Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
psihologiya.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
05.12.2018
Размер:
54.14 Кб
Скачать

22. Оцінка результатів навчально-пізнавальної діяльності учнів. Критерії норми оцінок.

Оцінка – це процес порівняння ступеня засвоєння учнями знань, умінь, навичок з еталонними уявленнями, описаними в навч. програмах, порадниках та інших нормативних документах.

. Норма – конкретна вимога, яка регулює виставлення оцінки - балу з навчального предмета за усну відповідь чи письмову роботу. Основними критеріями оцінки знань є: глибина, повнота, міцність, оперативність, якість, гнучкість, систематичність.Систематичність – критерій оцінки, що передбачає засвоєння навчального матеріалу в його логічний послідовності та наступності.

Критерії норм оцінки: - індивідуальність - систематичність - достатня к-сть даних для оцінки - тематична спрямованість - об’єктивність - умотивованість оцінок - єдність вимог з боку контролюючого - оптимальність - всебічність - дієвість - гуманність Найголовніше – будь-яка оцінка має бути об’єктивною, справедливою, обґрунтованою, зрозумілою.

Учіння – цілеспрямований процес набуття учнями знань, в процесі якого учні набувають нових умінь та навичок, формування наукової свідомості. Викладання – діяльність учителя в поцесі навчання, що полягає в постановці перед учнями пізнавального завдання, надання нових знань, контроль за діяльністю учнів, формування наукової свідомості, розвиток пінавальних здібностей та інтересів і оцінка знань. Дидактика – розділ педагогіки, який вивчає закономірності процесу навчання.

Освіта - результат навчання.

Освіта — процес засвоєння систематизованих знань і формування на їх основі світогляду, розвитку пізнавальних сил (мислення, уяви, пам'яті тощо) та результат цього процесу — досягнення певного рівня освіченості.

Навчання — процес взаємодії вчителя та учня, в результаті якого учень засвоює знання, набуває вмінь і навичок.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]