Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Бізнесплан.docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
01.12.2018
Размер:
180.43 Кб
Скачать
  1. Маркетинговий план. Стратегія маркетингу

Маркетингова стратегія реалізації канцтоварів базується на реалізації продукції з торгового приміщення.

Загалом можна виділити три аспекти, завдяки яким, на мою думку, вдасться збільшити попит на товар:

  • помірні ціни

  • відповідна викладка товару

  • високий рівень обслуговування

  • заохочення клієнта різними знижками цін на окремі види товару.

Отже товар повинен бути не лише якісним, але й недорогим. А для того, щоб ціни були низькі і доступними для клієнта з середнім рівнем прожиття, націнка на товар не повинна перевищувати 20-35%. Думаю, що в такий спосіб мені вдасться не лише отримати прибуток, але й пропонувати покупцям товар за помірними цінами.

Дуже важливо не лише здобути клієнта, але й утримати його.

Для привернення більшої кількості клієнтів потрібно повісити вивіску, зробити рекламу. Також планую проводити різні акції по розпродажу товарів.

Передбачається, що згідно із сезонними коливаннями об’єми закупівель будуть не помітно коливатись. Поставки продукції будуть здійснюватися по мірі реалізації продукції.

Основними моментами програми маркетингу будуть:

  1. Дослідження попиту на дану продукцію.

  2. Цінова політика.

  3. Реклама.

Продаж канцтоварів буде здійснюватися за роздрібними цінами, нижчими ніж у конкурентів. Прогнозований обсяг продажу змінюватиметься в залежності від попиту на ринку. Закупівлю я буду проводити в оптових постачальників. Я буду проводити опитування клієнтів для задоволення їхніх потреб і отримання прибутку. Не дивлячись на великі конкуренції на ринку перевага моєї справи в тому, що я знаю попит, якість товару і вмію домовитися про вигідну ціну. Клієнтів я буду привертати шляхом реклами.

вибирати цінову стратегію, маркетингову стратегію, яка буде складатись: з рівня цін, надбавок, знижок та інше. Для процвітання свого бізнесу потрібно вибрати На початковій стадії розвитку бізнесу діяльність буде спрямована на залучення максимально можливої кількості покупців. Оскільки торгових точок в місті є багато, то я буду використовувати рекламні заходи. Проводити цінову політику, тобто тип ринку. Буду робити опитування клієнтів для максимального задоволення їхніх потреб.

Провівши маркетингове дослідження даної підприємницької діяльності можна стверджувати що споживач знайде у мене необхідний товар і на майбутнє я зможу забезпечить наявний ринок тією кількістю товару. Створити собі добрий професійний імідж. Для боротьби з конкурентами я постійно дбатиму про розширення та оновлення асортименту товару, завжди буду враховувати запити клієнтів різними засобами. Буду працювати на рекламу свого товару, буду працювати над підвищенням рівня культури обслуговування та вивчення запитів клієнтів. У своєму бізнесі я буду використовувати такий тип конкурентної боротьби, як фокусування тобто концентрація уваги на якомусь сегменті ринку. Покращення обслуговування.

  1. Організаційний та виробничий план

При планування діяльності слід визначити товар, що користується найбільшим попитом, його ціну, тобто ціну, яка б задовольняла, як покупця та і продавці та перспективу розвитку мого бізнесу. Для визначення оптимального рівня цін я буду зважати на закон попиту і пропозиції та на їх еластичність. Перспективною для цієї діяльності на мою думку буде надання в майбутньому ширшого асортименту канцелярських товарів. Товар буде зберігатися в межах складського приміщення магазину.

Крім обов'язків керівника також я сам буду виконувати функції продавця та вестиму бухгалтерський облік своєї діяльності, але час від часу буду звертатись до фахівців для того, щоб уникати проблем з державною податковою службою і органами контролю. В роботі будуть допомагати мені члени моєї сім’ї (на громадських засадах) та найняті працівники.

Планується, що перспективі з метою нарощування об’єму продаж, та збільшення рівня чистого доходу, можна буде створити ще одну торгову точку, або відкрити власну крамницю, ще більш розширити асортимент реалізованої продукції, при чому асортимент буде постійно оновлюватись.

Основна мета моєї діяльності – це задоволення потреб споживачів пред’явленою продукцією.