Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
мв история облику.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
08.12.2018
Размер:
61.24 Кб
Скачать
    1. Оформлення та захист індивідуальної роботи

Індивідуальна робота повинна бути виконана у машинописному вигляді (роздрукована на принтері безпосередньо з програми де вона виконувалась), обсягом до 20 сторінок, акуратно оформлена й зброшурована (шрифт: Times New Roman, висота – 14пт, інтервал – 1,5. Поля: верхнє – 2, нижнє – 2, праве – 1,5, ліве – 3).

Титульний аркуш і вся робота оформляються згідно з установленим порядком. На титульному аркуші потрібно вказати назву інституту, факультет, спеціальність, дисципліну, тему, курс, групу, прізвище та ініціали студента.

Виконані роботи здаються для перевірки і попереднього оцінювання. Якщо здана студентом робота не відповідає вимогам щодо змісту, оформлення або вона є ідентичною роботі іншого студента, викладач повертає роботу на доопрацювання. Після доопрацювання студент надає її для повторної перевірки.

Захист роботи здійснюється за результатами заслуховування підготовленого реферату на практичному (семінарському) занятті, як виключення - на основі індивідуальної бесіди зі студентом.

На основі захисту викладач робить висновок у вигляді оцінки індивідуальної практичної роботи, яка проставляється в журнал академічної групи у спеціально відведеній для цього графі.

Для виконання індивідуальної роботи необхідно підготувати реферат за наведеною тематикою (додаток А). Не дозволяється виконання студентами рефератів на однакові теми.

Реферат виконується на теоретичному рівні, але при необхідності для більш повного розкриття обраної теми можна використовувати практичний матеріал. При цьому студент повинен показати знання теретичних основ бухгалтерського обліку та контролю, законодавчих та нормативних документів по обраній темі реферату.

Тема реферату знаходить своє відображення у змістові, який складається із вступу, розглядаємих питань (основна частина), висновків, списку використаної літератури.

Обсяг реферату повинен приблизно складати 10-12 сторінок друкованого тексту: вступ – 1 сторінка, основна частина - 8-10 сторінок, висновки – 1-2 сторінки.

Захист рефератів здійснюється викладачем у відповідності з графіком, затвердженим на засіданні кафедри. В процесі захисту реферату студенту задаються питання за змістом реферату.

4. Завдання для виконання самостійної роботи

Самостійна робота студента є основним засобом оволодіння навчальним матеріалом та засвоєння вмінь, знань та навичок у час, вільний від обов’язкових навчальних занять. СРС – це основний шлях формування таких рис особистості як самостійність, ініціативність тощо. СРС означає самостійну пізнавальну діяльність студента в будь-якому занятті (лекції, практичній роботі, семінарі).

Метою організації СРС при вивченні дисципліни «Історія бухгалтерського обліку» є розвиток у майбутніх фахівців творчої активності, самостійності, що є неодмінною умовою придбання високого рівня кваліфікації, а також розширення і поглиблення теоре­тичних знань з певної теми на основі самостійного узагальнення зібраного матеріалу.

У вільний від обов’язкових навчальних занять за розкладом час студент повинен опрацювати теоретичні основи дисципліни за темами: 1, 2, 3, 4, 5 та самостійно підготувати відповіді на питання до теми 6 «Наукові видання з бухгалтерського обліку та розвиток бухгалтерської професії».

Результатом виконання самостійної роботи є усне опитування.