Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Социологічне дослідження.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
14.11.2018
Размер:
219.65 Кб
Скачать

1. Ставок мікрорайону Сади-2 – один з головних забруднюючих об’єктів навколишнього середовища м. Полтави.

2. Чи насправді люди є головними забруднювачами навколишнього середовища?

3. Екологічна ситуація в місті Полтава шкідлива для здоров’я.

Отже, маємо такі результати:

1. Екологічна ситуація в Полтавській області турбує всіх громадян, адже від цього залежить стан здоров’я кожної людини. Тому, жінки 30-45 та старше 45 років вважають екологічну ситуацію шкідливою для здоров’я (80%), на відмінну від жінок 15-30 років, які думають, що екологічна ситуація не шкідлива (20%). Чоловіки 15-30 років підтримують думку жінок 30-45 та старше 45 років, та вважають шкідливою для здоров’я екологічну ситуацію в Полтавській області (60%), але більшість чоловіків 30-45 та старше 45 років, вважають стан в Полтавській області не шкідливим для здоров’я. Тому висунута гіпотеза підтвердилась частково, адже не всі вважають стан забрудненості шкідливим для здоров’я.

2. На думку жінок та чоловіків (15-30 та старше 45 років) ставок мікрорайону Сади -2 є дійсно об’єктом забруднення навколишнього середовища (60-80%), адже всі ми інколи проводимо свій час біля ставка. Просто гуляючи чи відпочиваючи з друзями. Дуже важливо та приємно для кожної людини відпочивати на чистій території. Нажаль, це не про ставок даного мікрорайону. Потрібно багато часу та зусиль, щоб покращити стан забрудненості ставка та взагалі ліквідувати забруднену територію. Але, судячи з результатів опитування все ж таки жінки та чоловіки вікової групи 30-45 років вважають ставок мікрорайону Сади -2 не об’єктом забруднення навколишнього середовища. Тому, наша гіпотеза підтвердилась частково.

3. Жінки та чоловіки 15-30, старше 45 років вважають, що найбільше з усіх, люди, спричиняють шкоду та забруднюють навколишнє середовище (70 %). На від мінну від жінок та чоловіків 30-45 років, на думку яких підприємства спричиняють шкоду та забруднюють різними викидами навколишнє середовище (50-80%). Це говорить про те, що основна маса людей самокритично ставиться як до себе, так і до людей в цілому і говорить про те, що люди повинні все ж таки, розуміти свою відповідальність перед довкіллям та оточуючим середовищем. Менша кількість респондентів бачать в підприємствах основну шкоду. Тому, наша гіпотеза підтвердилась, але частково. Все ж таки зважаючи на те, що невелика кількість опитаних відповіли вважаючи правильним варіант «підприємства».

Рекомендації

Дане дослідження можна використати, як для досліджень ступіня забрудненості території ставка, так і для порівняння в подальшому та встановлення тенденцій до збільшення чи зменшення забрудненості довкілля мікрорайону Сади -2.

Також, подані результати та запропоновані шляхи вирішення можна використати для майбутніх проектів, на тему забрудненості навколишнього середовища, для міської влади чи заінтересованих осіб.

9