Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсова робота Організація праці.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
25.11.2018
Размер:
115.2 Кб
Скачать

7. Оформлення курсової роботи та порядок її захисту

Курсова робота має бути літературно та технічно грамотно вико­нана і відповідати певним вимогам оформлення. Вона вклю­чає титульну сторінку, зміст (план роботи), основні питання, що розкривають тему, заключну частину, список використаних літературних джерел, додатки.

Таблиці, діаграми, схеми, графіки тощо виконуються відповідно до чинних стандартів. Складні таблиці, які не вміщуються в тексті, а також інші допо­міжні матеріали включаються в додатки до роботи. При цьому в тек­сті на них робляться відповідні посилання.

На всі таблиці, схеми, рисунки, діаграми, графіки, що ма­ють окрему наскрізну нумерацію, у тексті слід давати посилання. Наз­ви таблиць мають відображати основний зміст ілюстративного ма­теріалу, період часу, за який наводяться дані, а також одиниці виміру; в графіках і діаграмах зазначається масштаб.

Курсова робота має бути зброшурована у м’який обкладинці, виконана друкованим способом. На кожній сторінці слід залишати поля (з ліва, згори, знизу – 25 мм, з права – 10 мм).

Шрифт – Times New Roman (текстовий редактор Microsoft Word).

Розмір шрифту: для тексту – 14 ; у таблицях, схемах і рисунках – 12 .

Міжрядковий інтервал: для тексту – 1,5 (полуторний); у таблицях, схемах і рисунках – 1 (одинарний).

Відступ першого рядка (абзац) – 10 мм.

Розміщення тексту – по ширині аркуша.

Друкарські помилки, описки і графічні неточності, виявлені в процесі написання, можна усувати підчищенням або зафарбуванням білою фарбою і нанесенням виправлень на тому ж місці. Допускається наявність не більше двох виправлень на одній сторінці і не більше п’яти сторінок із виправленнями у всій роботі.

Заголовки структурних частин роботи «ЗМІСТ», «ВСТУП», «ОСНОВНІ ПИТАННЯ», «ЗАКЛЮЧНА ЧАСТИНА», «СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ», «ДОДАТКИ» друкують великими літерами посередині аркуша. Кожну частину роботи слід починати з нової сторінки. Відстань між заголовком розділу та текстом – 1 інтервал (порожній рядок).

У назвах структурних частин роботи, а також по її змісту не допускаються підкреслення, а застосування курсиву та виділення «жирним» має бути мінімальним.

Нумерацію сторінок, структурних частин , пунктів, рисунків, таблиць, формул подають арабськими цифрами без знака №, починаючи з вступу і закінчуючи останнім аркушем додатків, дотримуючись наскрізної нумерації.

Розмір шрифту для нумерації сторінок – 12 .

Розміщення нумерації сторінок – зверху, праворуч.

Номер ілюстрацій, її назва та пояснювальні підписи розміщують послідовно під ілюстрацією через один інтервал після його зображення чи приміток до ілюстрації без абзацного відступу. Наприклад: «Рис.6 Класифікація виробничих процесів». Крапка після назви рисунку не ставиться. Розташування підпису – по центру знизу, шрифт підпису – 14 , інтервал – 1,5.

Таблиці нумерують послідовно арабськими цифрами (за винятком таблиць, поданих у додатках) . У правому верхньому куті розміщують напис «Таблиця» із зазначенням її номера, наприклад: «Таблиця 8» Заголовок таблиці повинний бути коротким і відбивати зміст таблиці. Він пишеться малими літерами (крім першої прописної) і розміщується під написом «Таблиця», по центру сторінки – розмір шрифту –14.

Всі сторінки, окрім титульної, яка є першою, слід пронумерувати.. Титульний лист оформляється згідно з додатком. На останній сторінці, після заключної частини, студент ставить свій підпис і дату виконання роботи.

Робота має бути виконана і подана в деканат не пізніше зазна­ченої у навчальному плані дати.

Курсову роботу рецензує викладач навчальної дисципліни «Організація праці». Якщо рецензія позитивна, студента повідомляють про до­пущення його роботи до захисту. Остаточно оцінюється робота після її захисту. Студентам дозволяється здавати екзамен з курсу «Організація праці» тільки після захисту курсової роботи та одержання відповідної позитивної оцінки за неї. Курсова робота оцінюється за бальною системою.