Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка політеконом 2011(КР).doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
01.12.2018
Размер:
217.09 Кб
Скачать

8. Приклади бібліографічного опису

"Про невідкладні заходи щодо прискорення реформування аг­рарного сектора економіки". Указ Президента України від З грудня 1999 р. № 1529 /99

"Про цінні папери і фондову біржу". Закон України // Голос України - 1991. - 10 грудня.

Маркс К. Экономические рукописи 1857-1859 // Маркс К, Знгельс Ф. - Сочинения. - 2-е изд.- Т.46. - Ч. 1. Основи економічної теорії: Підручник / За ред. С.В.Мочерного -Тернопіль: АТ "Тарнекс", 1997.

Рибалкін В., Мамичева Л. Механізм і форми реалізації акціоне­рної власності // Економіка України, -1999. - №4. - С. 67-74.

Після списку літератури подаються додатки до роботи: таблиці, діаграми, рисунки та ін.Робота повинна бути підписана автором з вказівкою дати її виконання.

9. Захист курсової роботи

Завершальним етапом роботи над курсовою є її захист. Підготовлена робота здається на кафедру у встановлені термі­ни. На кожну роботу рецензенти, а ними виступають викладачі кафедри, керівники курсових робіт, дають письмову рецензію. У ній відмічаються позитивні сторони роботи, її недоліки і вказується, допускається робота до захисту чи ні. Після рецен­зування студент знайомиться зі змістом рецензії, з викладени­ми у ній критичними зауваженнями, побажаннями і відповідно до них готується до захисту. Захист проводиться в дні, визна­чені кафедрою. Він є найбільш важливим і відповідальним етапом роботи. Під час захисту виявляється глибина знань студентів курсу політичної економії взагалі і питань вибраної теми, зокрема його здатність, навики, вміння самостійного мис­лення, аналізувати матеріал, робити необхідні висновки, аргументо­вано критикувати погляди інших авторів, захищати свою точку зору.

На захисті студент у вступному слові показує актуаль­ність теми, коротко розкриває зміст роботи, характеризує ви­користаний матеріал, власний підхід до вирішення тих чи ін­ших питань теми, висновки, рекомендації, зроблені на основі дослідження теми, стан розробки теми в літературі. Він відпо­відає на задані рецензентом, членами комісії викладачами, присутніми на захисті, питання, обґрунтовує свою точку зору, своє сприймання досліджуваних проблем.

Оцінку "відмінно" отримують ті роботи, в яких автор по­казує глибокі знання офіційних документів та спеціальної лі­тератури по темі, коли фактичний матеріал зібраний, розрахо­ваний та узагальнений самостійно, коли студент здатний твор­чо мислити, самостійно викладати матеріал і робити правильні висновки, цікаві пропозиції та рекомендації, запровадження яких у практику мало б визначений позитивний ефект.

Оцінку "добре" отримують роботи, автори яких показали знання теми, літератури, здатність їх творчо використовувати, мають навики збору, узагальнення фактичного матеріалу, зда­тні самостійно мислити, відстоювати свою точку зору по до­сліджуваній проблемі.

Оцінку "задовільно" отримують студенти, які достатньо глибоко знають суть теми, самостійно, ясно та чітко виклада­ють матеріал, оформлення роботи відповідає необхідним ви­могам, але при аналізі питань теми допущені теоретичні поми­лки, що говорить про недостатність знань, слабо використову­ється фактичний матеріал, обґрунтування частини теоретич­них положень роботи має декларативний характер, а під час захисту студент не чітко трактує ті чи інші питання і не здат­ний їх відстоювати.

Оцінка "незадовільно" ставиться тоді, коли у тексті ро­боти і під час захисту студент не показує здатності самостійно викласти матеріал, слабо знає теоретичний матеріал, слабо знає теоретичні питання теми, має значні недоліки в оформ­ленні роботи.

Студент, який отримав оцінку "незадовільно", проконсу­льтувавшись у викладача, переробляє курсову роботу чи пише нову по іншій темі. Повторна робота здається на кафедру, ре­цензується до захисту на загальних умовах.

Кращі курсові роботи, виконані по найбільш актуальним темам, що мають теоретичне і практичне значення, рекоменду­ється для обговорення на студентських наукових конференці­ях, для участі у конкурсах студентських наукових конференці­ях, для участі у конкурсах студентських наукових робіт по гу­манітарним наукам.