Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лаб4.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
14.11.2018
Размер:
134.14 Кб
Скачать
    1. Склад функціональної частини

Функціональна частина складається з функціональних підсистем, комплексів задач, автоматизованих робочих місць.

Функціональна підсистема – це самостійна частина системи, що виконує конкретні функції та завдання управління і характеризується відповідним цільовим призначенням, певною методикою проведення розрахунків економічних показників, підпорядкованістю та техно­логічними особливостями експлуатації.

Поділяти функціональну частину автоматизованої системи на підсис­теми та інші складові елементи можна як за окремими домінуючими ознаками, так і за їх сукупністю. Як правило ознаками для виділення функціональних підсистем можуть бути:

  • етапи управлінського процесу – планування, моделювання, облік, прогнозування, прийняття рішень;

  • елементи виробничого процесу – особливості технології, потоки товарно-матеріальних цінностей, фінансові розрахунки, збут продукції тощо;

  • виконувані функції – функції, що виконуються на робочому місці за груповою або індивідуальною ознакою, згідно з структурою установи та штатного розпису;

  • елементи організаційної структури – поділ на відповідні підрозділи, штатний розпис, посадові обов'язки тощо.

    1. Опис забезпечуючої частини

      1. Програмне забезпечення

Програмне забезпечення – це сукупність програм постійного користування, що створюють бібліотеки програм, а саме системні програми, пакети прикладних програм, системи управління базами даних (СУБД). Програмне забезпечення являє собою сукупність програм на носіях даних і програмних документів, які призначені для функціонування і перевірки працездатності.

Програмне забезпечення включає окремі програми і програмні комплекси, розроблені для управління конкретним підприємством, у вигляді пакетів прикладних програм (ППП), які здійснюють певні функції управління у вигляді програмної системи, яка реалізує певний метод розв’язку задач управління [4].

      1. Апаратне забезпечення

Функціонування інформаційної системи ґрунтується на використанні апаратних засобів, які забезпечують збирання, реєстрацію, передачу, зберігання, обробку і тиражування інформації, а також процеси взаємодії людини і комп’ютера для вирішення задач управління об’єктом.

Апаратне забезпечення - комплекс технічних засобів, який включає ЕОМ: зовнішні пристрої, термінали, абонентські пункти тощо, які необхідні для функціонування тієї чи іншої системи; фізична частина ЕОМ [1].

Апаратне забезпечення прийнято поділяти на три основні групи:

  • пристрої обробки і збереження даних (власне комп'ютери);

  • пристрої збору і введення даних;

  • пристрої візуалізації і представлення даних…

      1. Математичне забезпечення

Побудуємо структуру інформаційної системи обліку договорів страхової компанії. На цьому етапі організуємо систему рішення завдання в такі блоки: створення вхідних даних. До них відносяться константи, підсистеми та довідники. На основі довідників буде формуватися інший блок структури інформаційної системи – вихідна інформація. До неї відносяться документи та звіти. Документи оформляються на основі створених довідників…

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]