Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
диплом-печать маселко 2003.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
12.11.2018
Размер:
8.15 Mб
Скачать

Основні проектні організації які занимаються проектуванням цих інтер'єрів

Archistroi

г.Одесса ул.Пироговская14

Civilization

65082, м. Одеса, вул. Менделєєва, 5

ExHome

65014, м. Одеса, вул. Пузакова

Телефон: 8(048) 711-65-01

N - design

м. Одеса

Архип

65117, Одеса, вул. Заболотного, 32/ 81

Образне рішення

Для аналізу були вибрані два об'єкти - це студія « FormaSound» в Томську і «Abbey Road» в Лондоні.

С тудія « FormaSound» вирішена в стилі - поп-арт.

Рисунок 1 Студiя FormaSound

Це виражається у великій кількості вільного місця. Простір ділиться на зони за допомогою подіумів, виступів на стелі, декоративних фіранок. Таким чином, виникають ірреальні, ілюзорні можливості за рахунок використання графіки, живопис на площинах стін і застосування найрізноманітніших дзеркальних поверхонь. Незвичайні простори впливають на сприйняття, створюють певну емоційну атмосферу, викликають різноманітні почуття і асоціації.

Студія «Abbey Road» вирішена в стилі - класицизм.

Це виражається в спокійних прямокутних формах, стриманих і в той же час різноманітному декоративному оформленні. Строгі, симетричні лінії, відсутність відволікаючих елементів, як ніщо інше налаштовує на робочий лад. У цій студії зроблено полегшене відтворення стилю в сучасному класичному інтер'єрі. Тут виправдано використання лише декількох декоративних елементів, що чергуються між собою і задаючих певний строгий ритм. Важливим атрибутом є світлі тони стін і меблів. Використання неяскравих фарб.

Пол в студії переважно паркетний. У інтер'єрі використовується художній паркет з великою кількістю використаних порід дерев.

Рисунок 2 Студія «Abbey Road»

Рисунок 3 Студія «Abbey Road»

Архітектурно - конструктивне рішення

Стидия звукозапису « Abbey Road » размещаеться в двох поверховій будівлі побудованому спеціально під студію звукозаписии за адресою м. Лондон, район Сент-Джонс-Вуд 3, округ вестмінстер.

Тип цієї будівлі каркасний. Каркасні будівлі споруджують, як правило, громадські і адміністративні. У будівлях з повним каркасом остов, що несе, складається з колон і ригелів, що виконуються у вигляді балок для того, що спирається конструкцій перекриттів. Скріплені між собою колони і ригелі утворюють рами, що несуть, сприймають вертикальні і горизонтальні навантаження будівлі.

Перекриття - горизонтальні конструкції, які розділяють будинок на поверхи, надають йому стійкість, несуть і розподіляють навантаження, служать підлогою і стелею одночасно.

Товщина перекриттів - 400 мм.

Товщина стін - 300 мм.

У самих студійних кімнатах немає вікон.

Рисунок 4 Студія «Abbey Road»

Рисунок 5 Студія «Abbey Road»

Студія звукозапису « FormaSound» « розміщується в п'ятиповерховій житловій будівлі за адресою м. Томськ, вул. Баумана, 20

Тип цієї будівлі безкаркасний. Безкаркасними будівлями(із стінами, що несуть) є системи осередків, утворених стінами і перекриттями. Зовнішні і внутрішні стіни сприймають навантаження від міжповерхових перекриттів. Безкаркасний тип отримав широке поширення при зведенні житлових будинків, шкіл і інших громадських будівель.

Стіна, що несе, є природним продовженням і невід'ємним елементом конструкції будівлі, служить опорою для балок або бетонних плит стельового перекриття.

Перекриття - горизонтальні конструкції, які розділяють будинок на поверхи, надають йому стійкість, несуть і розподіляють навантаження, служать підлогою і стелею одночасно.

Товщина перекриттів - 500 мм.

Товщина стін - 300 мм