Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Записка(соковыжималка).doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
18.11.2018
Размер:
1.27 Mб
Скачать

Класифікація сіковіджималок

Будь які сіковіджималки класифікують по певним параметрам, зовнішньому вигляду, призначенню та габаритам.

Всі сіковіджималки підрозділяються на механічні і електричні. Найчастіше механічні це – сіковіджималки для цитрусових. Механічні не потребують електричного струму. Електричні – навпаки потребують електричний струм. Соковижималка De'Longhi відноситься до електричних сіковіджималок.

Також сіковіджималки діляться на шнекові, цитрус-прес і відцентрові.

Шнекові сіковіджималки конструктивно схожі на м'ясорубку: плоди роздавлюються під дією шнека, що обертається, і проціджуються через сітку. Вичавлюванні продукти викидаються в окремий контейнер. Електричні шнекові сіковіджималки зустрічаються дуже рідко.

Електричні сіковіджималки для цитрусових цитрус-прес – найпростіші і недорогі. Вони підрозділяються на моделі з притисненою кришкою і без неї: сіковіджималки без притиску незручні тим, що, по-перше, треба застосовувати силу, подаючи фрукти в бункер, а по-друге, у її користувача постійно руки в соку. Але, з другого боку, в соковижималках без притиску достатньо великий бункер, куди без зусиль поміщаються будь-які цитрусові. Якщо ж ми придбаваємо сіковіджималку з притиском, знадобиться спеціально стежити за розміром фруктів, що закупляються, - бункер тут достатньо маленький. До речі, моделі з притиском дещо дорожче.

Найбільш універсальні - відцентрові сіковіджималки, що дозволяють одержувати сік практично з будь-яких фруктів і овочів. В них обертається терковий диск (терковий вузол), що подрібнює плоди: під дією відцентрової сили подрібнені фрукти або овочі відкидаються на сітку фільтру. Сік стікає або в спеціальну ємність, або в підставлений стакан, а віджата м'якоть скидається в інший резервуар.

Саме до такого типу належить сіковіджималка De'Longhi, що дає їй багато переваг серед приладів даного типу.

  1. Принцип роботи приладу

Принцип дії універсальної соковижималки досить простий і не зазнав змін протягом декількох десятиліть своєї історії. Головним робочим інструментом є терковий вузол, який з великою швидкістю обертає електродвигун приладу. У процесі цього плоди перетираються в кашку, яка потрапляє на сітчастий фільтр. Там під дією відцентрової сили сік просочується крізь фільтр та по розприскувачу стікає в ємність.

  1. Порівняльна характеристика параметрів з іншими аналогічними приладами.

В даному розділі буде описана коротка порівняльна характеристика параметрів декількох соковижималок. Це дуже важливо та потрібно при виборі сіковіджималки. Далі ці параметри будуть описані в таблиці 1.1

Таблиця 1.1 Порівняльна характеристика соковижималок.

Параметр

Значення

Зовнішній вигляд

Модель

Delonghi KC 280

Delonghi KC 400

Binatone JE 500

Binatone JE 800

Тип

універсальна

універсальна

універсальна

універсальна

Потужність

180

200

300

350

Об’єм резервуара

0,5л

0,5л

0,5л

0,5л

Регулятор швидкості

-

+

-

+

Вид віджиму

механічний

автоматичний

автоматичний

автоматичний

Маса

1,8кг

2кг

1,5кг

1,8кг

Колір

біло-зелений

білий

жовтий

білий

Соковижималка De'Longhi KC 280 порівняно з іншими аналогічними приладами потребує менше електроенергії, так як у неї не велика потужність. Але недоліком даної сіковіджималки є те, що віджим у неї механічний, тобто залишки продуктів, треба вилучати з сіковіджималки вручну.