Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Властивості ефірних олій.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
15.11.2018
Размер:
303.62 Кб
Скачать

Ефірне масло Мандарину

Розгладжує зморшки, покращує колір шкіри, ефективно при жирній, пористій  шкірі.

Лікувальні властивості:

Має спазмолітичну, жовчогінну дію. Має такі властивості як: - усуває кровоточивість і запалення ясен - усуває процеси бродіння і гниття в кишечнику - знімає нервову напругу і дратівливість - перешкоджає ожирінню і втрати пружності контурів тіла - запобігає утворенню розтяжок - сприяє усуненню целюліту. Застосовується при перевтомі, стресі, безсонні, слабкості, гикавці. Окрім цього використовують при порушенні травлення, вуграх, герпесі, пігментних плямах, шрамах, набряках.

Складники:

Містить: - лімонен (65%) - ефір антранілової кислоти - альфа- і гамма-терпінен - альфа-терпінеол - терпінолен - альфа- і бета-пінен - цитраль - альфа-сіненсаль - тимол - сабіна - альфа-туйен - мірцен - октаналь тощо 

Протипоказання:

Перевіряти аромат на індивідуальну переносимість. При нанесенні на шкіру можливе підвищення чутливості до світла. У зв'язку з цим не рекомендується наносити олію на шкіру менше ніж за 60 хвилин до виходу на сонце.

Поєднання:

Базилік, коріандр, лаванда, майоран, пальмароза, роза, ромашка, кориця. Добре поєднується з маслами інших цитрусових (бергамот, грейпфрут, лайм, лимон, петітгрейн, неролі), а також пряними маслами, (мускатний горіх, кориця, гвоздика), маслами хвойних рослин і ветівера.

Запах:

Цитрусовий аромат

Ноти аромату:

Верхня нота

Синоніми:

Тангерин, Citrus Reticulata (лат.)

Ефірне масло Меліси

У моменти крайньої емоційної напруги надає заспокійливу дію і водночас піднімає настрій.  Зупиняє кровотечу з ран, протидіє грибковим інфекціям, а також екземі.

Лікувальні властивості:

Має спазмолітичну, сильну противірусну, бактерицидну, болезаспокійливу, протиалергічну дії. Тонізує роботу серця і травної системи. Заспокоює і одночасно піднімає настрій, усуваючи дратівливість і неспокій. Гарно діє на волосся, перешкоджаючи облисіння. Відновлює первісний колір губ. Застосовується при алергії, астмі, ГРЗ, грипі, спазмах шлунка і кишечника, мігрені і головному болі, схильності до запаморочень, меланхолії, безсонні, зниженні розумової та фізичної працездатності. Ефективне при порушенні менструального циклу, укусах комах, екземі, герпесі, гнійничкових висипань. Для догляду за жирною і проблемною шкірою має відмінні якості.

Складники:

Містить: - ліналоол - цітронеллаль - цитронелол - нерол - гераніол - гераніаль - бета-каріофіллен - лімонен - розоксід - геранілацетат - метілгеранілат - альфа-копає, альфа-гумулен - бета-боурбонен, бета-кубеба - гермакрен D - кадинен - гермакрандіен - кадінол

Протипоказання:

Не застосовувати при вагітності (особливо в перші 5 місяців). Не використовувати більше двох тижнів підряд. Не використовувати у вигляді інгаляцій (може викликати хімічний опік слизової). Різкий запах меліси може викликати короткочасний ларингіт, охриплість та першіння в горлі. Не рекомендується застосовувати в спеку та при сильній спразі, так як воно збільшує потовиділення. Масло може дратувати чутливу шкіру.

Поєднання:

Базилік, герань, жасмин, іланг-іланг, імбир, лаванда, лавр, ладан, майоран, мирта, ялівець, неролі, роза, розмарин, ромашка, а також з іншими квітковими і цитрусовими маслами.

Запах:

Свіжий гіркуватий аромат

Ноти аромату:

Верхня нота

Синоніми:

Melissa citratum (лат.)