Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Комплексне дослідження пояснювальна.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
23.11.2018
Размер:
16.92 Mб
Скачать

Боулінг-доріжку

2.2. Аналіз зарубіжного досвіду

      1. Росія

Сьогодні в Росії 610 боулінг-центрів. Кількість функціонуючих доріжок за позначкою 4800.

Головна тенденція останнього часу – це укрупнення боулінг-центрів, а також їх подальше перетворення на повноцінні розважальні комплекси, орієнтовані на сімейний відпочинок. У великих містах країни це простежується дуже чітко.

В Москві зараз працює 68 боулінг-центрів. Друге місце за кількістю займає Санкт-Петербург. Всього ж у місті на Неві функціонує 27 центрів (422 доріжки). Третє місце в певний час утримува Єкатеринбург (зараз там 129 доріжок в 8-ми боулінг-центрах), але нещодавно його потіснила Казань. Після того, як там відкрився новий клуб мережі «Планета боулінг», а потім РЦ «Батьківщина», загальне число місць, де можна пограти в боулінг в столиці Татарстану збільшилося до 13. Сумарна кількість доріжок у Казані становить 139 штук.

У числі інших міст, що лідирують в індустрії ,- Самара ( 9 центрів і 144 доріжки ), Краснодар ( 7 центрів і 113 доріжки ), Новосибірськ ( 6 центрів і 84 доріжки ), Челябінськ ( 7 центрів і 70 доріжок ), Перм ( 9 центрів і 63 доріжки ), Тольятті ( 11 центрів і 70 доріжок ), Тюмень ( 8 центрів і 48 доріжок ).

"Самолет-боулінг" - це найбільший розважальний центр у Росії. Масштаби клубу вражають: на території в 7500 квадратних метрів розмістилися 34 доріжки для боулінгу, 4 столи для російської піраміди і 7 для американського пулу, величезний караоке-клуб, ігрові автомати, ресторани "Чкалов", "Стейк-хауз", "Винний клуб" і суші-бар "Суши-чка".

Суперсучасні доріжки для боулінгу, оснащені устаткуванням знаменитої фірми Brunswick, розташовані на першому і третьому поверхах клубу. Четвертий поверх був перетворений на vip-клуб.

Рис. Найбільший боулінг Росії «Самолет-боулінг» (34 доріжки)

Кількість доріжок в Росії (1997-2010рр.)

Кількість доріжок в Федеральних Округах Росії

. Порівняльна діаграма розвитку боулінгу в Росії(2005, 2006, 2010р)

В основному в російських боулінг-клубах встановлюють обладнання трьох виробників: Brunswick QubicaAMF I Zhonglu. Більша частина компанії належить Brunswick.

      1. Японія

Аояма, Токіо. Перший в Японії «Боулінг-центр»(1952р)

Asahi Боулінг-цент

Inazawa Grand Bowl- найбільший боулінг в Японії. Центр відкрито 24березня 1972р. в м. Іназава.

Боулінг займає площу в 16 908 м², котра дорівнює площі двох футбольних полів. У клубі можуть одночасно грати майже 700 чоловік на 116доріжках, які розташовані в один ряд.

Inazawa Grand Bowl включений в Книгу рекордів Гіннеса за ініціативи президента компанії Brunswick Bowling Джима Фокса.

За весь час в центрі було проведено немало турнірів. Але оскільки побудований він ще в 1972 році, то клубу дуже потрібна модернізація. У 2010 році було замінено рарітетне покриття доріжок на сучасне пластикове. Пізніше в центрі була встановлена нова система підрахунку окулярів QUBICAAMF BES, що також дуже залучило відвідувачів. «Inazawa Grand Bowl став кращим боулінгом-центром в світі»

Inazawa Grand Bowl

Міяко Боулінг-центр. Японія

Ізумі Боулінг-центр

Hisai Боулінг-центр

Боулінг [Shinagawa] Tokiwa боулінг (Matsudo)

Shinagawa князя Боулінг-центр

Тоцука Боулінг-центр

      1. США

Firkin & Kegler – засновано в 1987році. Боулінг на 32 доріжки.

Розважальний комплекс Firkin & Kegler розташований у східній частині Орландо. У ньому передбачені розваги для різних верств населення. У закладі також передбачено ресторан, пивний бар, нічний клуб, патіо, більярдний зал та кінозал.

Firkin & Kegler

Lucky Strike Manhattan

Архітектурне вирішення боулінг-центрів США

Автомобіль Кегля. 1936р

Музеї Боулінгу в США