Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Prakt_pidg.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
06.11.2018
Размер:
601.09 Кб
Скачать
    1. Ілюстрації

Ілюстрації (рисунки, схеми, графіки тощо) слід розміщувати безпосередньо після тексту, де вони згадуються вперше, або на наступній сторінці, а за необхідності – в додатку. На всі ілюстрації має бути посилання.

За наявності таблиць, що доповнюють графічний матеріал, таблиці слід розміщувати після графічного матеріалу. Графічний матеріал може мати тематичну назву, яку розміщують під ним.

За необхідності під графічним матеріалом розміщують пояснювальні дані. Слово «рисунок» і назву подають після пояснювальних даних.

Графічний матеріал (за винятком графічного матеріалу додатків) слід нумерувати арабськими цифрами наскрізно..

Графічний матеріал кожного додатка позначають окремою нумерацією арабськими цифрами з додаванням перед цифрою позначення додатка (Рис. В.1)

Рисунок (діаграму, схему тощо.), як правило, слід виконувати на одній сторінці. Якщо рисунок не вміщується на одній сторінці, дозволяється переносити його на інші сторінки. При цьому тематичну назву розміщують на першій сторінці, пояснювальні дані – на кожній сторінці і під ними друкують “Рис. …, аркуш …”, якщо є кілька рисунків, і “Рис. 1, аркуш …”, якщо є один рисунок.

Ілюстрації позначаються словом «Рис.» і нумеруються послідовно в межах розділу, за винятком ілюстрацій, поданих у додатках. Номер ілюстрації складається з номера розділу і порядкового номера ілюстрації, між якими ставиться крапка. Наприклад: «Рис. 3.1» (перший рисунок третього розділу). Номер ілюстрації, її назва і пояснювальні підписи розміщують послідовно під ілюстрацією.

Приклад:

8 12 13 17

традиційний графік роботи

7 9 11 12 13 14 17 19

гнучкий графік роботи

  • змінний (гнучкий час)

  • фіксований час

  • обідня перерва

Рис.3.1. Варіанти традиційного та гнучкого графіка роботи

Якщо ілюстрація створена не автором МДР, необхідно дотримуватися вимог чинного законодавства про авторські права.

Креслення, рисунки, графіки, схеми, діаграми повинні відповідати вимогам стандартів «Єдиної системи конструкторської документації».

4.4.Формули

Формули створюються за допомогою «Редактора формул» і розташовуються безпосередньо після тексту, в якому вони згадуються, посередині рядка. Вище і нижче кожної формули має бути залишено не менше одного вільного рядка.

Формули нумеруються у межах розділу арабськими цифрами.Номер формули складається з номера розділу і порядкового номера формули, відокремлених крапкою, зазначається у круглих дужках і розміщується на рівні формули в крайньому правому положенні рядку, наприклад, формула (1.3) – третя формула першого розділу.

Посилання у тексті на порядкові номери формули дають у дужках.

Приклад:

… у формулі (1).

Формули в додатках нумерують окремо арабськими цифрами в межах кожного додатка з додаванням перед цифрою позначення додатка.

Приклад:

… у формулі (В.1).

Пояснення значень символів і числових коефіцієнтів, що входять до формули, якщо вони не пояснювалися в тексті, необхідно наводити безпосередньо під формулою, у тій послідовності, в якій вони наведені у формулі.

Пояснення значення кожного символу необхідно давати з нового рядка. Перший рядок пояснення починають без абзацу словом «де» без двокрапки.

Переносити формули на наступний рядок допускається тільки на знаках виконуваних операцій, повторюючи знак на початку наступного рядка. Коли переносять формулу на знаковій операції множення, використовують знак «х».

Формули, що йдуть одна за одною і не розділені текстом, відокремлюють комою.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]