Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KL1UA.DOC
Скачиваний:
36
Добавлен:
23.11.2018
Размер:
273.92 Кб
Скачать

3. Життєвий досвід:

В понеділок Іванко повернувся зі школи з великою радістю і ще від самих дверей крикнув:

- Татко, татко, священник мене сьогодні похвалив на катехезі!

- Так? - запитав батько - а за що?

- Він запитував, хто вчора був в церкві на Святій Месі і так багато дітей не було, а я був. І знаєш, священик був засмучений, що так багато дітей не було на Святій Месі. Чи це погано, що діти не ходять в неділю до церкви? - запитав поважно Іванко.

- Так, це дуже не гарно, що діти не ходять до церкви, де на них чекає добрий Бог. Ісус Христос, хоч сам був Богом, також ходив до храму, щоб там зустрітися з своїм Отцем - відповів батько.

- Розкажи мені про це, татко, як Ісус ходив до храму - попросив Іванко.

Батько взяв Біблію і почав читати про те, як дванадцятирічний Ісус був в храмі, як молився, а також, як навчав інших.

4. Запис теми:

ІСУС ХРИСТОС У ХРАМІ

5. Розповідь про спасенне послання:

Святий Лука в своїй Євангелії дуже гарно описав цю подію, як одного разу Ісус разом зі своїми батьками відправився в Єрусалим, на свято.

Тому зараз запалимо свічку, станемо разом навколо Біблії і дуже уважно послухаємо, що написав Євангелиста про Ісуса.

(Урочисте читання фрагменту Лк 2, 41-52.

З ким відправився Ісус в Єрусалим на свято?

Бачите, діти, Ісус іде до храму разом з мамою і батьком (а хто правдивий Батько Ісуса?), щоб там переживати свято. Святий Лука пише, що вони ходили до храму щороку, на кожне свято. Тому були добрими людьми, побожними. Любили Господа Бога і любили один одного навзаєм. Любляча родина переживає свята разом: батько, мати, діти. Подумаймо зараз хвилинку, а як в нашій родині, чи свята переживаємо разом, чи в неділю батько і мама разом з дітьми ідуть до церкви, чи наша родина подібна до родини Ісуса?

Погляньмо далі, що написав св. Лука. Що сталося після урочистості, чи Ісус повернувся разом з батьками до дому? Подивіться, свято закінчилося, всі повертаються до дому, а Ісус залишається в храмі. Як же Ісус мав добре почувати себе в храмі, як любив молитися, що не спішив повертатися до дому. Батьки пішли, а Він залишився.

А тепер подумайте, як ви себе почуваєте в храмі. Чи любите там молитися, чи любите довго бути в церкві, чи тільки чекаєте, щоб якнайшвидше утікти? Може стоїте біля дверей, щоб першим вискочити після Святої Меси, а можливо навіть не чекати до кінця.

Ісус не лише був до кінця Урочистості, але ще й залишився, коли всі пішли, навіть Його батьки. А що робив Ісус, коли залишився після Урочистості, з ким розмовляв, кого навчав? ( Можна показати образ Ісуса в храмі).

Ті, з ким розмовляв Ісус, були люди старші, вони багато читали, вчилися, всі вважали їх мудрими людьми і вони ними справді були. Ісусові було лише дванадцять років, а Він задавав такі мудрі запитання, що ці старші люди Йому дивувалися. Чому Ісус такий мудрий? Тому, що Він Син Божий, прийшов з Неба, усе знав, знав те, про що ці старші люди мали читати з книг.

Однак подивіться, діти, св. Лука пише, що Ісус слухав те, що говорили ті вчені. Ісус хотів знати правду, яку вони проголошують. Бачите, Ісус все знав, а однак уважно слухав. А діти, як часто вони не знають про що говорить вчитель в школі, священник в храмі, чи катехет на катехезі і так не хочуть слухати, так крутяться, так неуважні. Ісус вчить нас уважно слухати, охоче вчитися. Коли Марія і Йосиф знайшли Ісуса, то що зробив Ісус? Він тоді пішов до дому і був в усьому слухняний для батьків. Як багато речей хотів Ісус нас навчити цією подією в Єрусалимській святині. Спробуймо зараз все пригадати і відповісти на запитання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]