Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
contr_univers_osv_jurid_deontol.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
20.11.2018
Размер:
175.1 Кб
Скачать

За результатами вивчення дисципліни Для денної та вечірньої форм навчання

№№

Об'єкти контролю

Кількість балів

Результат

11

Поточна робота в семестрі, в т.ч.:

Від 0 до 100

балів в т.ч.:

Набрані бали зараховуються до підсумкової оцінки (позитивна

оцінка - за умови

одержання

не менше 60 балів)

11.1.

Виконання обов’язкових завдань:

до 60 балів

Активна участь у семінарських заняттях, відповіді під час експрес-опитувань

Виконання індивідуальних завдань (підготовка навчальних чи наукових текстів, схем тощо за тематикою, погодженою з викладачем)

5

Підготовка програмного матеріалу (тем, питань), який відводиться на самостійне вивчення

5

11.2.

Виконання вибіркових завдань

10

11.3.

Проходження модульного контролю знань

до 20 балів

ПІДСУМКОВА ОЦІНКА (в балах) =

= 1.1 (до 70 балів) + 1.2 (до 10 балів) + 1.3 (до 20 балів) = до 100 але, не менше 60 балів

За рішенням кафедри студентам, які брали участь у позанавчальній науковій роботі – в роботі конференцій, підготовці наукових публікацій тощо – можуть присуджуватись додаткові бали. При цьому максимальна кількість балів за роботу в семестрі не може перевищувати 100 балів.

Порядок оцінювання поточної роботи студента в семестрі Для денної та вечірньої форм навчання

Оцінювання поточної роботи студента здійснюється в межах 100 балів, при цьому:

  1. виконання завдань на семінарських заняттях в межах 60 балів.

«Ціна» одного заняття складає 30 балів. Згідно з навчальним планом протягом семестру передбачається проведення 2 семінарських занять. На кожному семінарському заняття студент виконує письмову роботу, що складається з 3 завдань, які оцінюються в 10, 8, 6 або 0 балів відповідно до приведених нижче критеріїв:

10 балів - якщо відповідь студента містить повне, розгорнуте, правильне та обґрунтоване викладення матеріалу, виявляє при цьому високі знання студентом усієї програми навчальної дисципліни; його вміння користуватися різноманітними методами наукового аналізу суспільних і правових явищ, виявляти їх характерні риси та особливості; відображає чітке знання відповідних категорій, їх змісту, розуміння їх взаємозв’язку і взаємодії; правильне формулювання відповідних тлумачень; свідчить про знання назв і змісту передбачених програмою нормативно-правових актів; містить аналіз змістовного матеріалу; порівняння різних поглядів на дану проблему; самостійні висновки студента; формулювання та аргументацію його точки зору; містить, поряд із теоретичними матеріалами, фактичні дані, їх оцінку та порівняння; логічно і граматично правильно викладена.

8 балів - якщо студент дав відповідь на поставлене запитання, однак вона є неповною, не містить усіх необхідних відомостей про предмет запитання; є не зовсім правильною: наявні недоліки у розкритті змісту понять, категорій, закономірностей, назв та змісту нормативно-правових актів, нечіткі характеристики відповідних явищ.

6 балів - якщо студент дав відповідь на поставлене запитання, однак вона не є аргументованою; не містить посилань на нормативні джерела, що вивчаються; не містить аналізу відповідних теорій, концепцій, наукових течій і т ін., недостатньо використано дані юридичної практики, інший фактичний і статистичний матеріал, свідчить про наявність прогалин у знаннях студента, викладена з порушенням логіки подання матеріалу, містить багато граматичних, грубих стилістичних помилок та виправлень.

0 балів - якщо студент не відповів на поставлене запитання, або відповідь є неправильною, не розкриває сутності питання, або допущені грубі змістовні помилки, які свідчать про відсутність знань у студента, або їх безсистемність та поверховість, невміння сформулювати думку та викласти її, незнання основних положень навчальної дисципліни.

  1. самостійна робота студента в межах 20 балів включаючи:

  • виконання обов'язкових видів самостійної роботи (опрацювання питань та тем, що виносяться на самостійне вивчення; виконання навчальних домашніх завдань тощо) – 10 балів.

  • виконання вибіркових видів самостійної роботи (виконання індивідуальних завдань теоретичного (написання рефератів, есе та ін. за проблематикою, що визначається лектором) або практичного (участь у діловій грі, підготовка процесуальних документів та ін. види робіт, що визначаються викладачем) характеру, або підготовка наукових доповідей на конференцію тощо) – 10 балів.

Ступінь розкриття теми

10 балів

висвітлені усі аспекти теми, визначені проблемні питання, здійснено аналіз законодавства, досягнень науки, пропонуються шляхи вирішення проблем та надані відповідні пропозиції

8-9 балів

висвітлені усі аспекти теми, але проблемні питання визначені поверхово, відтак вирішення проблем або надання пропозицій не мають достатньої обгрунтованості

6-7 балів

висвітлені тільки основні аспекти теми, але не згадуються спеціальні питання, що істотно звужує предмет дослідження; проблемні питання визначені поверхово, відтак вирішення проблем або надання пропозицій не мають достатньої обгрунтованості

4-5 балів

виклад виходить за межі предмета дослідження; або аналіз проблемних питань має поверховий характер

1-3 балів

не розкриті навіть основні аспекти теми; або за змістом робота не відповідає плану; або робота не грунтується на наукових положеннях

Використання та аналіз наукової літератури

5 балів

при підготовці використані основні джерела за темою і на них зроблені коректні посилання

2-4 бали

використано лише окремі джерела за темою; або на використані джерела не зроблено належних посилань; або аналіз джерел є поверховим

1-2 бали

не використано наукових праць і джерел; або джерела не стосуються теми дослідження; або відсутні праці останніх 2-3 років

Якість оформлення роботи

5 балів

оформлення відповідає вимогам, що висунуті, текст реферату викладений граматично і стилістично правильно

2-4 балів

оформлення у цілому відповідає вимогам, однак зустрічаються граматичні та стилістичні помилки

0-1 балів

оформлення не відповідає вимогам

  1. виконання модульних завдань – в межах 20 балів включаючи:

2 модульні контролі, кожен модуль оцінюється в межах 10 балів і складається із 10 тестових завдань, що оцінюватимуться по 1 балу за кожну вірну відповідь.

Якщо студент не набрав 60 балів – він одержує незадовільну оцінку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]