Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Програма_ТЕХ_ПРАКТИКА_2011.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
20.11.2018
Размер:
150.53 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

СХІДНОУКРАЇНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНИВЕРСИТЕТ

імені Володимира Даля

КОЛЕДЖ

“ Затверджую”

Директор коледжу

_________Н.І. Лисенко

“___”__________2011 р.

Програма Виробничо - технологічної практики

галузь 0501 Інформатика та обчислювальна техніка

напрям підготовки 050103 ” Програмна інженерія

спеціальність 5.05010301 Розробка програмного забезпечення

Розроблена відповідно до навчального плану спеціальності 5.05010301 Розробка програмного забезпечення” і освітньо-професійної програми спеціальності, затвердженої Міністерством освіти України у 2009 р.

Програму склав викладач : Сердюк С.А.

Розглянуто і затверджено на

засіданні циклової комісії

“ Програмування та комп’ютерних систем “

Протокол №  1 від “ 29 ”  серпня  2011 р.

Голова циклової комісії Сердюк С.А.

Луганськ 2011

1 Мета та задачі виробничо-технологічної практики

Виробничо-технологічна практика даних є органічною частиною навчального процесу і має за мету забезпечити ріст кваліфікації студентів у відповідності до вимог навчального плану, закріпити і поглибити знання, отримані студентами в процесі теоретичного навчання.

Метою виробничо-технологічної практики є вдосконалення професійних умінь та навичок студентів зі спеціальності, закріплення, розширення і систематизація знань, придбання практичного досвіду, розвиток професіонального мислення, оволодіння організаторськими вміннями в умовах конкретного виробництва.

Задачами виробничо-технологічної практики є забезпечення зв’язку практичного навчання з теоретичним, підготовка студента до виконання основних трудових функцій на посадах і робочих місцях, які підлягають заміщенню спеціалістами з середньою спеціальною освітою, а також збір матеріалів до курсового проекту.

Виробничо-технологічна практика складається з таких етапів:

  1. Вивчення складу технічних засобів і програмного забезпечення ЕОМ, використовуваних при реалізації виробничих та економічних задач на ПК на даному підприємстві.

  2. Вивчення операцій технологічного процесу (етапи дослідження операцій) обробки інформації в підрозділах підприємства (обчислювального центру).

  3. Виконання робіт, пов'язаних з технологічним процесом як дублера.

2 Бази практики

Базами виробничо-технологічної практики є державні та приватні підприємства і організації, що оснащені сучасною електронно-обчислювальною технікою. Її доцільно організувати на підприємствах – місцях розподілу молодих спеціалістів, що дасть змогу студентам ознайомитись з місцем майбутньої роботи і скоротить період адаптації після закінчення навчання в коледжі.

Студент має право самостійно з дозволу циклової комісії підібрати для себе місце проходження практики і пропонувати його для використання.

Навчальний заклад завчасно укладає договір з підприємством на проведення практики.