Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
прихода (2).docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
26.93 Кб
Скачать

Джерела

Джерела – це те що забезпечує нас інформацією.

Кожна стаття має хоча б одне джерело, а той до 12. Важливо знайти інформатора, який зможе дати точну, правдиву інф. про подію.

Існує термін – sorcery – вміння збирати інф. І перши крооком є вивчення об’єкта , якого можна використати в якості інформатора.

Спочатку необхідно поговорити з очевидцем події, ця розмова може надихнути тебе нові ідеї чи розслідування. Коли у тебе є ідея, то постає запитання: З км я можу поговорити . щоб отримати потрібну інформ.

Beatколо інтересів. Наприклад: навчання/школи, міліція/кримінал, медицина, уряд

Також beat може охоплювати певну територію (журналіст збирає інф. з певної місцевості, наприклад всі події, що трапилися в Лондоні)

Перевага роботи на одній території , або водній сфері – краще знання подій, можливість швидко добути інформацію.

Beat calls – контакти з джерелами. Для зручності журналісти створюють список організацій, які можуть надавати допомогу(міліція, пожарні – обов’язково). Співпраця з такими установами допоможе завжди бути в курсі подій і встигати знімати «гарячі» новини швидше ніж інші.

Іще одним джерелом є news releases (повідомлення дня друку, пресс-реліз). Інформація надходить від різноманітних цивільних організацій, політичних групп, шкіл, інверситетів, які самі хочуть розповісти про якусь подію. Хоч така інформація і може бути цінною, протее часом дуже однобічна, адже знаходиться не журналістом, який прагне дізнатися правду , а надходить від людей, які хочуть висвітити все у найеращому для них світлі.

Майбутні події

Деякі редакції створюють спеціальні календарі, в які записують події, які можуть стати в пригоді в майбутньому.

Змаганння

Між інтернетом, ТБ і радіо є певне змагання. Це вважається позитивною тенденцією. Адже змагання змушує журналістів шукати новий матеріал, нові джерела, постійно оновлювати факти.

The Networks (Сітка ,мережа)

Мережі є ще одним важливим джерелом. Більшість місцевих радіо і телестанцій приєднуються до великої сітки об’єднаних ЗМІ. Місцеві теле- та радіостанції надсилають матеріали до об’єднаної мережі,а ті в свою чергу їх відбирають та координують .

Таке розповсюдження називається – новинна їда.

5