Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Dokument_Microsoft_Word.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.12.2018
Размер:
192 Кб
Скачать

Висновок

В організаційній та управлінській роботі підприємств особливе місце займає фінансова діяльність. Фінансова діяльність — це система форм і методів, які використовуються для фінансового забезпечення функціонування підприємств та досягнення ними поставлених цілей, тобто це практична фінансова робота, що забезпечує життєдіяльність підприємства, поліпшення її результатів. Фінансова діяльність підприємства має бути спрямована на забез­печення систематичного надходження й ефективного використання фінансових ресурсів, дотримання розрахункової і кредитної дисци­пліни, досягнення раціонального співвідношення власних і залуче­них коштів, фінансової стійкості з метою ефективного функціону­вання підприємства.

Стійка діяльність підприємства залежить як від обґрунтованості стратегії розвитку, маркетингової політики, від внутрішніх можливостей ефективно використовувати всі існуючі в його розпорядженні ресурси, так і від зовнішніх умов, до числа яких відносяться податкова, кредитна, цінова політика держави та ринкова коньюнктура. Через це в якості інформаційної аналізу фінансового стану повинні виступати звітні дані підприємства, деякі задані економічні параметри і варіанти, при яких змінюються зовнішні умови його діяльності, котрі потрібно враховувати при аналітичних оцінках та прийнятті управлінських рішень.

Тому для того, щоб оцінити ефективну діяльність підприємства треба проаналізувати такі економічні показники: прибуток, рівень рентабельності, норму прибутку, адже вони є основними показниками за допомогою яких можна охарактеризувати фінансову діяльність підприємства по галузям і в цілому. Ці показники діяльності підприємства характеризують його економічний стан та перспективи розвитку. Ступінь їх реальності дозволяє обрати подальші напрями розвитку фінансово-господарської діяльності підприємства.

Список використаних джерел

  1. Березін О.В., Березіна Л.М., Бутенко Н. В. «Економіка підприємства»: навч. посіб.- К.: Знання, 2009.- 390 с.

  2. Шваб Л.І. Економіка підприємства: Навч. посіб. для студентів вищих навч. закладів, 3-є вид. - К.: Каравела, 2006. - 584с.

  3. Бондар Н.М. «Економіка підприємства»: навч.посіб. – 2-ге вид.,доп.-К.: А.С.К., 2005.- 400 с.

  4. Болюх М. А., Бурчевський В.З., Горбанок М.І. «Економічний аналіз»: навч.посіб.- К.: КНЕУ, 2001

  5. Поддєрьогін А. М. «Фінанси підприємств» : Підручник / Керівник авт. кол. і наук. ред. проф. А. М. Поддєрьогін. 3-тє вид., перероб. та доп. - К.: КНЕУ, 2000. - 460 с.

  6. Бандурка О.М., Коробов М.Я., Орлов П.І., Петрова К.Я. „Фінансова діяльність підприємства”: Підручник – вид. 2-ге, перер. і доп. – К.: Либідь, 2002 – 384с.

  7. Нестеренко О.П. «Історія економічних вчень»:Опорний конспект. – К.:МАУП, 1998. – 104с

  8. Бойчик І.М. „Економіка підприємства”, навч.посіб. – К.: Атіка, 2004 – 480с.

  9. Гончаров А.Б. „Фінансовий менеджмент”: Навчальний посібник. – Х.: ВДІНЖЕК”, 2003. – 240с.

  10. Кірейцев Г. Г. „Фінансовий менеджмент” : Навчальний посібник – К.: ЦУЛ, 2002. – 496с.

  11. Коробов М.Я. „Фінансово-економічний аналіз діяльності підприємства”: Навч. посіб. - 2-ге вид. - К.: Т-во „Знання”, КОО, 2001.- 378 с.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]