Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Король, Кустовська методичка.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
06.12.2018
Размер:
369.15 Кб
Скачать

4.10. Додатки

У додатках розміщуються допоміжні чи додаткові матеріали, які ускладнюють текст, а також ілюстративні матеріали, оформлені у вигляді таблиць, облікові статистичні чи інші дані, тексти документів. Їх оформляють як продовження роботи, розміщуючи у порядку появи посилань у тексті роботи.

Кожний додаток повинен починатися з нової сторінки. Додаток повинен мати заголовок, надрукований угорі малими літерами з першої великої симетрично відносно тексту сторінки. Посередині рядка над заголовком малими літерами з першої великої друкується слово “Додаток” і велика літера, що позначає додаток.

Додатки слід позначати послідовно великими літерами української абетки, за винятком літер Г', Є, І, Ї, Й, О, Ч, Ь. Наприклад: “Додаток А”.

Текст кожного додатка за необхідністю може бути поділений на розділи й підрозділи, які нумерують у межах кожного додатка. У цьому разі перед кожним номером ставлять позначення додатка (літеру) і крапку, наприклад: А.3 – третій розділ додатка А.

Ілюстрації і таблиці розміщені в додатках, нумерують у межах кожного додатка, наприклад: рис. Б. 2.1 – перший рисунок другого розділу додатка Б.

Розділ 5 правила оформлення магістерської роботи

5.1. Загальні вимоги

Магістерську роботу друкують за допомогою принтера з одного боку аркуша білого паперу формату А4 (210x297 мм) через півтора міжрядкових інтервали до сорока рядків на сторінці, шрифтом розміру 14 текстового редактора Word.

Текст роботи розміщують, залишаючи поля таких розмірів: ліве – 20 мм, праве – 10 мм, верхнє – 20 мм, нижнє – 20 мм. Абзаци в тексті починаються відступом, рівним п’яти знакам (від 15 мм до 17 мм), що повинен бути однаковим упродовж усього тексту.

Помилки, описки та графічні неточності допускається виправляти підчищенням або зафарбуванням білою фарбою і нанесенням на тому ж місці виправленого тексту (графіки) машинописним способом або від руки. Виправлення повинно бути чорного кольору. Допускається не більше двох виправлень на одній сторінці.

Обсяг основного тексту магістерської роботи 3,2-4,5 авторських аркушів (130-180 тис. знаків). Орієнтовна кількість сторінок – 75-105.

5.2. Нумерація

Нумерацію сторінок, розділів, підрозділів, пунктів, підпунктів, рисунків (малюнків), таблиць, формул подають арабськими цифрами без знака №. Першою сторінкою роботи є титульний аркуш, який включають до загальної нумерації сторінок. На титульному аркуші номер сторінки не ставлять, на наступних сторінках номер проставляють у правому верхньому куті сторінки без крапки в кінці.

Такі структурні частини, як зміст, перелік умовних позначень, вступ, висновки, список використаних джерел не мають порядкового номера, тобто не можна друкувати “1. ВСТУП” або “РОЗДІЛ 6. ВИСНОВКИ”. Номер розділу ставлять після слова “РОЗДІЛ”, після номера крапку не ставлять, потім з нового рядка друкують заголовок розділу.

Приклад

РОЗДІЛ 1

ПРЕДИКАТИВНІ СЛОВОСПОЛУЧЕННЯ В АНГЛІЙСЬКІЙ ТА УКРАЇНСЬКІЙ МОВАХ

Підрозділи нумерують у межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і порядкового номера підрозділу, між якими ставлять крапку. В кінці номера підрозділу повинна стояти крапка, наприклад: “2.3.” (третій підрозділ другого розділу). Після номера підрозділу наводять його заголовок малими літерами з першої великої.

Пункти нумерують у межах кожного підрозділу. Номер пункту складається з порядкових номерів розділу, підрозділу, пункту, між якими ставлять крапку. В кінці номера повинна стояти крапка, наприклад: “1.3.2.” (другий пункт третього підрозділу першого розділу). Потім наводять заголовок пункту малими літерами з першої великої.

Підпункти нумерують у межах кожного пункту за такими ж правилами, як і пункти.

Оформлення рисунків

5.3. Ілюстрації (фотографії, креслення, схеми, графіки, карти) і таблиці необхідно подавати у роботі безпосередньо після тексту, де вони згадані вперше, або на наступній сторінці. Ілюстрації позначають словом Рис. і нумерують послідовно в межах розділу.

Номер ілюстрації повинен складатися з номера розділу і порядкового номера ілюстрації, між якими ставиться крапка, наприклад Рис. 1.2 (другий рисунок першого розділу).

Рисунки кожного додатку мають окрему нумерацію, що складається з літери позначення додатка та порядкового номера рисунка в цьому додатку, розділених крапкою.

Рисунок може мати назву, яка повинна відображати його зміст, бути конкретною і стислою. Назву рисунка записують з першої великої літери і розташовують під ним.

Приклад

Рис. 2.1 Схема словотворчого гнізда з вершиною “brother”

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]