Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Готова Кусова Скоренок.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
06.12.2018
Размер:
407.55 Кб
Скачать

2.3.2.Команди роботи з файлами та каталогами у Windows.

1. Відкриваємо меню пуск, обираємо пункт: довідка, у відкрившомуся вікні обираємо пункт зміст і шукаємо потрібний нам пункт.

2. Програма Провідник надає можливість роботи з файлами, каталогами і пристроями комп'ютера. Провідник являє собою спеціальну програму, в якій графічно за допомогою піктограм і ліній позначається взаємне розташування об'єктів (як фізичних, так і логічних). Кожна піктограма супроводжується текстовим рядком з назвою об'єкта. Програма провідник полегшує користування ПК.

3. Сортування файлів поточної папки за типом не в режимі таблиця:

Якщо вміст папки відображений у будь-якому іншому вигляді, то відсортувати файли можна обравши у контекстному меню команду. Упорядочить значки та обрати відповідну характеристику.

Відсортувати папки можна обираючи у ряду меню Вид команду на клавіатурі натиснути спеціальну клавішу Упорядочить значки та обрати відповідну характеристику.

  1. У вікні Провідника інформація може відображатися у вигляді значків, переліку, таблиці, ескізів сторінок тощо.

Для упорядкування об’єктів у вікні папки можна натиснути на рядку меню Вид та обрати команду Упорядочить значки, або обрати ці ж команди у цій же послідовності у контекстному меню.

  1. Поточним є каталог Н. Знаходимо три файли різного типу за допомогою Поиск. Обираємо облдасть де будемо шукати файли( диск D).У меню Часть имени или имя документа целиком та у Дополнительные Параметри вводимо потрібні дані,починаємо пошук.

    1. Для створення папки можна обрати в рядку меню команду Создать, а потім обрати об’єктом створення Папку, або обрати у контекстному меню команду Создать, а потім обрати об’єктом створення Папку.

    2. Для її перейменування, наприклад, клацнемо двічі лівою клавішею мишки у рядку вводу текса.

    3. Прописуємо назву NEW_№_1_№17 і натиснемо клавішу Enter для виконання команди.

    4. Поточною є папка NEW_№_1_№17. Створюємо та перейменовуємо дві папки у назви BCPP і TEXT-MY за вище приведеним способом.

    5. У папці BCPP створюємо та перейменовуємо дві папки у назви DVA і LAB за вище приведеним способом.

    6. У папці LAB створюємо дві папки з назвою SYS і INCLUDE.

    7. У папці TEXT-MYС створюємо папку DOCS.

    8. Три знайдених на початку завдання файли послідовно копіюємо у папки третього рівня – DOCS, DVA і LAB. Для цього ми можемо скористатися способом «Drag-and-drop» або за допомогою контекстного меню.

2.3.3.Висновки до розділу 2.3

Завдяки цій роботі ми вдосконалили свої навички користування ОС Windows . Навчилися створювати , копіювати , переносити файли та папки різними способами .Також ми дізналися більше про пошук у довідці .Та застосували здобуті знання на практиці.

3.Загальні висновки до роботи.

В даній курсовій роботі я ознайомився з операційними системами та здобув навики роботи в цих операційних системах та програмній оболонці Norton Commander, Ці операційні системи дуже схожі між собою за своїм призначенням, але водночас і відрізняються, зокрема інтерфейсом та способом роботи. Так як MS DOS не дуже зручна для роботи, була створена операційна система Microsoft Windows. Вона є більш зручною, так як в ній можна використовувати такі ж самі дії, що і в MS DOS, але швидше та зручніше. Також для полегшення роботи в операційних системах використовуються так звані програмні оболонки. Наприклад в MS DOS – це Norton Commander. За допомогою цієї програмної оболонки можна виконувати дії, аналогічні операційній системі MS DOS, але не потрібно постійно вводити необхідні команди, а можна використовувати гарячі клавіші та комбінації клавіш. Саме тому програмні оболонки є важливою частиною операційних систем.