing?

CAM (англ. Computer-aided manufacturing) — технологія автоматизованого виробництва. Загально прийняте міжнародне позначення систем для автоматичної чи автоматизованої розробки програм обробки деталей чи технологічного оснащення на станках з ЧПУ (числове програмне управління).

29) Яке призначення Product Data Management?

Управління даними про виробі (PDM) або управління інформації про продукт (PIM) забезпечують інструменти для контролю доступу й керування всіма даними визначення продукту.. Вона робить це шляхом збереження інформації (метаданих) про товар інформація. PDM систем, коли тісно інтегрована з іншими інструментами розробки продукту, зробити це прозоро і з мінімальними додатковими зусиллями з боку користувача. Крім того, PDM інструменти надають цінні функціональність з процесом управління зокрема, що стосується управління конфігурацією і контролю інженерних змін.

30) Вкажіть на відмінність автоматичного процесу від автоматизованого.

Автоматизовані ІС

частина функції (підсистем) керування або опрацювання даних здійснюється автоматично, а частина — людиною.

Автоматичні ІС

усі функції керування й опрацювання даних здійснюються технічними засобами без участі людини (наприклад, автоматичне керування технологічними процесами).

31) Яка мета автоматизації проектування?

Мета автоматизації — підвищення продуктивності праці, поліпшення якості продукції, оптимізація управління, усунення людини від виробництв, небезпечних для здоров'я.

Автоматизація, за винятком простих випадків, вимагає комплексного, системного підходу до рішення задачі, тому конкретні вирішення завдань засобами автоматизації, зазвичай називаються системами

32) Дайте визначення системі автоматизованого проектування (САПР).

Систе́ма автоматизо́ваного проектува́ння — комп'ютерна система обробки інформації, що призначена для автоматизованого проектування (CAD), розробки (CAE) і виготовлення (CAM) кінцевого продукту, а також оформлення конструкторської і/або технологічної документації.

33) Перелічіть забезпечення САПР.

Компонентами САПР є елементи забезпечення: методичне, технічне, математичне, програмне, інформаційне, лінгвістичне і організаційне. правове, організаційне-методичне та ергономічне..

34) Що розуміють під математичним забезпеченням САПР?

МЗ включає в себе мат. методи, мат. моделі та алгоритми.

Мат. моделі описують взаємозв’язки параметрів об’єкту, а також дозволяють оцінити наслідки проектних рішень. Важливою перевагою мат. моделей є можливість одержати інформацію про об’єкт проектування без проведення натуральних експериментів.

Основні вимоги до мат. моделей: універсальність; точність; адекватність; економічність.

35) Що таке програмне забезпечення САПР? В основу роботи комп'ютерів покладено програмний принцип керування, який полягає в тому, що комп'ютер виконує дії за заздалегідь заданою програмою. Цей принцип забезпечує універсальність використання комп'ютера: у певний момент часу розв'язується задача відповідно до вибраної програми. Після її завершення у пам'ять завантажується інша програма і т.д.

  1. Як можна охарактеризувати технічне забезпечення САПР?

  2. Технічне забезпечення – сукупність технічних засобів, які поділяються на групи: програмної обробки і підготовки, введення, відображення, документування і передача даних.

  3. Що розуміють під інформаційним забезпеченням САПР?

Інформаційне забезпечення САПР містить всі дані, необхідні дляпроектування організації виробництва у виробничих системах. Першвсьогосюдивідносятьсядокументи, щомістятьописнормативнихтадирективнихдокументів, державних і галузевихстандартів, типовихпроектнихрішень, типовихелементів, стандартнихпроектних процедур і ін (БД та СКБД).

  1. Що таке лінгвістичне забезпечення САПР?

Лінгвістичне забезпечення – сукупність мов проектування, призначене для опису процесів автоматизованої побудови проектних рішень.

  1. Як можна охарактеризувати методичне забезпечення САПР?

Методичнезабезпечення САПР ОП - сукупністьдокументів, що встановлюють склад, правила відбору і експлуатаціїзасобівзабезпеченняавтоматизованогопроектування. 

  1. Що таке організаційне забезпечення САПР?

Організаційне забезпечення включає інструкції, накази, штатні розклади кваліфікаційниі вимоги та іншиі документи, що регламентують організаційну структуру підрозділів, зв'язкуміж ними, їх функції, а також форму представлення результатівпроектування і порядок розгляду проектних документів. 

  1. Для чого призначена система AutoCAD?

AutoCAD – це система прикладних комп’ютерних програм, що призначена для автоматизації креслярських робіт. Вона дозволяє створювати будь-які креслення, корегувати їх, компонувати з раніше виконаних та ін.

  1. Яке призначення системи КОМПАС?

Компас  САПР система, призначена для створеннятривимірнихпараметричних моделей окремих деталей і складальниходиниць, а такожмоделюваннявиробів з метою скоротити час проектування і прискорити запуск виробництва.

50. Які задачі розв’язують на етапі технічного проектування?

Системно-технічне проектування при якому вибираються і формулюються цілі проектування, обґрунтовані вх. дані і визначені принципи побудови систем. При цьому формується структура об’єкта, його частини, що являють собою функціонально-завершені блоки.

51. Які процеси характерні для етапу функціонального проектування?

Функціональне проектування яке враховуючи застосувань РЕС називають системно-технічним. Має за ціль апаратну реалізацію складових частин. При цьому вибирають елементну базу принципову схему і оптимізують параметри функціонального проектув.

  1. Яке означення максимально відображає суть поняття ContentManagementSystem?

( система керування контентом), це програмне забезпечення, що дозволяє користувачам розміщувати або змінювати вже розміщену на сайті інформацію без залучення розробників сайту. Це значить, щокористувачеві не обов'язковоматинавичкипрограмуванняабознаннямовиHTML, щоб, наприклад, опублікувати на своємусайті новину, статтюабододатизображення.

  1. -Що розуміють під поняттям ContentManagementFramework ? ----

програмне забезпечення для організації веб-сайтів чи інших інформаційних ресурсів в Інтернеті чи окремих комп'ютерних мережах.

  1. ---Що таке хостинг?----

Хостинг - це виділення месця на вінчестері серверу, що має цілодобове підключення до Інтернету для розміщення вашої сторінки. Іншими словами, хостинг - це послуга по розміщенню вашого сайту в Інтернеті. Цю послугу надають як Інтернет-провайдери, так і компанії, що спеціалізуються на наданні послуг хостингу. Звично на хостинг-серверах розміщуються від декількох до декількох тисяч сайтів.

  1. У чому особливість віртуального хостингу?---

--Віртуальний хостинг — складна послуга, щовключаєрізні за природою операції і, відповідно, видиплатежів

57)Що таке віртуальний виділений сервер (VPSабо VDS)?

Віртуальнийвиділений сервер (VirtualDedicatedServer) - вид хостинга, у якому сервер ділиться на кількачастин, і кожнийклієнтодержуєті жможливості, що й з виділеним сервером, але за меншуціну. Використовуючивіртуальнийвиділений сервер, вимаєтеможливістьставитинеобхіднепрограмнезабезпечення й самостійноадмініструватисвій сервер.

58)Яким способом можна автоматизувати процес створення веб-сторінок (сайтів)?

59)У чому особливість послуги виділений сервер?

Виділенийcервер (DedicatedServer) - цеможливістьєдиновладновикористовуватицілком весь сервер хостера для ваших особистихцілей. Виділений сервер - ценайдорожчий вид хостинга. Цей вид хостинга ідеально вам підходить, якщо ваш сайт вимагаєбагато дискового простору й більшу ширину каналу, а також, якщови добре розбираєтеся в адмініструванні сервера.

60)Охарактеризуйте суть послуги колокація (collocation)?

колокация (Collocation) — наданнямісця в датацентрі провайдера для устаткуванняклієнта (зазвичай шляхом монтажу в стійці) і підключенняйого до інтернету.

Колокація, [1]) - послуга зв'язку, яка полягає в тому, що провайдер розміщує обладнання клієнта на своїй території (звичайно в датацентрі) і підключає його до каналів зв'язку з високою пропускною здатністю. Інодівказанеобладнання не належитьклієнту, а орендується ним у того ж провайдера, в цьомувипадкупослуганазивається «орендавиділеного сервера».

61)Яке призначення Domain Name System (DNS)?

Служба доменних імен-компютерно розподілена система для отримання інформації про домени, найчастіше використовують ір адреси за іменем хоста

Ці служби обробляютьнабранувамиадресуі відкриваютьзапитуванийвамисайт.

62)Для чого призначений протокол FileTransferProtocol (FTP)?

Протокол передачі файлів— дає можливість абоненту обмінюватися двійковими і текстовими файлами з будь-яким комп'ютером мережі, що підтримує протокол FTP.

63)Що таке HyperText Transfer Protocol (HTTP)?

HTTP- протокол прикладного рівня передачі даних,основою є технологія”Клієнт Сервер”

HTTP — протокол передачі даних, що використовується в комп'ютерних мережах. Назва скорочена від HyperTextTransferProtocol, протокол передачі гіпер-текстових документів

HTTP належить до протоколів моделі OSI 7-го програмного рівня.

64)У чому полягають переваги протоколу HTTPSнад HTTP?

HTTPS- розширення протоколу HTTP, яке підтримує шифрування на основі SSL або TLS.

Власне кажучи, HTTPS не окремий протокол, а комбінація нормальної взаємодії HTTP через SSL або TLS. Це гарантує помірний захист від підслухування і від нападу «людина-посередині» (man-in-the-middle) (якщо це здійснюється належним чином і уповноважені на видачу сертифікатів верхнього рівня роблять свою роботу належним чином).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]