Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка спец_ал_сти.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
19.11.2018
Размер:
272.9 Кб
Скачать

Проектно-рекомендаційний розділ

Завданням третього розділу є розробка конкретних рекомендацій, пропозицій, моделей управління виробничо-господарською та підприємницькою діяльністю підприємства (організації) на базі основних теоретичних положень, методичних підходів, методичного інструментарію, що викладені в першому розділі, а також висновків, зроблених у другому розділі дослідження. Назва розділу формулюється, наприклад, таким чином: "Удосконалення... (предмет до­слідження) на ... (база дослідження)" або "Розроблення пропозицій ... (предмет дослідження) на ... (база дослідження)".

Перший підрозділ повинен містити детальні пропозиції щодо вдо­сконалення виробничо-господарської та підприємницької діяльності відповідно до напряму дослідження з розгорнутим обґрунтуванням та будуватися на основі висновків з аналізу, який проведено у другому розділі, відштовхуючись від виявлених відхи­лень, проблем та недоліків. Запропоновані рекомендації щодо вдоскона­лення мають містити розрахунково-кількісне обґрунтування із застосу­ванням економіко-математичних моделей та ЕОМ. Обсяг цього підроз­ділу - 20 - 25 сторінок.

З огляду на сутність пропозицій матеріал першого підрозділу може бути розподілено на два підрозділи.

У наступному підрозділі повинні бути наведені пропозиції з удоско­налення управління зовнішньоекономічною діяльністю щодо її організації, плану­вання, контролю, мотивування працівників, пропозиції щодо вдоскона­лення організаційної структури управління, взаємодії із суб'єктами зовнішнього середовища на національному ринку або в міжнародному соціально-економічному просторі.

В останньому підрозділі "Економічна ефективність запропонованих заходів" наводиться розрахунок економічної ефективності заходів щодо вдосконалення зовнішньоекономічної діяльності підприємства відповідно до теми дипломної роботи. У цьому підрозділі обов'язково має наводитися зведе­на таблиця з розрахунками узагальнюючих і часткових показників ефек­тивності, які можуть бути кількісними й характеризувати прямий або опосередкований економічний ефект і ефективність впровадження про­позицій дипломної роботи або якісними й характеризувати науково-тех­нічний рівень пропозицій порівняно з наявними за допомогою методів експертного опитування, в разі якщо безпосередній економічний ефект від впровадження пропозицій дипломної роботи на даний час розрахува­ти складно (через відсутність необхідної інформації). Обсяг підрозділу — до 10 сторінок.

Основи охорони праці на підприємстві

Завданням четвертого розділу є аналіз охорони праці на досліджуваному підприємстві за період останніх років, студенти наводять характеристику системи охорони праці, аналізують збитки та витрати на травматичні випадки якщо такі мали місце на протязі не менш ніж два останні роки, пропонують пропозиції щодо удосконалення системи охорони праці на підприємстві Обсяг розділу — до 30 сторінок.

Висновки

Висновки — це завершальний етап дипломної роботи. У них коротко наводяться найбільш важливі теоретичні та практичні положення, які містять оцінку досягнутих результатів з точки зору відповідності меті випускної роботи та поставленим у вступі завданням, пропозицій щодо вдосконалення досліджуваного напряму діяльності організації. Послідов­ність висновків має відповідати поставленим і наведеним у вступі зав­данням та повно характеризувати новизну результатів роботи і їх прак­тичну значущість.