Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Політекономія Бакалавр.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
12.11.2018
Размер:
88.58 Кб
Скачать

5. Подання і захист курсової роботи

Захист курсової роботи завершальний етап.

Науковий керівник після одержання від студента курсової роботи ретельно ознайомлюється з нею.

До захисту робота допускається тільки за позитивної рецензії наукового керівника. З цією рецензією студент має ознайомитись до захисту. Остаточна оцінка виставляється за результатами захисту.

Захист курсових відбувається в присутності наукового керівника та всіх студентів групи.

Студент, курсова робота якого допущена науковим керівником до захисту в межах 5-10 хвилин викладає основний зміст виконаної роботи, дає відповідь на запитання студентів та наукового керівника, або інших осіб, присутніх на захисті. Відповідальність за несвоєчасне виконання роботи та її якість несе студент.

6. Критерії оцінювання курсової роботи

Оцінюється курсова робота при кредитно-модульній системі з урахуванням вимог Болонської декларації за 100-бальною шкалою, розробленою інститутом відповідно за національною шкалою та шкалою за системою ECST (див. табл. 1)

Таблиця 1

Оцінка за 100-бальною шкалою

Кількість балів за шкалою інституту

Оцінка за національною шкалою

Оцінка шкалою ЕСТS

90-100

5 (відмінно)

А (відмінно)

85-89

4 (добре)

В (дуже добре)

75-84

С (добре)

65-74

60-64

3 (задовільно)

D (достатньо)

Е (достатньо)

35-59

2 (незадовільно) з можливістю повторного складання

1-34

2 (незадовільно) з обов’язковим повторним курсом

F

Оцінкою 5 («А» відмінно) від 90-100 балів – оцінюється робота, в якій творчо і глибоко розкриваються питання теми, подано самостійний аналіз фактичного матеріалу, зроблені самостійні правильні висновки і пропозиції.

Оцінкою 4 («В» дуже добре) від 85-89 балів – оцінюється робота, яка виконана на високому теоретичному рівні, яка повно і всебічно висвітлює питання теми з глибоким викладенням матеріалу, але при захисті студент не відповідає на деякі питання.

Оцінкою 4 («С» добре) від 75-84 балів – оцінюється робота, яка виконана на високому рівні теоретичному рівні, яка повно і всебічно висвітлює питання теми з глибоким викладенням матеріалу, але містить недоліки (наприклад. Неточності у формулюваннях тощо).

Оцінкою 3 («D» задовільно) від 65-74 балів – оцінюється робота, в якій правильно і достатньо повно висвітлені основні поняття теми, але є недоліки на теоретичному рівні (недостатньо розкриті окремі питання теми).

Оцінкою 3 («Е» достатньо) від 60-64 балів – оцінюється робота, в якій правильно і достатньо повно висвітлені основні поняття теми, і при захисті роботи студент не відповідає на питання (недостатньо розкриті окремі питання теми).

Оцінкою 2 («FX», «F» незадовільно) від 1-34 та від 35-59 балів – під час захисту курсової роботи ставиться у тому випадку, якщо студент не підготувався до захисту і виявив незнання теми. Тоді комісія вирішує, чи буде студент захищати роботу повторно, чи йому слід виконати роботу з іншої теми.

Отже, остаточна підсумкова оцінка курсової роботи залежить як від якості написання, так і від результатів її захисту.

Після захисту курсова робота з рецензією наукового керівника залишається на кафедрі, а потім передається до архіву інституту.