Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
План курсової роботи.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
07.12.2018
Размер:
43.36 Кб
Скачать

3.2 Амортизаційні відношення на позабалансових рахунках.

Для відображення в бухгалтерському обліку сум амортизаційних відрахувань використовують рахунок 13 "Знос (амортизація) необоротних активів" та рахунок 09 "Амортизаційні відрахування".

На позабалансовому рахунку 09 "Амортизаційні відрахування" ведеться облік нарахування та використання амортизаційних відрахувань. Збільшення залишку за рахунком 09 "Амортизаційні відрахування" відбувається на суму нарахованої амортизації необоротних активів. Зменшення залишку на рахунку 09 "Амортизаційні відрахування" відображається на суму використаної амортизації на капітальні інвестиції, на погашення отриманих на капітальні інвестиції позик. Аналітичний облік за даним рахунком ведеться за напрямами використання амортизації.

ВИСНОВКИ

За результатами проведеного дослідження порядку нарахування та обліку зносу (амортизації) необоротних активів підприємства можна зробити наступні висновки: При здійсненні господарської діяльності у розпорядженні підприємства знаходяться різні види майна в матеріальній та нематеріальній формі. За економічним змістом майно як активи підприємства поділяють на необоротні та оборотні активи. Підприємство отримує необоротні активи шляхом їх придбання або виробництва, контролює та одержує майбутні вигоди, які очікується одержати від використання цих ресурсів. Необоротні активи під час їхнього перебування та експлуатації в установі зазнають зносу. Облік зносу необоротних активів як одна з невід’ємних складових обліку неодмінно потребує організації. Як показав аналіз, ТОВ «Укрспецмонтаж» веде свою виробничо-господарську діяльність ефективно та прибутково.

ПЕРЕЛІК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

1.Бішуля І.В. «Фінансовий облік»

2. Бухгалтерський облік у бюджетних установах: Підручник / За заг. ред. проф. Р. Т. Джоги.

3.Більська Я.О. «Автоматизація обліку зносу (амортизації) необоротних активів».

4. К. Беднарчук стаття "Необоротні активи" журнал "Дебет-Кредит" № 10 2009, стор.24-30

5. Бутинець Ф.Ф. «Бухгалтерський фінансовий облік» 2009 року.