Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Робоча навчльна програма Актуальні проблеми кри....doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.11.2018
Размер:
285.7 Кб
Скачать

Завдання для самопідготовки (6 год.) Орієнтовні теми доповідей студентів

  1. Зміст та значення стадії перегляду судових рішень в порядку виключного провадження

  2. Підстави перегляду судових рішень у порядку виключного провадження.

  3. Строки перегляду судових рішень у порядку виключного провадження.

  4. Особи, які мають право поставити питання про перегляд судових рішень в порядку виключного провадження.

  5. Дії прокурора по відновленню справи за нововиявленими обставинами.

  6. Суди, які розглядають справи в порядку виключного провадження.

  7. Перспективи вдосконалення процедури розгляду справ у порядку виключного провадження.

  8. Завдання і значення стадії виконання судового вироку, ухвали, постанови.

  9. Набрання вироком суду законної сили. Обов'язковість і преюдиційність вироку .

  10. Порядок і строки звернення вироку до виконання.

  11. Набрання законної сили ухвалою і постановою апеляційного суду, ухвалою касаційного суду. Порядок звернення їх до виконання.

  12. Процесуальні питання, які вирішуються судом у стадії виконання вироку: до звернення вироку до виконання; під час виконання вироку; після відбуття покарання засудженим.

  13. Порядок розгляду судом питань, пов'язаних з виконанням вироку. Оскарження рішень суду, прийнятих ним у цій стадії процесу.

Лекція 17-19 (6 год.)

Тема 16. Проблемні питання правової регламентації особливих порядків провадження Проблемні питання провадження в справах про злочини неповнолітніх

Особливості предмету доказування у кримінальних справах щодо злочинів неповнолітніх. Особливості порушення, досудового розслідування і судового розгляду справ про злочини неповнолітніх. Особливості провадження у справах осіб, які на момент вчинення суспільно-небезпечного діяння не досягли віку, з якого можлива кримінальна відповідальність.

Особливості провадження у справах приватного обвинувачення Особливості порушення кримінальної справи, досудового розгляду, судового розгляду, закриття справи приватного обвинувачення. Примирення потерпілого з особою, яка вчинила злочин. Зустрічні обвинувачення. Справи приватно-публічного обвинувачення.

Протокольна форма досудової підготовки матеріалів

Коло злочинів, у справах про які вона застосовується. Строки і порядок встановлення обставин злочину. Протокол про обставини вчиненого злочину, зазначеного в ст.425 КПК, його зміст, додатки до протоколу. Порядок порушення кримінальної справи і складання обвинувального висновку. Порядок і строк призначення справи до розгляду в судовому засіданні.

Провадження в справах про застосування примусових заходів медичного характеру

Провадження у справах неосудних, обмежено осудних і осіб, які захворіли душевною хворобою після вчинення злочину: особливості предмету доказування, досудового розслідування і його закінчення, судового провадження.

Види примусових заходів медичного характеру , які може застосувати суд. Порядок їх зміни і скасування. Відновлення кримінальних справ щодо осіб, які захворіли душевною хворобою після вчинення злочину, а потім одужали. Порядок звільнення засудженого, який захворів душевною хворобою, під час відбування покарання.