Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Політекономія Бакалавр.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
12.11.2018
Размер:
88.58 Кб
Скачать

4. Основні вимоги до змісту, структури, обсягу та оформлення курсової роботи

Зміст курсової роботи повинен логічно відповідати плану.

Робота повинна мати чітку і логічну структуру з відповідними складовими елементами.

Традиційно план включає: вступ, кілька логічно пов’язаних між собою розділів та висновки.

У вступі логічно обґрунтувати актуальність теми, її значення, визначити мету і завдання дослідження, вказати методи дослідження.

Основна частина роботи повинна містити логічно і послідовно викладені основні положення теми.

Теоретичний матеріал повинен бути викладений у тісному зв’язку з практикою ринкових відносин в Україні.

У висновках наводяться стислі підсумки дослідження та можливі пропозиції.

План має бути всебічно розкритим з наукової позиції, згідно з вимогами законів і нормативних актів України. При цьому слід творчо їх осмислювати і використовувати.

Викладати матеріал потрібно логічно, розмежовуючи одне питання від іншого підзаголовками. Але це не повинно порушувати зв’язку між розділами, одне питання має органічно витікати з іншого. Фактичний матеріал рекомендується представити у вигляді графіків, таблиць, діаграм тощо. До наведених цифрових даних, цитат слід обов’язково давати посилання на джерела.

Підтверджувати думки, що висловив автор, повинні конкретні цифри, факти, ілюстрації. Кожний окремий розділ повинен містити елементи аналізу, мати науковий, а не описовий характер. Неприпустимим є механічне переписування текстів з підручників, журналів та ін.

Важливо показати, як висвітлюється дана проблема в економічній літературі, викласти різні погляди детально проаналізувати їх.

Ураховувати сучасні трактування того, чи іншого явища господарського життя, оцінки економічної політики.

У висновках (на 1-2 сторінках) підсумовуються результати досліджуваної проблеми, робляться теоретичні висновки і практичні рекомендації.

Виконана робота оформлюється у зброшурованому вигляді обсягом не більше 30-35 сторінок стандартних аркушів формату А-4 (включаючи таблиці, схеми, діаграми, графіки, тощо).

Друкування тексту через 1,5 міжрядкових інтервали, 14 кегль, шрифт Times New Roman.

Поля: зліва – 30 мм; праворуч – 15 мм; вгорі і знизу - 20 мм.

Роботу комплектують наступним чином: титульна сторінка, зміст, вступ, розділи основної частини, висновки, список використаної літератури, додатки (у разі необхідності).

На титульному аркуші зазначають назву навчального закладу та кафедри, тему роботи, прізвище, ім’я та по батькові студента, курс, групу дані про наукового керівника.

Після титульного аркуша подають зміст роботи (перелік назв розділів, включаючи вступ та висновки).

Після текстової частини роботи, наприкінці її, наводиться список використаної літератури. При оформленні списку необхідно дотримуватись таких правил.:

- літературу наводять в алфавітному порядку й оформляють за бібліографічними правилами (для книг – прізвище та ініціали автора, назва роботи, місце та рік видання);

- для статей – прізвище, ініціали автора, назва статті, назва журналу, його номер і рік видання.

Курсові роботи без списку літератури, оформлені неохайно, або без дотримання вимог, повертаються студентам для доопрацювання. Робота повинна бути пронумерована, номер проставляють арабськими цифрами у правому верхньому куту сторінки, крім титульного та змісту.

У курсовій роботі потрібно використовувати таблиці та інші ілюстративні матеріали. Кожна таблиця повинна мати заголовок, який відображає її зміст під заголовком таблиці пишуть „Таблиця” та її порядковий номер у розділі. Ілюстративний матеріал (схеми, діаграми, графіки тощо) оформляються таким чином: знизу під ілюстрацією з великої букви пишеться „Рис.” І проставляється номер.

У тексті обов’язково мають бути посилання на джерела, з яких були запозичені цитати, цифрова інформація, що наводиться в курсовій. Посилання на джерела рекомендується показувати в квадратних дужках, в яких проставляється порядковий номер джерела із списку використаної літератури та відповідна сторінка. Наприклад: [8, с. 12].

Остаточно оформлену роботу подають на кафедру в визначений навчальним планом термін.