Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
К_РТУ_НОВИЙ_октябрь_2011.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
27.11.2018
Размер:
230.4 Кб
Скачать

Мета та завдання курсової роботи

Метою самостійного виконання курсової роботи з «Теорії управління» є надбання студентами навичків щодо опрацювання значних теоретичних інформаційних масивів, їх узагальнення та класифікації, формування у них системного осмислення реальних проблем управління. Досягнення даної мети забезпечується в процесі послідовного оволодіння студентами наступною сукупністю знань та навичок:

  • закріплення отриманих та поглиблення загальних знань в рамках курсу “Теорія управління”, „Економічна кібернетика” та „Теорія систем”;

  • розвитку вмінь і навичок самостійного розв'язання і вирішення управлінських проблем та задач;

  • набуття вмінь та навичок застосування системного підходу щодо прийняття управлінських рішень;

  • формування системного мислення;

  • вміння аналізувати і застосовувати існуючі та нові методи й підходи з питань організаційного проектування;

  • закріплення вмінь та навичок використання аналітично-інформаційних матеріалів;

  • набуття навичок дослідницької роботи.

2 Вимоги до тематики курсової роботи

Повнота розкриття теми курсової роботи досягається за умови її:

  1. актуальності;

  2. комплексності (розгляд ринкових передумов, внутрішньо-організаційних, психологічних, соціальних, економічних та стратегічних аспектів);

  3. високого рівня з точки зору обґрунтування пропозицій та висновків, що відповідно стає можливим при використанні статистичної та аналітичної інформації;

  4. коректному виборі методології та методів дослідження;

  5. прогресивності;

  6. інноваційності та сучасності;

Обсяг курсової роботи має складати не більше 40-50 сторінок машинного (або рукописного) тексту, включаючи виконані додатки.

3 Тематика курсової роботи

Тематика курсових робіт має висвітлювати суть теоретичних питань, які розглядались при вивченні курсу, давались на самостійне опрацювання та використання практичних навичок, які отримані на практичних заняттях.

З точки зору дослідницької сфери виконання курсової роботи може бути реалізованим за допомогою різних методів, до яких, в першу чергу, відносяться методи економічні, економіко-математичного моделювання, організаційні, управлінські та соціальні.

4 Зміст і особливості виконання розділів курсової роботи

4.1 Загальні положення

Курсова робота виконується на підставі вивчення вітчизняної та зарубіжної літератури із спеціальності, аналізу фактичних даних, отриманих під час проходження практик, і складається з пояснювальної записки та графічних ілюстративних матеріалів (графіки, схеми, таблиці, рисунки).

4.2 Зміст пояснювальної записки

Пояснювальна записка за своєю формою та змістом повинна містити такі наступні структурні розділи і документи:

1) Титульна сторінка. Виконується за стандартним шаблоном (Додаток А) із усіма підписами (студента та керівника);

2) Завдання на курсову роботу. Оформлюється на стандартному бланку в якому вказують назву теми роботи, термін завершення, перелік головних розділів, їх питому вагу у загальному обсязі робіт, термін виконання кожного розділу;

3) Зміст, який відтворює назви розділів, підрозділів і пунктів пояснювальної записки із зазначенням номерів сторінок;

4) Вступ, який розкриває актуальність теми на сучасному етапі для підприємства, регіону або країни, мету, завдання та задачі курсового проекту. Обсяг вступу 1,5-2 сторінки;

5) пояснювальна записка складається із:

- Теоретичної частини (з висновками) – 15-20 сторінок;

- Аналітичної частини (з висновками) – 10-15 сторінок;

- Практичної частини (з висновками) – 5-10 сторінок;

6) Загальний висновок за результатами роботи з акцентуалізацією про ступінь досягнення мети та вирішення завдань, поставлених на початку курсової роботи. Обсяг висновків до 2 сторінок.

7) Бібліографічний опис літературних (інформаційних) джерел складається за стандартом "Бібліографічний запис. Бібліографічний опис" (ДСТУ 7.1:2006).

    1. Додатки до курсової роботи, вміщують матеріал, який сприяє розумінню курсової роботи і оформляються згідно ДСТУ 3008-98.