Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
самстоятельная робота IDPU_metodichka.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
08.12.2018
Размер:
293.38 Кб
Скачать

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ

КАФЕДРА ІСТОРІЇ ДЕРЖАВИ І ПРАВА

ІСТОРІЯ ДЕРЖАВИ І ПРАВА УКРАЇНИ

Завдання

для індивідуальної, самостійної роботи

та методичні рекомендації щодо їх виконання

для студентів

юридичного факультету ДДУВС

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ

Кафедра історії держави і права

ІСТОРІЯ

ДЕРЖАВИ І ПРАВА

УКРАЇНИ

ЗАВДАННЯ

ДЛЯ ІНДИВІДУАЛЬНОЇ, САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ

ТА МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ЇХ ВИКОНАННЯ

для студентів

юридичного факультету ДДУВС

Укладач:

кандидат історичних наук

Тєлькінєна Т.Е.

Дніпропетровськ

2011

Тєлькінєна Т.Е. Завдання для індивідуальної, самостійної роботи та методичні рекомендації щодо їх виконання для студентів юридичного факультету ДДУВС. – Дніпропетровськ: ДДУВС, 2011. - 46 с.

Завдання для індивідуальної, самостійної роботи та методичні рекомендації щодо їх виконання для студентів юридичного факультету ДДУВС обговорено та схвалено на засіданні кафедри історії держави і права 1 вересня 2011 року (Протокол №1).

© Тєлькінєна ., 2011

ЗАВДАННЯ

ДЛЯ ІНДИВІДУАЛЬНОЇ, САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ

СТУДЕНТІВ

ТА КРИТЕРІЇ ЇХ ОЦІНЮВАННЯ

У ДДУВС встановлено єдину рейтингову систему оцінювання успішності навчання, де максимальна сума балів складає –100 балів.

Максимальна сума балів за виконання завдань самостійної роботи, виконання індивідуальних завдань складає 30 балів.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ! Ознайомтесь з критеріями оцінювання виконання індивідуальної самостійної роботи і обов’язково дотримуйтесь їх у процесі виконання відповідної роботи. Останній термін надання викладачу для перевірки виконаної індивідуальної та самостійної роботи – день проведення модульного контролю.

Встановлено наступне нарахування балів за відповідні завдання:

«90» - Наукова робота обсягом 20-30 сторінок, підготовлена до участі у конкурсі на кращу студентську, курсантську наукову роботу ДДУВС або в іншому конкурсі відповідного рівня (виконується протягом 3-х модулів, зараховується лише у випадку відповідності її змісту основним вимогам щодо студентських наукових робіт);

«60» - наукова стаття обсягом 8 сторінок, підготовлена до друку у збірці студентських виступів на підсумковій щорічній науковій студентській конференції (виконується протягом 2-х модулів, зараховується лише у випадку відповідності її змісту основним вимогам щодо такого виду робіт);

«20» - реферативне повідомлення обсягом 10-12 сторінок із списком дійсно використаної літератури (зараховується у разі надання викладачу ксерокопій всієї використаної літератури: статті, витяги із монографій, нормативно-правові акти тощо) – кількість рефератів з однієї теми для студентів одного курсу обмежено 3 одиницями;

«25» - Письмове опрацювання (складання конспекту) та усний захист розділу другого монографії відомої вітчизняної дослідниці Гримич М.В. «Звичаєве цивільне право українців ХІХ- початку ХХ століття» .- К.,2006.- С.64-148.

«30» - Письмове опрацювання (складання конспекту) та усний захист розділу третього монографії відомої вітчизняної дослідниці Гримич М.В. «Звичаєве цивільне право українців ХІХ- початку ХХ століття» .- К.,2006.- С.149-251.

«20» - Письмове опрацювання (складання конспекту) та усний захист розділу четвертого монографії відомої вітчизняної дослідниці Гримич М.В. «Звичаєве цивільне право українців ХІХ- початку ХХ століття» .- К.,2006.- С.252-318.

«15» - Письмове опрацювання (складання конспекту) та усний захист розділу п’ятого монографії відомої вітчизняної дослідниці Гримич М.В. «Звичаєве цивільне право українців ХІХ- початку ХХ століття» .- К.,2006.- С.319-375.

«20» - Письмове опрацювання (складання конспекту) та усний захист розділу шостого монографії відомої вітчизняної дослідниці Гримич М.В. «Звичаєве цивільне право українців ХІХ- початку ХХ століття» .- К.,2006.- С.376-442.

«20» - Порівняння (у письмовій формі обсягом 9-10 сторінок із усним захистом) договірного права Гетьманщини за «Правами,за якими судиться малоросійський народ» (1743) та сучасного договірного права за ЦК (2003) із відповідними висновками.

«20» - Юридично – порівняльний аналіз (у письмовій формі обсягом 9-10 сторінок із усним захистом) текстів Березневих статей та Гадяцької угоди:який з названих договорів був на той час більш вигідним для українців і чому?

«10» - Письмове опрацювання статті та усний захист (складання конспекту, формулювання питань до тексту статті) з будь-якої проблематики історії держави і права України, надрукованої у наукових періодичних виданнях «Право України»,»Вісник Академії правових наук України»,»Вісник Львівського університету. Серія юридична»,»Держава і право. Збірник наукових праць»,»Часопис Київського університету права» за 2009-2011 роки (надається викладачу на перевірку на окремому аркуші разом із ксерокопією опрацьованої статті; обов’язково вказати усі вихідні данні статті) – забороняється опрацювання однієї статті декількома студентами;

«10» - письмові відповіді на усі запитання та усі завдання для самоконтролю до одного із семінарів, які перелічені у планах семінарських занять (надається викладачу на перевірку на окремому аркуші та захищається в усній формі);

«5» - письмове пояснення понять і термінів (10), які перелічені у планах семінарських занять (надається викладачу на перевірку на окремому аркуші та захищається в усній формі);

«5» - письмове розв’язування однієї задачі (зараховується у разі логічного пояснення студентом процесу розв’язування та надається викладачу на перевірку на окремому аркуші );

«5» - за кожну знайдену статтю із будь-якої теми курсу у науковому виданні поточного року (мм. Київ,Львів,Харків) для поповнення електронної бібліотеки кафедри (обов’язковим є наявність електронного та друкованого (ксерокопії) варіантів статті та усіх вихідних даних, тобто прізвища автора, назви журналу, року та номеру видання).

«3» - письмова відповідь на одне із питань для самостійного вивчення (обсяг – 1,2 сторінки; обов’язкові посилання на використану літературу : підручник, наукову статтю, монографію тощо; надається викладачу на перевірку на окремому аркуші) ;

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ! Якомога раніше та якісніше виконуйте індивідуальну самостійну роботу, щоб більше часу залишалось для підготовки до модульного контролю.

Обирайте завдання для самостійної роботи, керуючись прагматичними критеріями : такі, що можна частково або повність виконати у процесі підготовки до семінарів; такі реферати, теми яких викликають Вашу особисту зацікавленість; якщо Ви схильні до аналізу, творчості, то готуйте реферати,опрацьовуйте наукові тексти,проводьте юридично-порівняльний аналіз нормативно-правових актів, вирішуйте задачі тощо, якщо ні – письмово відповідайте на питання, запам’ятовуйте терміни тощо.

Варто дослуховуватись до усіх методичних порад, що розміщені у даному посібнику.