Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Бізнесплан.docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
01.12.2018
Размер:
180.43 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України Національний університет «Львівська політехніка»

Кафедра економіки підприємства

та інвестицій

Розрахункова робота

з дисципліни: «Основи підприємницької діяльності»

на тему: «Організація продажу канцелярських товарів»

Виконала:

ст. гр. АР-308

Лупійчук Л.С.

Прийняв:

старший викладач

Стояновський А.Р.

Львів – 2011

Зміст

РЕЗЮМЕ

Мета мого бізнес-плану - дослідити умови здійснення бізнесу, виконати розрахунки необхідних витрат та прогноз доходів, на основі аналізу критеріїв ефективності, обґрунтувати доцільність інвестування коштів у започаткування цієї справи, а також продаж населенню якісних канцтоварів в широкому асортименті і за помірними цінами.

Я, Лупійчук Леся Степанівна для заняття підприємницькою діяльністю обрала роздрібну торгівлю канцелярськими товарами. Торгівля буде проводитись в межах міста Львова та околишніх районах.

Організаційною формою буде одноособова власність та отримання прибутку, що для цього овиду діяльності найбільше доцільно буде реєстрація діяльності на патент з фіксованим податком.

Почати власну діяльність планую за рахунок наявних власних заощаджень. Розпочинаючи свою справу я буду старатись вести торгівлю якісними канцтоварами за привабливими цінами.

Враховуючи якість товару, цінову пропозицію, ширину асортименту пропонованого товару та можливість розширення бізнесу, популярність окремих торгових марок, які планую реалізувати враховуючи попит і потреби населення, мінімальні накладні витрати та транспортні послуги, передбачається, що окупність проекту становитиме 1 рік.

Величина стартового капіталу для започаткування бізнесу знаходиться в межах 28 710 грн. При позитивному просуванні справи витрати, пов’язані з його започаткуванням повернуться через 11,4 місяців роботи. Даний проект передбачає створення робочого місця і одержання прибутку.

Основні джерела поступлення коштів:

  • фонд підтримки підприємництва;

  • міськрайцентр зайнятості;

  • власні кошти.

Виходячи із середньомісячного товарообороту, можна очікувати, що фінансовий результат складатиме орієнтовано 1500,00 грн. чистого доходу в місяць.

  1. Загальна характеристика проекту

Підприємницьку діяльність буду вести з таким правилом: закупівля канцтоварів на гуртових базах і наступна роздрібна торгівля за цінами значно нижчими, ніж у конкурентів. Це повинно збільшити товарообіг і дати прибуток. Торгівля буде проводитися в магазині в межах міста Львова, та в подальшому, після розширення до мережі магазинів, в межах прилеглих районів м. Львова.

Метою заняття підприємницькою діяльністю є закупівля канцтоварів, для забезпечення потреб ринку та для отримання прибутку. При покупці товару, я буду надавати інформацію по конкретному товару. Різновидність товару дасть мені змогу конкурувати і ефективно впроваджувати свою ідею.

Для досягнення мети вибираю стратегію встановлення поміркованих цін на товари у порівнянні з цінами конкурентів.

  1. Аналіз ринку

Український канцелярський ринок досить молодий. Більш менш цивілізовані межі він став знаходити лише в 2000 р. Його прийнято називати ринком товарів для офісу і школи, оскільки близько 40% операторів мають в своєму асортименті не лише канцелярські товарні категорії.

Ділові аксесуари , що пишуть приладдя успішно реалізуються і на інших ринках: рекламному, сувенірному. Канцелярський ринок складається з багатьох сегментів: приладдя, що пишуть і письмові, паперова продукція, товари для хобі і творчості, всілякі товари для офісів, сувенірна продукція і др. Тому специфіку діяльності компаній, що працюють на цьому ринку, розрізняють, в основному, залежно від характеру збуту: дистрибуція, опт, роздріб, а також обслуговування корпоративних клієнтів.

Багато гравців створюють власні ТМ, організовуючи виробництво в країнах Південно-східної Азії. Це не просто вигідно з економічної точки зору, але ще і престижно. Безумовно, вивід новою ТМ вимагає сильної маркетингової підтримки. При цьому особливі методи просування не використовуються. А кроки по впровадженню privatе label в основному роблять компанії, що мають дистриб'юторський досвід, тому вони йдуть вже уторованими дорогами.

На думку самих операторів, одноосібних лідерів на ринку канцтоварів поки що немає. Він щорік зростає в середньому на 15-25% (залежно від сегменту). Проте зростання об'єму ринку не визначає його злагодженість. Рентабельним (йдеться, за словами операторів ринку, про верхній кордон в 30%) цей бізнес як і раніше залишається для крупних компаній, що використовують перехресні канали збуту, тобто що поєднують опт, роздріб і обслуговування корпоративних клієнтів.