Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Lab_16-18.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
06.11.2018
Размер:
39.61 Кб
Скачать

Завдання на лабораторну роботу

У кожному завданні передбачити створення класу з закрити полями. Реалізувати через властивості методи встановлення значень полів із перевіркою правильності введених значень. Передбачити текстове введення об’єктів, наприклад, для комплексних чисел передбачити 2 випадки, через властивості a, b – дійсна та уявна частини, через властивість comp – комплексне число у вигляді рядкової змінної a+ib. Створити конструктор без параметрів та з параметрами. Передбачити створення методу ToString перетворення об’єкта в рядок.

  1. Створити клас Complex для роботи з комплексними числами. Обов’язково повинні присутні операції: додавання, віднімання, множення, ділення, порівняння, спряжене число. На основі створеного класу створити калькулятор для роботи з комплексними числами.

  2. Створити клас Triangle для представлення трикутника. Поля даних повинні включати кути та сторони. Необхідно реалізувати операції: обчислення площі, периметра, висот, медіан, бісектрис, а також виду трикутника (рівносторонній, рівнобедрений, прямокутний). На основі створеного класу створити форму для визначення властивостей трикутника.

  3. Створити клас Rational для роботи з раціональними дробами. Обов’язково повинні бути реалізовані операції: додавання, віднімання, множення, ділення, порівняння, скорочення дробів. На основі створеного класу створити калькулятор для роботи з раціональними дробами.

  4. Створити клас Vector. Обов’язково повинні бути реалізовані: додавання і віднімання векторів, скалярний добуток, множення на скаляр, порівняння векторів, обчислення довжини вектора, порівняння довжини векторів. На основі створеного класу створити калькулятор для роботи з векторами.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]