Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
К_РТУ_НОВИЙ_октябрь_2011.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
27.11.2018
Размер:
230.4 Кб
Скачать

4.3 Зміст розділів пояснювальної записки

Зміст кожного розділу залежить від теми курсової роботи та індивідуального завдання. Проте існують загальні вимоги до виконання кожного розділу.

4.3.1 Вимоги до теоретичної частини

Теоретична частина містить огляд сучасного стану і практичної реалізації проблем, які є предметом дослідження. Її розробляють на підставі вивчення спеціальної літератури, нормативно-законодавчої бази, фінансово–статистичної інформації, досвіду розвинених макро- і мікроекономічних вітчизняних і закордонних об’єктів.

У теоретичній частині розглядають:

  • категорії управління, закони та закономірності, характеристики та процеси, які відображають зміст і предмет теми дослідження;

  • взаємозв’язки з іншими економічними категоріями, концепціями, теоріями, характеристиками, процесами, тощо;

  • показники, що досліджуються і аналізуються;

  • фактори, що досліджуються і аналізуються;

  • алгоритми, розв’язання проблем чи рішення задачі;

  • ступінь дослідження проблеми тощо.

Теоретичні дослідження доцільно проводити на засадах порівняння, тобто врахувати динаміку розвитку об’єкта, його сучасний стан, узагальнити світовий та вітчизняний досвід, залучити наукові дослідження тощо. Результатом виконання теоретичної частини має бути певна теоретична модель (графічна, таблична, словесна, математична тощо).

4.3.2 Вимоги до аналітичної частини

Аналітична частина включає аналіз стану та використання теоретичних засад, що розглядаються в теоретичній частині в сучасному управлінні соціально-економічними системами, перспективами їх подальшого застосування та ефекти від їх використання.

4.3.3 Вимоги до практичної частини

Практична частина містить матеріал, який обґрунтовує реальні пропозиції (рішення), спрямовані на розв'язання проблеми, визначеної у темі практичного завдання. Проектна частина може бути побудована згідно з такими вимогами:

    1. розробка певної ідеї, яка за своєю сутністю є комплексним заходом з пропозицією по вирішенню конкретної цілі та задач.

    2. обґрунтування заходів, що дозволяють вирішити конкретну проблему, для вдосконалення предмета та об’єкта дослідженняю. Форма побудови проектної частини та кількість розроблених заходів визначаються темою, індивідуальним завданням, результатами аналізу та досліджень тощо.

4.4 Вимоги до оформлення пояснювальної записки

Пояснювальна записка оформлюється відповідно до ДСТУ 3008-98.

Загальні вимоги включають :

  • чіткість побудови структури пояснювальної записки;

  • логічна послідовність викладу матеріалу;

  • аргументованість доказів;

  • лаконічність;

  • змістовність.

Текст пояснювальної записки розміщується на сторінці з одного боку аркуша білого паперу формату А4 згідно з [2, с.3].

Прізвища, назви фірм та інші власні назви наводять мовою оригіналу.

Скорочення допускаються згідно з ГОСТ 7.12 – 77 (табл., рис., р., с, кг, м, м2 і т.д.). Розрахунки з ЕОМ включаються до загальної кількості сторінок і розміщуються у додатках.

Ілюстрації і таблиці включають до загальної кількості сторінок і отримують відповідний номер послідовно у межах розділу згідно з вимогами ДСТУ 3008-98.

Всі ілюстрації, цифровий матеріал надаються після першої згадки про них. Приклади оформлення графічних матеріалів представлені у Додатку В.

Колір друку або написання – чорний або синій. Дозволяється ілюстративний матеріал в комп’ютерному відображенні робити кольоровим.

Розмір шрифту друкування на ПК – 14, тип шрифту: Times New Roman, інтервал між текстовими рядками 1,5.

Поля сторінок: зверху і знизу – 20 мм, зліва – 25 мм, справа – 10 мм.

Кожна окрема частина пояснювальної записки починається з нової сторінки (це стосується вступу, висновків після розділу та загального висновку).

Написання назви розділу в комп’ютерному відображенні виконується 14 номером жирного шрифту. Номери розділів і підрозділів пишуться арабським шрифтом.

Найменування розділу розміщується посередині сторінки, а найменування підрозділу – з абзацу.

Приклад : 1 Теоретичний розділ