Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Lab2.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
10.12.2018
Размер:
337.41 Кб
Скачать

Системні вимоги для успішної інсталяції xp

Microsoft стверджує, що для успішної інсталяції XP Вам необхідний:

  1. процесор не менш 233 мегагерц, 64 мегабайта оперативної пам'яті, і 1.5 гігабайта вільного місця на диску. Однак для більш-менш комфортної роботи Вам знадобиться процесор не менш 500 мегагерц, і не менш 128 мегабайт оперативної пам'яті.

  2. оперативна пам'ять- 512 мегабайт для такої системи(але не є обовязковою) На 256 Mb система працює дуже швидко й дуже приємно, якщо не вантажити її дуже важкими додатками. Якщо включити всі візуальні ефекти, то XP буде помітно пригальмовувати на відносно слабких процесорах, поза залежністю від обсягу оперативної пам'яті. Такий же ефект спостерігається при використанні слабкої відео карти.

Однак, якщо система досить потужна, те нормально настроєний XP буде працювати набагато швидше, ніж будь-яка ОС від Microsoft випущена раніше.

5.3. Windows Server 2003

Операційні системи сімейства Windows Server 2003 є еволюційним розвитком серверної платформи Windows 2000 Server, що також включили в себе багато засобів систем Windows XP. Сімейство Windows Server 2003 має версію 5.2.

Сімейство Windows Server 2003 містить у собі чотири версії операційних систем (їхнього призначення й характеристики розглядаються нижче):

·         Windows Server 2003 Standard Edition

·         Windows Server 2003 Enterprise Edition 

 ·         Windows Server 2003 Datacenter Edition 

·         Windows Server 2003 Web Edition  .

Системи Windows Server 2003 зберегли багато рис своїх попередниць - Windows 2000 Server і Windows XP, тому користувачам, знайомим із цими системами, буде легше освоїти нову систему, чим користувачам систем лінійки Windows 9x/ME. 64-розрядні версії Windows Server 2003, Enterprise Edition і Windows Server 2003, Datacenter Edition можуть установлюватися тільки на комп'ютери із процесорами Itanium.

У таблиці перераховані основні вимоги, пропоновані системами Windows Server 2003 до апаратних засобів,потрібно враховувати при виборі оптимальної апаратної конфігурації.

Характеристика

Standard Edition

Enterprise Edition

Datacenter Edition

Web Edition

Мінімальна швидкодія процесора

133МГц

133 МГц для комп'ютерів на базі х86-сумісних процесорів  733 МГц для комп'ютерів із процесорами Itanium

400 МГц для комп'ютерів на базі х86-сумісних процесорів  733 МГц для комп'ютерів із процесорами Itanium

133МГц

Швидкодія процесора

550 Мгц

733 МГц

733 МГц

550 МГц

Мінімальний підтримуваний обсяг ОЗУ

128 Мб

128 Мб

51 2 Мб

128 Мб

Рекомендований мінімальний обсяг ОЗУ

256 Мб

256 Мб

1 Гб

256 Мб

Максимальний обсяг ОЗУ

4 Гб

32 Гбайт для комп'ютерів на базі х86-сумісних процесорів  512 Гбайт для комп'ютерів із процесорами Itanium

64 Гбайт для комп'ютерів на базі х86-сумісних процесорів  512 Гбайт для комп'ютерів із процесорами Itanium

2 Гбайт

Підтримка декількох процесорів

До 4-х

До 8-ми

Мінімум 8 Максимум 64

До 2-х

Дисковий простір, необхідний для установки

1 ,5 Гб

1,5 Гбайт для комп'ютерів на базі х86-сумісних процесорів  2,0 Гбайт для комп'ютерів із процесорами Itanium

1 ,5 Гбайт для комп'ютерів на базі х86-сумісних процесорів  2,0 Гбайт для комп'ютерів із процесорами Itanium

1,5 Гб

Таблиця: Вимоги до апаратних засобів для версій Windows Server 2003

Системи Windows Server 2003 можуть установлюватися як відновлення вже існуючих систем зі збереженням інстальованого програмного забезпечення, настроювань користувачів, системи й служб. Системи сімейства Windows Server 2003 пропонують всі серверні можливості ОС Windows 2000 Server, включаючи зовсім нові засоби, реалізовані на обновленому ядрі ОС Windows XP з урахуванням зрослих вимог до надійності й безпеки систем і даних.

Системи Windows Server 2003 у сполученні із клієнтами, що працюють під керуванням Windows 2000 і Windows XP Professional, реалізують можливості технології IntelliMirror, що поєднує в собі розвинені засоби адміністрування:

·        централізоване адміністрування корпоративної мережі з використанням шаблонів політик безпеки й Active Directory; при цьому використаються як «старі» групові політики, що працюють і в середовищі Windows 2000, так і «нові», що вимагають доменів на базі Windows Server 2003 

·        керування інсталяцією, відновленням, відновленням і видаленням програмних продуктів 

·        підтримка робочої конфігурації (документів, додатків і настроювань системи) для мобільних користувачів 

·        вилучена інсталяція операційної системи із сервера, що спрощує заміну або підключення комп'ютерів 

. Захищеність інформації забезпечується завдяки використанню модифікованої файлової системи NTFS 5.0, що шифрує файлової системи (EFS), комунікаційних протоколів, що дозволяють створювати закриті віртуальні приватні мережі (VPN), протоколу аутентификації Kerberos (у доменах Active Directory) і технологій керування доступом, таких як смарт-карти.

Сімейство Windows Server 2003 забезпечує кращу підтримку існуючих додатків і драйверів у порівнянні з Windows 2000. Системи мають значно розширений список сумісних апаратних пристроїв. Підтримуються пристрої нового покоління: комп'ютери з можливостями керування харчуванням, шини AGP, USB і IEEE 1394, DVD-диски, адаптери ATM, кабельні модеми й т.д.

У системах мінімізована необхідність перезавантаження (після додавань протоколів або нових пристроїв), підвищена надійність драйверів пристроїв і передбачена можливість «відкоту» до попередньої версії драйвера, використається нова служба Windows Installer, що визначає вимоги до процесу інсталяції програмних продуктів. Для запуску застарілих програм можна також використати майстер сумісності Program Compatibility Wizard.

Компанія Microsoft провела цілий ряд заходів, спрямованих на поліпшення захищеності своїх продуктів, особливо при їхній роботі у відкритому мережному середовищі - зокрема, в Інтернеті. У результаті багато можливостей систем за замовчуванням виключені, тобто недоступні для зловмисників. У першу чергу це ставиться до служб Інтернету (Internet Information Services) і програмам Internet Explorer і Outlook Express. Щоб дозволити «активний» код і виконання дій з боку клієнтів, адміністратор повинен почати певну послідовність усвідомлених дій, за які вже він буде нести відповідальність. Таким чином, неконтрольований доступ до інформації й системи стає значно менш імовірним.

У системах Windows Server 2003 використається традиційне для лінійки Windows NT/2000 багатозадачное виконання додатків, забезпечується масштабована підтримка пам'яті й процесорів, служба індексування прискорює пошук інформації на локальних дисках. Використання кластерів і підтримка ОЗУ великого обсягу дозволяють створювати високопродуктивні платформи для критично важливих завдань.

Завдання, на які орієнтована кожна редакція сімейства Windows Server 2003:

Windows Server 2003 Standard Edition - призначена для корпоративного використання при рішенні самих різних завдань: підтримка служб печатки й файлових сервисів, маршрутизація й вилучений доступ, забезпечення роботи СУБД і т.д. Призначається невеликим компаніям або підрозділам великих фірм.

Windows Server 2003 Enterprise Edition -для розгортання бізнесів-завдань будь-якого масштабу, включаючи служби Інтернету, при цьому забезпечується більша продуктивність і відказоустойчивість, чим досягається при використанні Windows Server 2003 Standard Edition. Це досягається за рахунок більшого числа підтримуваних процесорів (у тому числі й процесорів Itanium), кластеризації й збільшеного обсягу пам'яті.

Windows Server 2003 Datacenter Edition -орієнтована на забезпечення максимального рівня продуктивності й надійності для критично важливих додатків і завдань.

Windows Server 2003 Web Edition -призначена для веб-хостингу й підтримки XML веб-служб у невеликих організаціях і підрозділах. Ця редакція поставляється тільки через партнерів Microsoft і не продається як «коробковий продукт».

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]