Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсовые методичка гражданское право.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.11.2018
Размер:
590.34 Кб
Скачать

5. Подання курсової роботи на рецензування.

Не пізніше, ніж за місяць до захисту студент подає курсову роботу науковому керівнику, який рецензує її, або на кафедру цивільно-правових дисциплін.

У рецензії науковий керівник дає її стислу характеристику: оцінює науковий рівень проведеного дослідження, доціль­ність і обґрунтованість запропонованих рекомендацій, переваги та недоліки роботи, її відповідність щодо змісту, та оформлення Методичним рекомен­даціям, щодо виконання, оформлення та захисту курсових робіт з Цивільного права.

Досвід рецензування показує, що в курсових роботах зустрічаю­ться такі недоліки:

–відхід від теми (тема курсової роботи передбачає розкриття одних питань, а фактично розкриваються інші);

– безсистемний виклад матеріалу, повторення одних і тих самих положень; ' , •

– логічні помилки, невміння відокремити головне; і

– невдале поєднання теорії з фактичним матеріалом; і

– переписування матеріалу з друкованих видань;

– недотримання методичних рекомендацій щодо оформлення роботи. , , |

У рецензії вказується, що робота може бути допущена до захисту або не може бути допущена до захисту. У разі недопущення курсової роботи до захисту в рецензії детально визначаються підстави повернення роботи на доопрацювання або повне перероблення.

У разі недопущення до захисту курсова робота разом з рецензією по­вертається виконавцю, який повинен доопрацювати (переробити) її з урахуванням зауважень або написати нову роботу.

Доопрацьовану (чи нову) роботу автор повинен подати разом із рецензією на першу роботу у встановленому порядку для повторної перевірки.

6. Захист курсової роботи.

Захист курсової роботи проводиться на засіданні комісії з числа викладачів кафедри, яка знайомиться зі змістом роботи та рецензією наукового керівника.

У ході захисту студенту необхідно підкреслити ак­туальність, наукову і практичну значущість теми, її розробленість у науко­вій літературі, а також доповісти основні положення власного досліджен­ня, висновки та рекомендації.

Після доповіді студент відповідає на запитання викладачів. Під час захисту оцінюється: якість виконаної курсової роботи, рівень знань і набутих навичок щодо висвітленої теми, вміння аналізувати, логічно і аргументовано викладати думки.

Результати захисту курсової роботи оцінюються за чотирибальною системою („відмінно”, „добре”, „задовільно”, „незадовільно”) та проставляються в заліковій відомості навчальної групи та заліковій книжці студента. У разі незадовільного захисту курсової роботи необхідно її доопрацювати або виконати курсову роботу повторно.

Критерії оцінки курсової роботи

1. Оцінка „відмінно” ставиться, коли студент виконав усі вимоги зазначені у Методичних рекомендаціях щодо написання, оформлення та змісту курсової роботи та під час захисту продемонстрував навички вільного володіння необхідним теоретичним і фактичним матеріалом, самостійного творчого мислення, обґрунтованості висновків та узагальнень на підставі сучасної методології права, навички правозастосування тощо.

2. Оцінка „добре” ставиться, коли студент виконав усі вимоги зазначені у Методичних рекомендаціях щодо написання, оформлення та змісту курсової роботи але під час захисту недостатньо продемонстрував навички вільного володіння необхідним теоретичним і фактичним матеріалом, самостійного творчого мислення, обґрунтованості висновків та узагальнень на підставі сучасної методології права, навички правозастосування та допускав неточності у відповідях на запитання членів комісії.

3. Оцінка „задовільно” ставиться, якщо студент:

а) будує свою відповідь на рівні репродуктивного мислення, слабо знає структуру теми, надає недостатньо правильні формулювання, при цьому мають місце порушення послідовності у викладенні матеріалу, недоліки в логіці відповіді;

б) зазнає труднощів у використанні теоретичних положень для аналізу сучасної правової практики;

в) виявляє більш-менш ґрунтовну обізнаність з нормативним матеріалом, рекомендованою літературою.

4. Оцінка „незадовільно” ставиться, якщо студент:

а) грубо порушив вимоги щодо оформлення курсової роботи;

б)демонструє незадовільну теоретичну підготовку та невміння використовувати свої знання;

в) виявляє необізнаність з нормативним матеріалом та рекомендованою літературою;

г) у роботі є ознаки плагіату чи робота переписана з друкованих джерел.