Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Отчет переделал (3).docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
07.11.2018
Размер:
118.12 Кб
Скачать

3. Характеристика всіх відділень, складів, лабораторій.

3.1 Інфраструктура виробництва

ЛКПЧ виливницьдрібносерійного і індивідуального виробництва.

В даний час виробництво цеху складає 12 тис.т. чавунного і 119 т. кольорового литва в рік. Фасонно-чавуноливарний цех забезпечує комбінат чавунним і кольоровим ремонтним литвом і змінним устаткуванням (піддони, центрові, прибуткові надставки).

До складу цеху входять:

- безпосередньо управління, яке займається координацією і плануванням роботи виробничих ділянок фасонно-чавуноливарного цеху;

- суміше приготовте відділення;

- модельне відділення;

- ділянка формування і вибивки;

- плавильне відділення;

- стрижньове відділення;

- ділянка по виробництву куль;

- обрубне відділення;

- ділянка плавлення металу і сплавів;

- ділянка по виробництву чавунних прокатних валів;

- ділянка підготовки виробництва;

- газове господарство цеху;

- механослужба;

- електрослужба.

Виробництво укомплектований кваліфікованими кадрами робочих і фахівців, оснащений устаткуванням і потрібним інструментом.

У виробництву упроваджена і діє система управління якістю відповідно до вимог МС ІСО 9001-2000, що підтверджує здатність виробництва випускати продукцію стабільної якості.

ЛКПЧ бере участь в проведенні капітальних і поточних ремонтів механічного устаткування підприємства.

Продукція ЛКПЧ виготовляється відповідно до вимог ГОСТ, ДСТУ, технологічних інструкцій, технічних інструкцій і креслень.

З урахуванням номенклатури литва і стану устаткування середньомісячне виробництво основних видів продукції складає:

- чавунне литво - 1475,2т;

- кольорове литво - 11,5т.

У виробництву визначена, забезпечена і підтримується необхідна для управління якістю інфраструктура.

ЛКПЧ - це виробництво із закінченим технологічним циклом, починаючи з підготовки матеріалів і закінчуючи придатними відливаннями.

Виробництво розташоване в одноповерховій будівлі. Будівля виробництва складається з п'яти прольотів.

I проліт - роздільне складування шихтових і формувальних матеріалів - це ливарний і передільний чавуни, сталевий лом, відходи власного виробництва, вапняк, кокс, Часов-ярський і Бантишевський піски і ін. Розвантаження і передача матеріалів в інші прольоти проводиться двома електромостовими кранами Q=5/5т, а також системою стрічкових конвеєрів.

II проліт - ділянка плавлення металу і сплавів, електропіч ДМК - 0,5 т., сумішопідготовче відділення, трансформатор електропечі ДСН - 5 т., дві вагранки, чотири сушильні печі для сушки форм і стрижнів, кран-балка Q=5 т., вентиляційне приміщення.

III проліт - електропіч ДСН-5 т., електропіч ДСПТ-3Т., три формувальні машини (1- моделі 22507, продуктивністю 15 полуформ/час, 2- моделі 234м, продуктивністю 17 напівформ /час), двоє вибивних грат, чотири електромостових крана (Q-32/5-1шт., 15/3-2шт., Q-10т-1шт), шість бігунів для приготування формувальних і стрижньових сумішей, ККУ, ділянка по виробництву чавунних прокатних валів (кесон для збірки форм для відливання валів), робоче місце контролера в ливарному виробництві.

На формувальній ділянці переважає ручне формування, оскільки виробництво призначений для дрібносерійного і індивідуального виробництва. Виготовлення крупніших серій виливок, таких як: колосник за замовленням 700051, плита за замовленням 300007 рис. 144/44, футеровка за замовленням 700411 риси. Мк447-0014 у виробництву проводиться на формувальних машинах моделі 234, а одномісних піддонів для виливниці МКС-12,5 на формувальній машині моделі 22507. Формування на виробництві проводиться згідно ТІ-МРК-ЛЧ-001-2007.

Сумішопідготовче відділення призначене для забезпечення виробництва формувальними і стрижньовими сумішами, приготування яких здійснюється на бігунах тих, що змішують моделі 112, 114, продуктивністю 40-50м3/час.

На робочому місці контролера в ливарному виробництві проводиться поточний контроль якості формувальних і стрижньових сумішей, який полягає у визначенні газопроникності, міцності в сирому стані і змісті вологи відповідно до « Методики проведення випробувань фізико-механічних параметрів формувальних і стрижньових сумішей в« ЛКПС, ЛКПЧ, ЛКПІ, ЛКПП » з подальшим занесенням даних в журнал контролю фізико-механічних властивостей формувальних і стрижньових сумішей.

На ділянках електропечей, вагранок і заливки як шихта використовують передільний чавун ДСТУ 3133-95 (ГОСТ 805-95), ливарний чавун ДСТУ 3132-95 (ГОСТ 4832-95), сталевий лом (ТУ У 322-228-35-2000). Для розкислювання і легування чавунів, що виплавляються, застосовують ферросиліції Фс45, Фс55 ГОСТ 1415-78, ферромарганец Фмн 78 ДСТУ

3547-97, феррохром Фх100, Фх200, Фх550, Фх800 ГОСТ 4757-91, нікель Н1 ГОСТ 849-70, алюміній АВ-87 ГОСТ 295-98, (допускається застосовувати алюміній Ак5м2 ГОСТ 1583-93), алюміній ТУ У 322-228-55-2002.

IV проліт - дугова електропіч ДСН-0,5Т, дві формувальні машини моделі 234м, вибивні грати, три електромостові крана Q=5т, ділянка для формування дрібного фасонного литва, стрижньове відділення, три сушильні печі для сушки форм і стрижнів, ділянка для виготовлення каркасів і гачків, які встановлюються у форми і стрижня для зміцнення форм і стрижнів.

V проліт - два галтовочних барабани, обдирно-шліфувальний верстат, два електромостових крана (Q=5т, Q=10т). Основна обробка литва проводиться уручну тубільнимипневмомолоткамі.

Для виконання транспортних переміщень між прольотами в цеху встановлено 9(дев'ять) міжпролітних візків. Завезення необхідних візків і вивіз готової продукції і промислових відходів проводиться транспортом комбінату (железнодорожним і автомобільним).

У інфраструктуру виробництва входить будівля модельного відділення, що окремо стоїть. Модельне відділення забезпечене всім необхідним устаткуванням із закінченим циклом виготовлення модельних комплектів, починаючи з сушки пиломатеріалів, закінчуючи устаткуванням по доведенню модельних комплектів з контролем і маркіровкою

У модельному відділенні виготовляються дерев'яні модельні комплекти по кресленнях литих деталей, на яких нанесені елементи ливарних форм, системи літника, устанавлюються дрібні модельні комплекти на підмодельних плитах згідно технології виготовлення даної деталі. Графічне зображення елементів ливарних форм і відливань виконуються ливарною лабораторією ЦТЛ МРК згідно ГОСТ 3.1125-88.

При виготовленні моделей і стрижньових ящиків використовуються інструменти і пристосування: усадкова лінійка, косинець, малка, рейсмус, кронциркуль, нутромір, штангенциркуль.

Всі модельні комплекти мають маркировку. Маркировку наносять олівцем. Маркировка включає: найменування деталі, номер замовлення, номер креслення, матеріал виливки, кількість деталей за замовленням.

Готові замаркированні модельні комплекти зберігаються на складі модельних комплектів на стелажах.

Виробниче середовище - це поєднання людських і фізичних чинників, які впливають на задоволеність, розвиток і діяльність людей.

Знов прийняті на виробництво працівники, після первинного інструктажа на робочому місці до початку самостійної роботи, проходили стажування і допуск до роботи.