Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Lab_6_Word.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
24.11.2018
Размер:
206.85 Кб
Скачать

2.2. Розділи документа.

Word розглядає документ як послідовність розділів (будь-який документ має принаймні один розділ). В кожному розділі використовується послідовна нумерація сторінок і один набір колонтитулів. Якщо інформація в колонтитулах повинна змінюватись, документ слід розбити на розділи.

Завдання 3 до виконання лабораторної роботи: робота з розділами документа

Завдання 3.1. Документ ПрізвищеЛР6_Структура розбити на розділи так, щоб кожний заголовок, відформатований стилем Заголовок 1 був початком нового розділу. Кожний розділ повинен починатись з нової сторінки.

1. Розташувати текстовий курсор в документі там, де необхідно почати новий розділ. 2. Обрати команду меню Вставка-Разрыв. 3. В діалоговому вікні Разрыв в групі Новый раздел встановити перемикач наступної, який визначить, з якої сторінки слід почати новий розділ.

Примітка. В документі, що складається з кількох розділів, сторінки різних розділів можна нумерувати незалежно.

Завдання 3.2. Створити різні колонтитули для різних розділів.

1. Встановити текстовий курсор в тому розділі, куди необхідно додати колонтитул. 2. Перейти в режим роботи з колонтитулами. Обрати верхній колонтитул. 3. На панелі інструментів Колонтитулы віджати кнопку Как в предыдущем разделе. 4. Створити новий колонтитул в якому набрати назву розділу. 5. Виконати вправу для всіх розділів документа. 6. Зберегти документ на диску. Ім'я файлу – ПрізвищеЛР6_Розділи1.

Завдання 3.3. Додати в колонтитул номери і назви розділів.

1. Перейти в режим роботи з колонтитулами. 2. Обрати нижній колонтитул. 3. Виконати команду меню Вставка-Ссылка-Перекрестная ссылка. 4. У списку Тип ссылки обрати Заголовок. 5. У списку Для какого заголовка обрати заголовок, що містить номер і назву потрібного розділу. Натиснути кнопку Вставить. 6. Виконати вправу для всіх розділів документа. 7. Зберегти документ на диску. Ім'я файлу – ПрізвищеЛР6_Розділи2.

3. Структурні елементи документа: зміст документа, переліки, покажчики, виноски

3.1. Зміст документа

Word має спеціальні засоби для автоматичного створення змісту документа. Виконання цієї функції можливо, якщо заголовки розділів та підрозділів, які мають бути включені в зміст, відформатовані стилями Заголовок 1 - Заголовок 3.

Завдання 4 до виконання лабораторної роботи: створення та модифікація змісту документа

Завдання 4.1. Відкрити документ ПрізвищеЛР6_Структура. 1. Встановити текстовий курсор на тому місці документа, де слід розташувати зміст (на початок документа). 2. Виконати команду меню Вставка-Ссылка-Оглавление и указатели. Обрати вкладнику Оглавление. 3. У полі Вид з переліку наданих шаблонів обрати потрібний спосіб представлення змісту. 4. У полі Уровни визначити рівні заголовків, які слід включити до змісту (див. Примітку). 5. У полі Заполнитель обрати символи, якими буде заповнено проміжок між заголовками та номерами сторінок. 6. Натиснути ОК. 7. Зберегти документ на диску. Ім'я файлу – ПрізвищеЛР6_Зміст.

Завдання 4.2. Якщо в результаті роботи над документом відбулися зміни в його структурі, слід повторно виконати операцію створення змісту. Існуючий зміст буде замінено новим.

Примітка. До змісту рідко включають заголовки усіх рівнів. Зміст, що містить заголовки усіх рівнів, виглядає дуже громіздким. У ньому важко орієнтуватися. З іншого боку, зміст, що складається тільки з заголовків верхнього рівня, дає занадто мало інформації про вміст документа. Тому варто знайти оптимальний рівень деталізації змісту документа. Для того, щоб оцінити, як буде виглядати зміст і які заголовки будуть до нього включені, слід використовувати режим перегляду структури документа.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]