Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Записка(соковыжималка).doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
18.11.2018
Размер:
1.27 Mб
Скачать

Розрахунково-пояснювальна частина

  1. Передмова

Темою даного дипломного проекту „Сіковіджималка „КС-200 ”.

Дана тема є актуальною, так як кухонні прилади займають безпосередньо важливу роль у нашому житті, та полегшують його, допомагаючи у повсякденному житті. Невід’ємною складовою кухонних приладів являється соковижималка. А так як темою даного курсового проекту є сіковіджималка фірми „De'Longhi” далі коротко буде описано про фірму „De'Longhi” про її історію, розвиток та виробництво продукції.

De'Longhi - провідний європейський виробник кліматичного устаткування. Окрім цього, компанія De'Longhi займається виробництвом побутової техніки, такий як пилососи, мікрохвильові печі, кавоварки, сіковіджималки і багато іншого.

De'Longhi є дійсно інтернаціональною компанією. Вона експортує більше 70% своєї продукції в більшість країн світу. Вся продукція випускається відповідно до самих передових досягнень технології, маркетингу і дизайну.

Італійська фірма De'Longhi початку свою діяльність в 1902 р. Як майстерня по виготовленню запчастин для дров'яних, а надалі і газових плит, перетворившись з часом на фірму по виробництву технічних розробок для найбільших світових торгових марок. На початку 60-х років на фірму прийшов менеджер з маркетингу Джузеппе Де'Лонги (Giuzeppe De'Longhi), з якого і почалася основна робота по виробництву спочатку кліматичної, а потім і побутової техніки. Їм була викуплена основна частина акцій.

В середині 80-х років було куплено декілька заводів, що виготовляли дрібнопобутову техніку. Пан Джузеппе Де'Лонги і до цього дня очолює компанію, поступово передаючи кермо влади своєму сину Пану Фабіо Де'Лонги. Вже багато років фірма De'Longhi є світовим лідером по виробництву обігрівачів і мобільних кондиціонерів, а також одним з ведучих виробників Європи в області дрібної електропобутової техніки. Величезна увага фірма De'Longhi уділяє якості, дизайну і інноваційним технологіям.

Якщо повернутись до історії створення та розробки сіковіджималки, то одним з основоположників, розробником і „батьком” сучасної сіковіджималки є пан Urs Pfluger.

Вперше про сіковіджималки з центрифугою виробники заговорили в 1948 році. Тоді відразу декілька фірм пішли за принципом відділення соків від твердої маси шляхом обробки їх в центрифузі. Були створено декілька моделей центрифуг. Соки, вичавлені силовим методом (тиск, преси, шнеки до м'ясорубок і т.д.), нагадували густу масу з твердими частинками від продукту. Такий сік швидше схожий на пюре, ніж на сік. (Для довідки сьогодні 93% всіх соковижималок проводяться з центрифугами). Перші центрифуги нагадували велику чашу з високими стінками, ця чаша кріпилася до двигуна спеціальним гвинтом. Після короткочасної роботи потрібно було зупиняти соковижималку і звільняти центрифугу від залишків. І так тривало поки ви не одержували необхідну кількість соку. Особливу проблему створювали продукти, які мали волокнисту структуру або продукти, що мають тонку шкірку (наприклад, томати).

Основною проблемою було те, що при роботі сіковіджималки виникала велика вібрація на ситі і моторі, що привело до швидкого виходу з ладу мотора. І з'являлася проблема при отриманні соків. Як тільки в ситі, з'являвся продукт, відбувався зсув центру тяжкості і надалі приводив соковижималку до вібрації. Рішення проблеми було знайдено і отриманий патент. Але найпрогресивніше рішення (має так само патент) зв'язано із задачею автоматичного вивантаження залишків продукту (макухи) з сита. Пан Urs Pfluger розумів, що якщо вирішити питання постійного вивантаження залишків макухи з сита, то можна отримати абсолютно нове рішення в області вдосконалення соковижималок. Тому що це вирішувало дуже багато проблем по виготовленню соковижималок і, особливо в їх експлуатації.

Особливо питання по зменшенню вібрації, оскільки в мережі не залишається продукт і його масу не потрібно враховувати при розрахунках. Це дозволяє спростити сито, конструкцію і масу мотора, і інші переваги. Він постійно консультував і робив розробки для таких фірм як Siemens, Bosch, Mulineks, Pfilips багато кого і іншого. Всі виробники і продавці соковижималок зобов'язані своїм успіхом саме розробкам і соковижималці, яку випустив на ринок пан Urs Pfluger.