Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
План курсової роботи.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
07.12.2018
Размер:
43.36 Кб
Скачать

15

План

Тема: «Облік зносу (амортизація) необоротних активів

ВСТУП…………………………………………………………………………..3

Ӏ. ТЕОРЕТИЧНА ЧАСТИНА…………………………………………………..4

1.Виробничо-фінансова характеристика підприємства

ТОВ «Укрспецмонтаж»………………………………………………………… 5

2.Економічний зміст, та порядок формування облікової політики

необоротних активів………….…………………………………………………6

3.Методи амортизації необоротних активів……………………………………8

3.1 Синтетичний облік зносу (амортизації) необоротних активів……………11

3.2 Амортизаційні відношення на позабалансових рахунках………………...13

ВИСНОВКИ……………………………………………………………………..14

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ…………………………………..15

ӀӀ ПРАКТИЧНА ЧАСТИНА

ВСТУП

На сучасному етапі розвитку продуктивних сил необоротні активи, залишаються найголовнішим фактором виробництва. Від рівня технічної озброєності залежить і якість продукції, і продуктивність праці, і навіть показники рентабельності. Сьогодні будь-яке виробниче підприємство використовує досить широку номенклатуру необоротних активів розвиток яких привів до необхідності класифікації їх за спільними ознаками. Необоротні активи вимагають чіткого і точного обліку, вони відображаються не лише у бухгалтерських реєстрах, та у фінансовій звітності.

Необоротні активи завжди були найважливіші при розвитку продуктивних сил і зіграють вирішальну роль у науково-технічному прогресі глобального масштабу. Необоротні активи є як знаряддям, так і предметом праці основних та інших, всі ці вкрай необхідні для суспільства речі, без яких неможливе виробництво та споживання, життя та побут людства.

Метою курсової роботи є закріплення знань і вмінь з обліку необоротних активів, та їх зносу (амортизації).

Об’єктом дослідження є Товариство з Обмеженою Відповідальністю «Укрспецмонтаж».

1. Виробничо-фінансова характеристика підприємства

ТОВ «Укспецмонтаж»

Товариство з обмеженою відповідальністю «Укрспецмонтаж», створено згідно Закону України шляхом обʼєднання майна учасників та їх підприємницької діяльності з метою одержання прибутку. Воно затверджено Загальними Зборами Учасників протокол № 2 від 28 серпня 2006 року було проведено Державну реєстрацію змін до установчих документів від 15.09.2006. Товариство «Укрспецмонтаж» розташовано в Донецькій області, місто Єнакієве, вул. Луганське шосе, буд. 5.

Товариство є юридичною особою з моменту його державної реєстрації. Воно має відокремлене майно, самостійний баланс, рахунки у банках України та іноземних банках у національній та іноземній валюті. Товариство укладає від свого імені договори, набуває майнові і особові немайнові права, несе обовʼязки. Форма власності товариства-приватна. Товариство має фірмовий знак, печатку, штамп, фірмові бланки та інші реквізити які затверджуються Загальними Зборами Учасників згідно Статуту. Товариство набуває цивільних прав і бере на себе цивільні обовʼязки через свої органи, які діють у межах прав, наданих їм за Статутом і за законом. По своїх обовʼязках товариство відповідає всім майном, яке йому належить.

Товариство створене з метою отримання прибутку. Предметом діяльності є: ремонтні та будівельні роботи, архітектурно-проектні роботи: проектування будівель та споруд, включаючи виготовлення робочих креслень, планування міст, включаючи ландшафтне проектування садів, парків, спортивних споруд тощо, проектування виробничих будівель та споруд, включаючи розміщення машин та устаткування, розроблення проектів у галузі кондиціунування повітря, холодильної техніки, санітарної техніки та систем контролю за забрудненням навколишнього середовища, будівельної акустики тощо, монтажні роботи по возведенню несучих конструкцій будівель та споруд, роботи з монтажу електрообладнання промислових підприємств.

2.Економічний зміст, та порядок формування облікової політики

необоротних активів

В економічній теорії під необоротними активами розуміють вилучені підприємством з господарського обороту власні кошти, які обліковуються на балансі. У бухгалтерському обліку до необоротних активів належать активи, призначені для використання протягом періоду більше одного року (або операційного циклу, якщо він перевищує один рік). Тобто вони обслуговують декілька циклів виробництва, не змінюючи при цьому своєї натуральної форми.

Для здійснення статутної діяльності підприємствам необхідні необоротні активи або засоби праці, під якими в економічній літературі розуміють річ або сукупність речей, за допомогою яких працівник здійснює вплив на предмети праці (сировину, матеріали тощо).

Від предметів праці засоби праці відрізняються тим, що багаторазово беруть участь у процесі виробництва, зберігаючи при цьому свою натуральну форму, поступово зношуються і частинами переносять свою вартість на виготовлену продукцію або виконані роботи (надані послуги). Під впливом засобів праці предмети праці змінюють свої фізико-хімічні властивості та перетворюються на готову продукцію. До засобів праці належать машини, обладнання, інструменти тощо.

Основні засоби класифікуються за їх функціональним призначенням, галузями економічної діяльності, речовим характером, використанням, належністю і видами. За функціональним призначенням розрізняють виробничі основні засоби, які безпосередньо беруть участь у виробничому процесі або сприяють його здійсненню (будівлі, споруди, силові машини й обладнання, робочі машини тощо, які використовуються у сфері матеріального виробництва) та невиробничі основні засоби, які не беруть безпосередньої участі в процесі виробництва й призначені, в основному, для обслуговування комунальних і культурно-побутових потреб працівників (будівлі, споруди, обладнання), що використовуються у невиробничій сфері для задоволення побутових потреб працівників. Невиробничі основні засоби не є засобами праці, але вони також використовуються протягом тривалого часу, зберігаючи свою натуральну форму та поступово втрачаючи свою вартість у міру зношення. Таким чином, поняття "основні засоби" на практиці не співпадає з поняттям "засоби праці", так як до складу основних засобів входять і невиробничі засоби.

За речовим характером розрізняють інвентарні та неінвентарні основні засоби. До інвентарних належать об'єкти, що мають речове вираження та підлягають перевірці, обміру, підрахунку в натурі; до неінвентарних-капітальні вкладення в земельні ділянки, лісові угіддя тощо (крім будинків і споруд).

За використанням основні засоби поділяються на діючі (всі основні засоби, що використовуються на підприємстві), недіючі (ті, що не використовуються в певний період часу в зв'язку з тимчасовою консервацією підприємства або окремих підрозділів) і запасні (різне устаткування, яке перебуває в резерві та призначене для заміни об'єктів основних засобів, що вибули або ремонтуються)

Суттєве значення в обліку основних засобів має їх поділ за ознакою належності на власні та орендовані.

Крім того, основні засоби групуються за галузями економічної діяльності (промисловість, сільське господарство, транспорт, зв'язок, будівництво тощо).

Відповідно до податкового законодавства основними фондами визнаються матеріальні цінності, призначені для використання у господарській діяльності платника податків протягом періоду, що перевищує 365 календарних днів із дати введення в експлуатацію таких матеріальних цінностей. Причому вартість таких цінностей повинна перевищувати 1000 грн.

Витрати на придбання будь-яких матеріальних цінностей, вартість яких не перевищує 1000 грн., призначених для використання в господарській діяльності платника податків, включаються до складу валових витрат.

Згідно з положеннями податкового законодавства основні фонди поділяються на чотири групи

Група ОФ

Склад групи

Група 1

Будівлі, споруди, їх структурні компоненти і передавальні пристрої, у тому числі жилі будинки та їх частини (квартири і місця загального користування), вартість капітального поліпшення землі

Група 2

Автомобільний транспорт і вузли (запасні частини) до нього; меблі; побутові електронні, оптичні, електромеханічні прилади та інструменти, інше конторське (офісне) обладнання, устаткування та приладдя до нього

Група 3

Будь-які інші основні фонди, не включені до груп 1, 2 і 4

Група 4

Електронно-обчислювальні машини, інші машини для автоматичного оброблення інформації, пов'язані з ними засоби зчитування або друку інформації, інші інформаційні системи, комп'ютерні програми, телефони (у тому числі стільникові), мікрофони та рації, вартість яких перевищує вартість малоцінних товарів (предметів)

Методологічні засади формування в бухгалтерському обліку інформації про основні засоби та розкриття її у фінансовій звітності визначені Положенням (стандартом) бухгалтерського обліку 7 "Основні засоби".