Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лаб4.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
14.11.2018
Размер:
134.14 Кб
Скачать
    1. Аналіз стану автоматизації обліку договорів страхування

Інтерес до автоматизації обліку страхових договорів з кожним днем зростає. Сьогодні сміливо можна говорити, що з’являється необхідність в системах, які дозволяють автоматизувати управління страховою компанією в цілому.

Майже всі розробники програмного забезпечення для автоматизації обліку пропонують сьогодні нові версії своїх продуктів, в яких в тій чи іншій мірі реалізовані управлінські та аналітичні функції. Проаналізуємо деякі з них, що присутні сьогодні на ринку програмного забезпечення бухгалтерського обліку.

«Парус» представляє черговий проект по автоматиза­ції підприємств. «Парус» виконує комплексну автоматизацію управління фінансово-господарської діяльності підприємства і дозволяє в рамках єдиної системи вести як бухгалтерський, так і складський облік і управлінський облік.

«Акцент-бухгалтерія» – це універсальна програма бухгалтерського обліку. Розробник фірма «ІМПАКТ» Донецьк. «ІМПАКТ» пропонує три варіанти поставки програми для кожної з категорій фірм: малих, середніх та великих підприємств. Причому всі три варіанти працюють в загальному інформаційному полі.

Програма «1С:Бухгалтерія» являється найбільш розповсюдженою й універсальною програмою для ведення бухгалтерського обліку на сучасних підприємствах…

    1. Формування вимог до системи

З техніко-економічної точки зору вирішення поставленої задачі повинно передбачати автоматизоване введення документів, пов’язаних з обліком страхових договорів страхової компанії, з можливістю подальшої обробки цієї інформації у визначених управлінських цілях.

При цьому система повинна виконувати свої основні функції відповідно до визначених законодавством правил ведення бухгалтерського обліку та надавати можливість використання наявних у системі даних для надання страховою компанією агрегованої звітної інформації контролюючим органам та органам вищого управління страхових компаній.

Під час взаємодії користувача з системою користувач виступає в ролі джерела вхідної інформації, ініціатора виведення агрегованих звітів. В свою чергу система на основі введених вхідних даних проводить автоматичне їх занесення до програми та при потребі виведення звітів формує на їх основі відповідні агреговані показники.

  1. Розробка проетку автоматизованої системи

    1. Опис вхідних та вихідних потоків даних

Суть поставленої задачі полягає в автоматизації ведення договорів страхування та перестрахування фізичних та юридичних осіб.

Основними елементами, які будуть використовуватися при вирішенні поставленої задачі є:

  • константи – дозволяють зберігати в інформаційній базі дані про страхову компанію;

  • документи – зберігають інформацію про формування заяв, укладення договорів, укладення актів, розрахунок бордеро;

  • звіти – дозволяють сформувати звітність у зручному для перегляду вигляді. Доцільно сформувати звіти по перестрахуванню та вхідні та вихідні страхові премії;

  • довідники – містять різносторонню інформацію. Дана система передбачає визначення видів та форм страхування, страхових тарифів та встановлення лімітів на певний вид страхування.

Основною роботою персоналу буде оформлення договорів…

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]