Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка політеконом 2011(КР).doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
01.12.2018
Размер:
217.09 Кб
Скачать

3. Вивчення літератури

Після затвердження теми студенти знайомляться з відпо­відною літературою. В основу роботи повинно бути закладено глибоке вивчення Законів України, офіційних документів з проблем соціально-економічного розвитку країни, монографі­чної літератури вітчизняних та зарубіжних економістів.

Основна література до теми надається у програмі курсу політичної економії. Додаткову літературу студенти підбира­ють самостійно, використовуючи бібліографічні списки, наве­дені у планах семінарських занять, каталоги бібліотеки. В кур­совій роботі обов'язково потрібно використовувати фактичний і статистичний матеріал.

Основними джерелами фактичного матеріалу служать за­гальні і галузеві статистичні збірники та довідники, а також друковані в періодичний пресі звіти Держкомстату про хід со­ціально-економічного розвитку країни на кінець кварталу, пів­року і на кінець кожного року. Фактичні та статистичні мате­ріали можна отримати в спеціальних журналах: "Економіка України", "Економіка АПК", "Фінанси України", "Банківська справа", у газетах "Голос України", "Закон і бізнес", "Экономика и жизнь" та ін. Дані про економіку капіталістич­них країн можна отримати з щорічних додатків до журналу "Мировая экономика и международные отношения" тощо.

Необхідно використовувати також фактичні дані з книг, брошур, газет, журналів, але при використанні фактичних да­них з різних джерел необхідно пам'ятати те, що ними можна оперувати лише тоді, коли вони виражені в однакових одини­цях виміру.

У курсовій роботі у багатьох випадках необхідно вико­ристовувати і місцевий матеріал, що характеризує розвиток області, міста, підприємства. Його можна взяти зі звітів під­приємств, періодичної місцевої преси.

Кінцевим підсумком вивчення спеціальної літератури з проблеми повинно стати вироблення стрункої логіки курсової роботи і складання плану, який затверджується науковим керівником.

4. Складання плану

Наступним етапом роботи є складання плану, який міс­тить вступ, 3-4 ключові питання по вибраній темі та висновки. План може бути простим чи розширеним. У вступній частині формулюються актуальність вибраної проблеми, завдання кур­сової роботи, характеристика основних понять.

Основні питання плану повинні бути сформульовані чіт­ко і коротко розміщені в строгій логічній послідовності. Те чи інше питання може бути роздрібнене на підпункти, якщо це необхідно.

У заключній частині надаються основні теоретичні ви­сновки, до яких приходить автор у результаті досліджень.

Розробка плану є важливим і обов'язковим етапом у на­писанні курсової роботи. Від вірного його складання залежить структура, зміст і якість роботи. Необхідно на цьому етапі по­передньо складний план обговорити з викладачем, отримати консультацію про подальшу роботу.

Надається для прикладу план по темі “Інфраструктура ринку та особливості її розвитку в сучасних умовах”.

Вступ.

1.Поняття, суть та основні елементи ринкової інфраструктури.

2.Банки, їх види і функції.

3. Біржі, їх види і функції.

4.Стан та перспективи розвитку інфраструктури ринку в Україні.

Висновки.

Для того, щоб полегшити написання курсової роботи, план може бути розгорнутий (в чорновому варіанті) у тези чи проспект з викладками основного змісту кожного розділу, пи­тань і головних висновків.