Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лаб4.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
14.11.2018
Размер:
134.14 Кб
Скачать
      1. Інформаційне та інші види забезпечення

Інформаційне забезпечення – це сукупність даних та правил їх отримання, організації структури та змісту інформаційних сукупностей, зберігання та оновлення, що загалом створюють базу даних. Інформаційне забезпечення містить у собі не лише засоби і методи ведення усієї інформаційної бази, а й інформаційні ресурси як предмет праці та інформацію як продукт праці.

Інформаційне забезпечення в значній мірі визначає інтелект системи, оскільки містить всю використовувану інформацію, оперує нею і здійснює інформаційний обмін всередині і зовні інформаційної системи. До інформаційного забезпечення в системах управління висуваються серйозні вимоги. Інформація повинна бути достовірною, своєчасною, постійно обновлюваною, представленою в зручній для користувача формі, доступною користувачу і повною. Неповність інформації часто є причиною прийняття нераціональних і несвоєчасних управлінських рішень. Основний ефект інформаційної системи в напрямі вдосконалення управління досягається за рахунок автоматизації інформаційних процесів і покращення управлінських рішень...

  1. Реалізація прототипу автоматизованої системи

    1. Структура та особливості реалізації інформаційного забезпечення

Розроблена інформаційна система являється окремою складовою і приєднана до загальної бази страхової компанії. Інформаційна система створена для обліку та контролю страхових договорів в страховій компанії.

Інформаційна система обліку та контролю страхових договорів включає в себе:

  • групу довідників для зберігання необхідної інформації про страхову компанію;

  • групу документів (договорів) для одержання необхідної інформації;

  • групу звітів для відображення необхідної інформації.

Для реалізації методу розрахунку обліку страхових договорів було створено базу даних, в які зберігається вся необхідна для розрахунку інформації. Структура бази даних складається з довідників, документів та звітів, які пов’язані між собою за допомогою функції введення напідставі.

Для управління базою даних було створено зручний та наглядний інтерфейс, який дозволяє швидко та зручно змінювати інформацію в базі даних.

    1. Інтерфейс користувача та інструкція по використанню

Відобразимо довідник з видами страхування фізичних осіб(рисунок 3.1):

Рисунок 3.1 – Види страхування фізичних осіб

Розглянемо роботу системи на прикладі страхування майна. Першим кроком буде створення заяви страхування майна (рисунок 3.2-3.3):

Форма для заповнення заяви представлена на рисунку 3.2 (ескіз форми показаний в Додатку Б).

Рисунок 3.2 – Заповнення заяви на страхування майна

    1. Оцінка очікуваних ефектів від впровадження системи

Впровадження системи повинно мати певний вплив на діяльність страхової компанії. В свою чергу дана система :

  • зменшить трудомісткість робіт;

  • зменшить ручну, монотонну працю;

  • забезпечить систематичний контроль за збереженням страхових договорів;

  • забезпечить достовірність звітних даних…

Висновки

Основним завданням обліку страхових договорів є контроль за збереженням і правильне документування всіх операцій по їх руху.

У виконаній випускній роботі вирішується завдання по автоматизації обліку страхових договорів у страховій компанії. Розроблений програмний продукт орієнтований на широке коло фахівців бухгалтерського обліку, що мають елементарні навики роботи на персональному комп'ютері.

Розроблена автоматизована система обліку страхових договорів забезпечує: систематичний контроль за збереженням страхових договорів, правильне і своєчасне віддзеркалення обліку страхових договорів в страховій компанії, отримання точних відомостей про страхові договори…

Перелік посилань

Литвин, І. С. Інформаційні технології в економіці [Текст]: навч. посіб. / І. С. Литвин; Мін-во освіти і науки України, Тернопільська академія н/г. − Тернопіль: Економічна думка, 2001. − 296 с. − ISBN 966-574-423-2.

Виконав: студент групи ЕК-11 Розанов М.А. 28.10.2011

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]