Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОСЗ_LR_торгівельне обслуговування.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
09.12.2018
Размер:
224.77 Кб
Скачать

3. Відповідальність сторін

3.1. Сторони несуть відповідальність у встановленому законодавством порядку.

Продавець:

3.2.1. Несе відповідальність за якість виробу, що продається. Якщо якість виробу не відповідатиме сертифікату (посвідченню про якість), Продавець сплачує Покупцю штраф у розмірі _____ % від вартості виробу, а також ліквідує дефекти своїми силами та за свій рахунок у ______________________________ денний строк з моменту отримання повідомлення Покупця.

3.2.2. За затримку передачі (відвантаження) виробу Продавець сплачує штраф у розмірі __________________________________________________________________ грн. за кожний день прострочення передачі (відвантаження).

Покупець:

3.2.3. За необґрунтовану відмову від розрахунку за продукцію Покупець виплачує штраф у розмірі __________ % від суми відмови, а також _________ % пені за кожний день прострочення платежу.

3.2.4. За затримку приймання виробу Покупцем (в тому випадку, якщо приймання здійснюється представником Покупця) останній виплачує штраф у розмірі _________________________________________________________________________ грн. за кожний день затримки приймання, що рахується з моменту одержання Покупцем повідомлення Продавця про готовність виробу до здачі.

4. ПОРЯДОК РОЗРАХУНКІВ

Оплата вартості виробу відбувається за обумовленою ціною шляхом _____________

____________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________

5. ПІДВІДОМЧІСТЬ СПОРІВ

Спори, що випливають з умов цього Договору, розглядаються органами Державного арбітражу за встановленою підвідомчістю.

6. ДОДАТКОВІ УМОВИ

______________________________________________________________________

______________________________________________________________________

______________________________________________________________________

7. ЮРИДИЧНІ АДРЕСИ, РЕКВІЗИТИ ТА ПІДПИСИ СТОРІН

Продавець: ____________________ Покупець: ____________________________

_______________________________ ____________________________

_______________________________ ____________________________

Розв'язання ситуацій

Ситуація 1. Згідно зі ст. 17 Закону України «Про захист прав споживача» (п. 2) забороняється примушувати споживача купувати товари непотрібного йому асортименту.

Ситуація 2. У даній ситуації порушено право споживача на отримання небезпечного товару з інформацією про правила та умови його використання. Згідно зі ст. 23 Закону України «Про захист прав споживачів» продавець несе відповідальність за реалізацію небезпечного товару (отрути, отрутохімікату, вибухо- і вогненебезпечної речовини тощо) без належного попереджувального маркування, а також без інформації про правила й умови безпечного його використання — у розмірі 100 відсотків вартості одержаної для реалізації партії товару.

Ситуація 4. Стаття 15 Закону України «Про захист прав споживачів» встановлює, що споживач має право вимагати від продавця необхідну і достовірну інформацію про товари, що реалізовуються. Зрозуміло, що ця інформація повинна бути українською мовою.

Ситуація 5. Оскільки під час укладення договору споживачеві не була надана повна й достовірна інформація про товар, на підставі статті 15 Закону України «Про захист прав споживачів» він має право відмовитися від договору і вимагати сплачену за товар суму, а також відшкодування інших збитків.

Ситуація 6. Відповідно до п. 3.19 Постанови Національного Банку України № 137 «Про затвердження Положення про порядок емісії платіжних карток і здійснення операцій з їх застосуванням» від 19 травня 2005 року касир (і будь-який торговець) не має права вимагати від вас (держателя платіжної картки) введення PINКкоду як засобу ідентифікації держателя. Таким чином, дії касира були незаконними, PINКкод є конфіденційною інформацією, і ви не повинні цю інформацію комусь повідомляти чи розголошувати.

Ситуація 7. Відсутність у покупця касового або товарного чека або іншого документа, що засвідчує факт і умови купівлі товару, не є формальною підставою для відмови в задоволенні його вимог. Споживач має право довести факт укладення договору за допомогою інших доказів, наприклад, свідчень свідків. Якщо в розгляді вимоги відмовлять у зв’язку з відсутністю касового чека і гарантійного талона, ви маєте право звернутися безпосередньо до суду, де, можливо, за допомогою свідків довести факт придбання товару у даного продавця, а також факт встановлення гарантійного терміну і його тривалість.