Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodychka_Kornuta1.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
22.11.2018
Размер:
1.58 Mб
Скачать

Порядок виконання роботи

1 Розгяньте сайти, присвячені дотриманню правил поведінки в Інтернеті –так званому мережному етикету (кіберетикету).

http://www.ozersk.ru/board/rulez/etiket.shtml

http://paper.key.ru/arts/173/

http://www.etiket.ru/contact/email.html

Занотуйте основні правила в звіт та намагайтеся дотримуватись їх при роботі в мережі.

2 Зайдіть на сайт www.і.ua або інший поштовий сайт (yandex.ru, meta.ua, mymail-in.net, www.mail.ru,  www.e-mail.ru, mail.ria.ua, www.ok.kz, bigmir.net , inbox.ru, list.ru, km.ru, bk.ru), що забезпечує можливість доступу до поштової скриньки як через WWW, так і через протоколи POP3 і SMTP традиційного сервісу e-mail.

3 Зареєструйте на себе безкоштовну поштову скриньку. Логін (частину адреси, що вказується зліва від символу @ ) оберіть так, щоб він добре асоціювався з вашим іменем чи прізвищем, не був надто довгим, щоб його було легко диктувати по телефону тощо. Не тільки логін, а й ім’я та прізвище пишіть латиницею, інакше це ускладнить ваше листування з адресатами за межами СНД. Якщо виявиться, що цей логін вже зайнятий, повторіть процедуру реєстрації з іншим логіном. Добре запам’ятайте і час від часу змінюйте пароль.

4 Ввівши логін1 і пароль, зайдіть на сторінку сайту, де знаходиться ваша поштова скринька. Ознайомтесь з її структурою і кнопками управління. Скопіюйте вікно реєстрації із внесеними даними в буфер обміну.

5 Потренуйтеся працювати з книгою адрес. Запишіть у неї декілька адрес вручну і автоматично. Створіть в ній декілька груп і занесіть до них адреси, що вже є у книзі.

6 Створіть новий лист. Наберіть назву лабораторної роботи в тілі листа. Відформатуйте текст, використавши не менше 3 різних шрифтів.

7 Створіть два види підписів (якщо це дозволяє ваш поштовий сервер) для різних типів кореспонденції (ділової та приватної). Вставте один з підписів у лист.

8 Обміняйтесь листами з товаришами, що виконують разом з вами цю лабораторну роботу (Відправте цей лист за всіма адресами з адресної книги). Можете також надіслати лист собі.

9 У новому вікні IE перейдіть за адресою www.ukr.net/ (rambler.ru, qmail.ru, mail.google.com,  www.freemail.ru, list.mail.ru, www.pochta.ru, mail2000.ru, list.mail.ru). Знайдіть сервіс безкоштовної пошти та зареєструйте ще одну поштову скриньку. Занотуйте адресу поштового сервера, ознайомтесь із пропонованими послугами та оцініть швидкість роботи. Занотуйте Вашу E-mail адресу.

10 Порівняйте продуктивність (швидкість) обох серверів.

11Створіть у текстовому редакторі, (напр., MS Word) звіт по виконаній частині роботи, куди занесіть занотовану та скопійовану протягом роботи інформацію.

12 Створіть пробний лист з додатком – звітом по лабораторній роботі та перешліть його з однієї власної скриньки на іншу.

13 Одержавши повідомлення на адресу своєї скриньки, необхідно:

–прочитати листа;

–зберегти прикріплений файл в папці своєї групи в папці «Листи»;

–занести дані відправника повідомлення до адресної книги;

–переслати одне з отриманих повідомлень за адресою електронної пошти обраного абонента;

–прочитані повідомлення перемістити у папку "Удаленные".

14 Встановіть автоматичний заголовок для листів, що відправляються зі скриньки: "Від студента (студентки) ЕКП-10-1 (ПІБ)".

15 Встановіть автоматичний підпис: "З повагою (ПІБ)".

16 Створіть текст листа автоматичної відповіді та вкажіть адреси, за якими слід відповідати автоматично.

17 Встановіть автоматичну переадресацію листів за іншою адресою.

18 Відкрийте лист (з додатком), який прийшов. Скопіюйте вікно ІЕ з відкритим листом.

19 Підпишіться на списки розсилання що вас цікавлять, використавши сторінку subscribe.ru.

20 Випробуйте на практиці всі можливості програми, описані у даній лабораторній роботі. В кінці заняття покажіть викладачеві папки з одержаними і відправленими листами.

21 Закрийте всі відкриті вікна (крім вікна із звітом).

22 Завершіть звіт, обов'язково занісши у нього обидві Ваші E-mail адреси.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]