Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпора по праву.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
08.12.2018
Размер:
396.8 Кб
Скачать

117. Порядок розгляду справ про адмін правопорушення

Адміністративні покарання накладаються спеціально уповноваженими органами вик влади і посадовими особами чи суддями, кримінальне покарання еакладається виключно судами.

Заходи адм відповідальності застосовуються відповідно до законодавства, що регламентує провадження у справах про адмін правопорушення (КАП), кримінальні справи розглядабться згідно з кримінально-процесуальним законодавством (КК)

Систему органів, що розглядають справи про адмін правопоруш, визначає Кодекс про адмін правопоруш (це адмін комісії, районні та міські суди, органи внутр справ)

118. Порядок судового вирішення господарських спорів

Господарські спори здійснюють арбітражні суди. Арбітражний суд розглядає спарви за позовами:

-підприємств та організацій за захистом своїх прав та інтересів;

-державних та інших органів;

-прокурорів та їх заступників в інтересах держави. Розглядає справи:

-у спорах, що виникають під час укладання, зміни, розірвання та виконання господарських договорів;

-про банкрутство;

-за заявами органів Антимонопольного комітету України. Судочинство в господарських справах здійснюється в порядку, передбаченому Арбітражним процесуальним кодексом України.

119. Судовий розгляд цивільних справ

Цивільне судочинство – порядок розгляду справ і спорів, що виникають із цивільних, сімейних, трудових правовідносин, справ, що виникають з адміністративно-правових відносин, і справ окремого провадження.

Справи окремого провадження пов`язані з захистом не субєктивних прав, а інтересів, що охороняються законом. Цивільне судочинство здійснюється в порядку, передбаченому Цивільним процесуальним кодексом України.

120. Розгляд судами кримінальних справ

Кримінальне судочинство – це діяльність органів дізнання, слідчого, прокурора, судді й суду з порушення, розслідування і судового розгляду кримінальних справ, а також із вирішення суддею питань, повязаних із виконанням вироку.

Має такі стадії:

порушення кримінальної справи;

попереднє розслідування;

віддання обвинуваченого до суду;

судовий розгляд;

касаційне провадження;

виконання вироку;

провдження в порядку нагляду;

відновлення справи за нововиявленими обставинами. Порядок здійснення кримінальноо судочинства визначається Кримінально-процесуальним кодексом України.