Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсовые методичка гражданское право.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.11.2018
Размер:
590.34 Кб
Скачать

Структура та технічне оформлення курсової роботи

Курсова робота виконується студентом самостійно, з дотриманням рекомендованої структури та вимог до її технічного оформлення.

Рекомендується така структура курсової роботи:

  1. Титульний аркуш роботи.

Оформлення титульного аркушу роботи не потребує особливих пояснень, тому наводимо варіант його оформлення (див. додаток 1).

2. Зміст роботи.

Зміст подають на початку роботи. Він містить найменування та номери початкових сторінок усіх розділів, підрозділів та пунктів (якщо вони мають заголовок), зокрема вступу, висновків до розділів, загальних висновків, додатків, списку використаних джерел.

3. Вступ.

Розкриває сутність і стан наукової проблеми (задачі) та її значущість, підстави і вихідні данні для розробки теми, обґрунтування необхідності проведення дослідження. Зміст вступу повинен містити вказівку на актуальність теми, мету і задачі дослідження.

4. Основна частина роботи.

Основна частина курсової роботи складається з розділів, підрозділів, пунктів, підпунктів. Кожний розділ починається з нової сторінки. В кінці кожного розділу необхідно сформулювати висновки із стислим викладенням наведених у розділі результатів дослідження, що дає змогу відмежувати загальні висновки від другорядних подробиць.

5. Висновки.

Викладають найбільш важливі наукові та практичні результати, одержані в роботі, які повинні містити формулювання розв’язаної наукової проблеми (задачі), її значення для науки і практики, та рекомендації щодо їх використання.

6. Додатки.

За необхідності до додатків доцільно включати допоміжний матеріал, необхідний для повноти сприйняття дослідження (таблиці допоміжних цифрових даних, ілюстрації, схеми допоміжного характеру тощо).

7. Список використаних джерел.

Список використаних джерел можна розміщувати одним із таких способів: у порядку появи посилень у тексті, в алфавітному порядку прізвищ перших авторів або заголовків у хронологічному порядку.

Бібліографічний опис джерел складають відповідно до чинних стандартів з бібліотечної та видавничої справи. Зокрема, потрібну інформації можна одержати із таких стандартів: ГОСТ 7.1. – 84 „Библиографическое описание документов. Общие требования и правила составления документов”. ДСТУ 3582 – 97 „Інформація та документація. Скорочення слів в українській мові в бібліографічному описі. Загальні вимоги та правила”. ГОСТ 7. 12 – 93 „Библиографическая запись. Сокращение слов на русском языке. Общие требования и правила”.

Приклад оформлення списку використаних джерел, як складової курсової роботи, наводиться у додатку (див. додаток 2).

У кінці курсової роботи після списку використаних джерел ставиться підпис студента і дата її виконання.

Вимоги до технічного оформлення курсової роботи.

Курсова робота має бути написана (чи надрукована) чітко й роз­бірливо, без помилок та виправлень на одній стороні аркуша білого паперу формату А4 (210 х 297 мм). Загальний обсяг курсової роботи, включа­ючи список використаних літературних джерел та додатки, має складати 28-35 сторінок, надрукованих через полуторний інтер­вал.

Текстова частина має бути одного кольору (чорного, синього, фіолетового), шрифт Times New Roman – 14 .

Аркуш курсової роботи повинен мати поля: ліве – не менше 20 мм, верх­нє – не менше 20 мм, праве - не менше 10 мм, нижнє – не менше 20 мм.

Нумеруються всі сторінки роботи до останньої, ураховуючи ілю­страції та додатки, без пропусків, повторів і літерних додатків. Першою сторінкою вважається титульна, на якій цифра „1” не ставиться. Отже, загальна нумерація роботи починається на наступній сторінці (зміст курсової роботи) з цифри „2”. Порядковий номер сторінки проставляється на середині її верхнього поля.

Заголовки структурних частин курсової роботи „Зміст”, „Вступ”, „Розділ”, „Висновки”, „Список використаних джерел”, „Додатки ” друкують великими літерами симетрично до тексту. Заголовки підрозділів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. Крапку в кінці заголовка не ставлять. Якщо заголовок складається з двох або більше речень, їх розділяють крапкою. Заголовки пунктів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу в розрядці в підбір до тексту. В кінці заголовка, надрукованого в підбір до тексту, ставиться крапка.

Відстань між заголовком (за виключенням заголовка пункту) та текстом повинна дорівнювати 3-4 інтервалам.

Кожну структурну частину роботи треба починати з нової сторінки.

Текст курсової роботи може ілюструватись схемами, графіками, таблицями, які також розміщуються на стандартних аркушах паперу формату А4. Кількість ілюстрацій повинна бути достатньою для того, щоб надати тексту зрозумілості та конкретності. Ілюстративний матеріал розміщують у тексті одразу після посилання на нього.

На запозичену з інших джерел інформацію, а також на цитати, що наводяться в тексті, мають бути зроблені посилання. Їх наводять одразу після закінчення цитати в квадратних дужках, де вказують порядковий номер джерела у списку використаних джерел та відповідні сторінки джерела (наприклад: [14, с. 31- 45]), або під текстом тієї ж сторінки у вигляді зноски, де вказують прізвище та ініціали автора, назву джерела, місце видання, видавництво, рік видання та сторінку. Слід окремо зазначити, що неприпустимим є використання одного чи двох джерел з обраної теми. Така робота не відповідатиме встановленим вимогам, оскільки не матиме творчого характеру.