Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Pr_1_podatki.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
08.11.2018
Размер:
90.62 Кб
Скачать

Завдання 3.

Необхідно визначити суму ПДВ, що підлягає сплаті до бюджету за результатами звітного місяця, якщо підприємство ПП “Сатурн” реалізує різні види продукції.

Вихідні дані. Протягом звітного місяця здійснено такі операції:

  1. Реалізовано товарів на території України на суму 50000 грн. (без ПДВ)

  2. Здійснено первинну емісію цінних паперів на суму 6000 грн.

  3. Нараховано та виплачено заробітну плату працівникам 10000 грн.

  4. Здійснено обов’язкові відрахування від заробітної плати працівників 4000 грн.

  5. Закуплено канцелярські товари вітчизняного виробництва на суму 90 грн. (з ПДВ)

  6. Надано шефську допомогу міській лікарні на суму 1500 грн.

  7. Експортовано товарів на суму 180000 грн.

  8. Отримано від постачальника матеріали для виробництва продукції 2000 грн. (без ПДВ).

  9. Придбано товари з ПДВ, вартість яких включається до складу валових витрат виробництва на суму 24000 грн.

Розв’язання задачі доцільно навести у табличному вигляді.

з/п

Зміст операції

Податкове зобов’язання (ПЗ), грн.

Податковий кредит

(ПК), грн.

1.

2.

Всього

Завдання 4.

Необхідно визначити суму акцизного податку, що має сплатити ТОВ “Атлант”, контрактну вартість з врахуванням непрямих податків та ціну 1 л вина.

Вихідні дані. ТОВ “Атлант” – виробник алкогольних напоїв та пива відвантажило у звітному періоді покупцю ТОВ “Лакта” вина ігристі в обсязі 2500 л. Контрактна вартість становить 26500 грн. без ПДВ (без акцизного податку).

Завдання 5.

Необхідно визначити суму акцизного податку, що має сплатити підприємство, якщо у звітному періоді було реалізовано горілку “Княжий келих” 40% вмісту спирту в кількості 100 пляшок ємністю 0,7 л.

Завдання 6.

Необхідно розрахувати митну вартість товарів, суму мита та митних зборів, що має сплатити ТОВ “Гарант” та контрактну вартість товарів з урахуванням непрямих податків та ціну одиниці товару.

Вихідні дані. У звітному періоді ТОВ “Гарант” для подальшої реалізації придбало в Німеччині товар у кількості 5000 од. за ціною 37 дол. США Даний товар обкладається митом за ставкою 12%, ставка митного збору 0,2 %. Курс НБУ на дату оформлення вантажної митної декларації – 8,0 грн./дол. США

Завдання 7.

Необхідно визначити митну вартість товарів, суму акцизного податку, мита та митних зборів, що має сплатити ТОВ “Шедевр” та контрактну вартість товарів з урахуванням непрямих податків, ціну одиниці товару.

Вихідні дані. У звітному періоді ТОВ “Шедевр” придбало у виробника-нерезидента тютюнових виробів – цигарки у кількості 35000 шт. за ціною 3,5 дол. США за одиницю. Ставка акцизного податку складає 43,03 грн. за 1000 шт. Даний товар обкладається митом за ставкою 7%, ставка митного збору 0,1%. Курс НБУ на дату оформлення вантажної митної декларації – 8,0 грн./дол. США.

Завдання 8.

Визначити розмір доходів та витрат, які нараховані платником податку, розмір оподатковуваного прибутку та суму податку на прибуток за звітний період.

Вихідні дані. Сукупний валовий дохід підприємства “Південь” за II квартал поточного року склав 390 тис. грн., розмір емісійного доходу звітного періоду – 20 тис. грн., дохід отриманий у вигляді міжнародної технічної допомоги – 15 тис. грн. Загальна сума валових витрат складає 150 тис. грн., а також витрати на експлуатацію та ремонт основних засобів загальновиробничого призначення – 5 тис. грн., сума витрат, що не перераховані в минулих податкових періодах та виявлені у звітному податковому періоді – 3 тис. грн. Амортизаційні відрахування звітного періоду складають – 37 тис. грн.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]