Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Політекономія Бакалавр.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
12.11.2018
Размер:
88.58 Кб
Скачать

2. Вибір теми курсової роботи

Робота студента з вибору теми має розпочатися з ознайомлення з тематикою курсових робіт. (Тематика надається наприкінці методичних рекомендацій).

Студенти денної і заочної форм навчання мають право вибрати добровільно тему, але відповідно до тематики курсових робіт, затверджених кафедрою економічної теорії. Ця тематика щороку переглядається і доповнюється. Без погодження з кафедрою вільний вибір теми не дозволяється.

В залежності від обраної теми затверджується науковий керівник, він надає допомогу студентам з усіх питань, щодо написання курсової роботи, затверджує план курсової роботи, контролює хід виконання, готує письмовий відгук на роботу.

При виникненні у студента питань, пов’язаних з написанням курсової роботи, він має можливість одержати консультацію у наукового керівника в спеціально означені години.

3. Складання плану курсової роботи

Після вибору теми та погодження її з науковим керівником, студент повинен розробити й викласти в письмовій формі її план. Складання плану курсової роботи є відповідальним етапом, оскільки від нього залежить якість роботи. План складають після добору і вивчення літературних джерел та складання бібліографії. Починати доцільно з літератури, що пропонується в планах семінарських занять, а потім підбирати літературні джерела в бібліотеці, користуючись предметним та алфавітним каталогами, довідковими джерелами. У ній потрібно виділити головні літературні джерела (роботи класиків політекономії, монографії, теоретичні статті). Важливо також опрацювати відповідні законодавчі та інші нормативні акти (Закони України, Укази Президента України, постанови Кабінету Міністрів України). Особливу увагу слід надавати періодичним виданням (часописи „Економіка України”, „Банківська справа”, „Фінанси України”).

У роботі потрібно використовувати статистичний матеріал, який публікується в спеціальних виданнях Держкомстату України.

Питання плану мають бути сформульовані чітко, коротко і в логічній послідовності.

Зразок плану курсової роботи.

Тема: Сутність, форми і методи державного регулювання економіки

Вступ

1. Сутність та необхідність державного регулювання.

1.1. Економічні функції держави в ринковій економіці.

1.2. Форми і методи державного регулювання ринкової економіки.

1.3. Важелі державного регулювання.

2. Суб’єкти та об’єкти державного регулювання.

2.1. Етапи розвитку державного регулювання економіки і межі росту державного сектору.

2.2. Державне регулювання ринкової економіки.

2.3. Фактори ефективного державного регулювання ринкової економіки.

3. Формування системи державного регулювання економіки України.

3.1. Структурна політика.

3.2. Роль фіскальної політики в державному регулювання.

3.3. Державне регулювання перехідної економіки.

Висновки

Список використаних джерел

додатки

План складається студентом самостійно і пред’являється керівникові роботи для корегування та затвердження. Подальше написання курсової роботи повинно здійснюватись у відповідності до затвердженого плану.

При виникненні у студента питань, пов’язаних з написанням роботи, він може одержати консультацію у керівника в спеціально зазначені години.