Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Готова Кусова Скоренок.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
06.12.2018
Размер:
407.55 Кб
Скачать

2.1.2. Висновки до розділу 2.1

В даному розділі я був ознайомлений з операційною системою MS DOS.Мною були створені два дерева каталогів на дисках G: та F:. Вони були створені в операційній системі MS DOS в командному рядку. Для створення дерев я використовував команди cd і md. Завдяки своєму індивідуальному завданні я отримав навики роботи в середовищі операційної системи MS DOS та вивчив команди для роботи з файлами та папками. Сама ж система складається з трьох основних файлів:

Io.sys;

Msdos.sys;

Command.com.

Ці три файли є основними в операційній системі MS DOS, так як забезпечують роботу системи.

Я вважаю, що операційна система MS DOS дала великий поштовх в розвитку інших операційних систем

2.2.Програмна оболонка Norton Commander

2.2.1.Використаня команд меню для виконання індивідуального завдання.

Команди створення каталогів:

F7->A->Enter->Enter->F7->A1->Enter->Enter->F7->A11-> Enter->Enter->F7->A111 >-[..]->Enter->[..]-> Enter->F7->B->Enter->Enter->F7->B1->Enter->Enter->F7->B11->Enter->Enter->F7->B111 ->[..]->Enter->[..]-> Enter->F7->C->Enter->Enter->F7->C1->Enter->Enter->F7->C11->Enter->F7->C111->Enter->Enter->Shift+F4-> file 1->Enter->Shift+F4-> file 2->Enter-> Shift+F4-> file 3->Enter-> Shift+F4-> file 4->Enter->[..]->Enter->[..]-> Enter->[..]->Enter-F7-D-Enter-F7-E-Enter-F7-F-Enter->Enter-> Shift+F4-> file 1->Enter->Shift+F4-> file 2->Enter-> Shift+F4-> file 3->Enter-> Shift+F4-> file 4->Enter->[..]->Enter->[..]-> Enter->[..]->F7->G->Enter->F7->H->Enter->Enter-> Shift+F4-> file 1->Enter->Shift+F4-> file 2->Enter-> Shift+F4-> file 3->Enter-> Shift+F4-> file 4->Enter->[..]->Enter->[..]-> Enter->[..]->F7->J->Enter

Завдання:

Варіант 17 Поточним є каталог H (рис. 2.4).

1 F8, Ctrl+U, Ctrl+O, Ctrl+\.

2 F9  "Left"  "Full", Alt+F3  "file1"  Esc.

3 Створити новий підкаталог у поточному, скопіювати в нього всі файли з поточного каталогу, а потім видалити новий підкаталог

Виконання завдання:

1. F8 – Delete. Знищення файлу, групи файлів або каталогу.

Ctrl+U – зміна місцями панелі

Ctrl+О – Вилучити панелі з екрана/вивести їх на екран

Ctrl+\- перехід у кореневий каталог

2. {F9} - виклик меню управління режимами NORTON COMMANDER. При натисненні на цю клавішу у верхній частині екрану з'явиться командний рядок:

“Left” – меню керування вибраного диска на лівій панелі,для виходу Esc

“Full”- при виборі даної функцій всі файли і папки в каталозі будуть відображатися в один рядок з датою та часом створення та з розміром напроти кожного ім`я.

<Alt+F3> - це комбінація яка призначена для перегляду вибраного файлу.Далі вибираємо “file 1” натискаємо Alt+F3 ,з`являеться меню перегляду файлу,для виходу з нього натискаємо Esc.

3.Під час знаходження в поточному каталозі потрібно натиснути клавішу F7 для переходу в режим створення. На під панелі , що з’явилася, задається ім’я каталогу, на приклад К.

Натискаємо клавішу F5, для переходу в режим копіювання, після того, як виділимо файли “file1” “ file 2” “ file 3” file 4”. Натискаємо .

На під панелі, що з’явилася, вказуємо шлях копіювання – каталог, який знаходиться у неактивній панелі; назва каталогу вводиться з клавіатури. Натискаємо

Процес копіювання відбувається.

Виділяємо новий підкаталог К, натискаємо клавішу F8 для переходу в режим видалення.

З’явиться панель

Видалення відбулось